Нека зима вън да вее ЮНСКО слънце в мама грее.

• 28 908
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Аз ако си купя такава възглавница, просто усещам как ще ми бъде превзета от Калоян  Mr. Green.

Шезлонгът е за мама - да си почива  Mr. Green. Бебето да си стои там и да гледа разни цветни нещица, пък мама да си почива. За мен по-добрият избор беше една люлка - голяма колкото шезлонг и изглеждаща точно като шезлонг, но беше люлка - с батерии, на Фишър Прайс. Ей, това изобретение го благославях 1500 пъти на ден - прекрасна работа ми свърши, дарило ме е с мнооого часове спокойствие и сън  Heart Eyes. Дадох я на една дружка, та сега ще трябва да си я взема обратно.. Но съм много, много доволна. Беше и малка, сгъваше се, та си я носехме навсякъде с нас  Mr. Green.

Сега като видях Аделинчето, се сетих да ви покажа най-новата инициатива на НАПК  Simple Smile: Пролетна работилница за умотворения  Simple Smile - за всеки, който мисли, че има талант  Simple Smile.

Ети, как 4 кила са много бе  Shocked. Тия па нямат угодия  Laughing. На някои са им много, на други са им малко... Аз не знам колко точно съм качила.. знам, че почнах да се тегля след третия месец, и за 2 месеца съм качила 6!! килограма. Усещам, че тоя месец ще са повече от 3 вече...  Confused.

# 646
Елисир, тази възглавница е много щура  Laughing. Върши ли ти работа ? Много ми е интересно.
Просто си нямаш на представа колко е удобна... Аз без нея съм загинала. И с първата ми бременност не се рзделях с нея и сега си взех още една, че и на моят мъж много му харесва да се подпира...Simple Smile))
Прекрасна е и изглежда ужасно удобна,мисля и аз да си поръчам.   bouquet

# 647
Добро утро пупалани,аз вече съм по добре,все още кашлям,но не така страшно....Вие как сте?А да ви питам как се справяте с обезкосмяването...или по точно там... Embarassed

# 648
Здравейте!
За кошарките, аз вече писах, ние ще имаме дървена при мен в спалнята, която ще си е за основното спане и сгъваема, която ще стои в дневната и ще се ползва за дрямки, за игра, за гостуване у баба и дядо, за почивки и т.н. Със сина ми ги ползвах и двете и сега ще е така.
Шезлонга и люлката са много полезни вещи, ползвала съм и двете и пак ще ги ползвам. Предпочитам така, отколкото на ръце.
Обезкосмяването и на мен ми трудничко вече, но колкото мога-толкова.
Възглавницата ми изглежда интересна, аз спя с две-една под главата и една между краката-обикновена.
За килограмите-аз съм +5,200кг.
Усмихнат ден на всички!

# 649
здравейте мами,

Тук най-после изгря слънце. Днес сме на карнавал. Тук е карневалено време Simple Smile
Та след малко 6те се обли4аме, гримираме и излизаме. Дребната от сутринта е обле4ена като принцеса  Mr. Green

Моето мом4енце ме рита все пове4е, най-после запо4нах да усе6там истински движения. В4ера дори корема ми се размърда видимо  Laughing

За възлгавницата за кърмене....Тук много жени ги ползват. Преди 6 години като бях бременна с малката струвахя към 60 евро  и мен ми досвидяха.
Сега оба4е ги гледам по 15 евро (явно преди 6 години са били новост) и може да се сдобия  Thinking

шезлонг и ние имаме. Много го ползвах с Алесия. Седе6е с 4асове на него. Та сега пак 6те го извадя.

Ети, как 4 кила са много  Shocked Та ти си по4ти в 7 месец. Аз съм 5 отгоре, а едвам влизам в 6.

Айде бягам да се маскирам. Много цунки на вси4ки и лек ден  Hug

# 650
А да ви питам как се справяте с обезкосмяването...или по точно там... Embarassed

Само с ножче (че иначе ме е страх, че ще боли много), и засега все още стигам навсякъде самичка - коремчето пречи ама само малко  Laughing После - незнам...

# 651
  • Пазарджик
Здравейте мами Hug
Калимера, да ти е жив и здрав мъжът! Много да те радва и глези Simple Smile
Тази възглевница много ме съблазнява, амааа ще и се почудя още мъничко newsm78
Линко, хемоглобинът ти е в норма за бременна - не трябва да пада под 100. Моят е същият и пия ферофомалгама 2х1, но щом неискаш хапчета хапвай богати на желязо храни, които ти понасят Naughty На мен цвеклото също не ми понася въобще  Sick
По-напред бяхте писали за магнерота - аз пия 3х2 и нямам никакви проблеми с бъбреците, а по принцип си имам чат-пат такива. Док каза че е много важно да ги пия и дори да спя до късно, да ставам сутринта, да си пия магнерота и после пак да си заспивам Laughing
За детската стая ще вземем гардеробче, скрин, диван или нещо такова за мама Mr. Green и две дървени легълца, на които се свалят част от решетките, за да могат децата да излизат сами, по някое време. Баткото изкара с такова до 4 год., на което първо махнах 2 пръчки, а после и цялата предна решетка. Неговото обаче беше едно такова чамово с топки отгоре ... хич не го харесвах, затова си остава на село  hahaha Отделно ще вземем и две сгъваеми кошарки, защото сме /ще сме скоро надявам се/ в мезонет и на долния етаж ще сложа тях, защото няма как бебки да са си все в стаята. Даже на първо време едната кошарка ще е долу само, а другата в нашата спалня, защото бебите ще са мънички и ще спинкат в една спокойно, а и така ще си обикаляме цялата къща тричките Laughing Обмислям една идея сега и да ви попитам дали сте срещали хубави дървени кошарки, които да са с решетки и от късите страни /ама че го обясних Crazy/ Идеята ми е, че като легълцата са едно до друго опряни на една стена като са по-големички децата ще могат да се гледат примерно, а не едното да реве от едното легло, а другото да се чуди какво става Laughing
Столчета за кола ще взема, но смятам да ги сменям - първо кошници, после по-големи и така...
Шезлонзи, ако някой ми подари - супер, ако не - много ще ми станат разходите, та може и да пропуснем тез екстри...
Емсичка, проблем си е и при мен обезкосмяването, ама все още се справям горе долу с бръснача ... имам план да карам таткото после, ама ще видим дали ще ме огрее Rolling Eyes

аууу заплеснала съм се в писането  Crazy

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 11:49 от nanyna

# 652
Здравейте, мили мами!   bouquet
И аз съм от рядко пишещите, но от редовно четящите. Понеже мамите в темата са много, не си позволявам много да се обръщам поименно, но все пак:
Калимера, честит ти рожденик! Нека Христовата възраст му донесе здраве, мъдрост и късмет в новия ви живот с малката беба.
Линко, най-ефикасното и бързо средство за вдигане на ХБ е червеното цвекло. Знам го от личен опит, а и хубавото е, че сега му е сезонът. Задължително е обаче сокът да престои минимум 2 часа след изцеждане, за да се изпари танинът от него. Непосредствено преди пиене може да го смесиш със сок от ябълки или моркови за по-добър вкус. Надявам се, че снощните ти болки в стомаха са били инцидентни, не се отказвай толкова бързо от тоя цяр.  Peace
За шезлонга знам, че е много практично нещо, когато вземате бебето с вас в друга стая, а не е в легълчето си. Вместо да го обграждате с възглавници, го слагате в шезлонга, докато готвите например.
Хубав и слънчев ден на всички, май му се вижда края на зимата вече!   bouquet

# 653
И аз долу с ножче,не мога с друго...все по трудно ми става,карам по спомени как е било.Онзи ден карах мъжо да огледа къде какво е останало и така да изчистя както трябва.Ама не мога да си представя друг да го прави....не знам дали депилаторните кремове са най подходящи сега???

# 654
  • вляво от асансьора
linko5, явно стомаха ти е по-чувствителен, аз си правя редовно салати с цвекло и не съм имала проблем.Но пък като се замисля си е кореноплоден зеленчук и затова вероятно е по-трудно смилаем. newsm78 .За хемоглобина, моя съвет е преди да пиеш в добавка желязо, си изследвай феритина, така ще разбереш дали е нисък хемоглобина в следствие на ниско желязо, иначе и да си го пиеш, той пак ще си остане нисък.

За кошарите, аз мисля също да съм с две, една за стаята и една за път.Отделно за дневната, когато е по-малък бебо, съм си харесала от шезлонгите на Грако, които са със звуци от утробата, вибрации, люшкане във всички посоки и разни други екстри, чак ми идва аз да легна в него.  Mr. Green

И магнезия сте коментирали, да си споделя за него.На мен ми бяха изписали Магне Б6, пих го много за кратко и го спрях по съвет на хомеопата си, коментирахме зависимостта между приема на магнезий по време на бременността и атопичния дерматит и алергиите при децата.Разбира се, не ангажирам никой с това мнение, но тези от вас, които се лекуват при класически хомеопат, вероятно знаят за какво иде рече.И в заключение, не призовавам никой да го спира на своя глава, в някои случаи предполагам може да е опасно дори, но и аз съм на мнение, че се изписва магнезий на общо основание в бг. Peace

# 655
Етиии, появи се и ти най-после Hug скоро си мислих за теб, че отдавна не си се отчитала, радвам се че си добре. Какво ми говориш за 4кг, че били много  #Crazy, аз съм вече 5кг отгоре а съм с 2-3 седм след теб, мого си си добре даже.

Шезлонг  и на нас ни бяха дали с Волен, но той изобщо не го харесваше и отказваше  да стои в него, така че не ми свърши никаква работа. Всяко бебе  с характера си....
Легло си имам дървено с решетка и скринче с място за преобуване много са ми хубави и друго не ми трябва. Като ходим по почивки съм забелязала че по хотелите си има сглобяеми легла за бебета.

Нани, аз не се усещам отпаднала, нито свят ми се вие, дано да не пада повече от това, а довечера съм на скумрия на скара Sick /не си падам ама, мама ще ми донесе/
Магнерот пия по едно на ден, аз само това пия де, защото ги купихме и да не остават пък и док каза че било добре да се пие. Сестрата която вчера ми взема кръв ме пита какви лекарства пия и аз и викам никакви и тя "как така нищо не пиеш "newsm78, явно всички трябва да сме наблъскани с лекарства до козирката, е не ме оставиха изписаха ми цели три.

# 656
Благодаря ви, момичета, успокоих се. Аз понеже си почнах с килца отгоре и може би затова не качвам колкото вас, но на визия вече го докарвам, като тежка категория  Joy Важното за мен е бебето да расте и да не я застрашавам, че тая акушерка чак ми говори за високо кръвно, щяла съм да навредя на бебка и т.н.  В крайна сметка сме бременни, не сме на конкурс за красота Simple Smile
Като заговорихте за възглавници - гледам сега такива за кърмене, купихме на Бертони, но веднъж реших да я ползвам и тя се съдра зверски през средата, така че на беба няма да я дам. Сега се спрях на тези - доста по-скъпи, но ако вършат работа ще се прежаля. Какво мислите за този вариант http://modernobebe.com/vuzglavnici/93-flowers-chocolate.html
Доста изтървах, но да питам - някоя мама да се е спряла на Hauck Malibu all in one 2012. Аз май това реших да е, но още се чудя има ли смисъл да  е 2012, в магазина ме убеждават че е същата като 2011.
Ох засипах ви с моите глупости, извинете. Линко, дадох си малко почивка, но вече се чувствам по-добре с хормоните и нервите и смятам да съм малко по-активна. Ти как си?

# 657
eti, хич не обръщай внимание на лекарката! Според мен +4 е чудесно! С Аделинчето коментирахме, че ние пък искаме да наддадем, а не става - аз съм +1 и лекаря ме пита ще наддавам ли изобщо?! Да, бебка е добре, ама аз си се тревожа - какво е това 1 кило! На първа страница има линк с калкулатор за теглото - препоръчителното наддаване за всеки месец. Сигурна съм, че ще се убедиш, че си абсолютно в нормите!

# 658
Привет Simple Smile

Калимера, да ти е жив и здрав рожденика! ХУбав празник да си изкарате Simple Smile

линко, заради ниския хемоглобин пиех Ферофолгамма 3 пъти по 1 на ден. Обаче незнам колко точно ми е бил хемоглобинът. Последните изследвания бяха добри, беше се вдигнал до 112 и докторът ми го спря поне за този месец. За запека опитай и с Активиа - на мен ми помага. А също и много пресни плодове.
 По повод приемането на хапове като бях на ФМ миналата седмица в Тутракан, докторът ме попита какви лекарства приемам. Казах му никакви и той - Е, как никакви  Shocked И тръгна да ми изписва някакви с магнезий и витамини за бременни. За витамините му казах, че имам Прегнакеър и той - Ааа, добре. Чудно ми е защо трябва да приемам хапчета, след като се чувствам добре. Нито имам контракции (не дай се Боже да се появят), нито ми е лошо, нито пък имам запек, всичко ми е ОК. Не виждам смисъл да пия каквото и да било, при положение, че се храня разнообразно.
За колограмите вчера се мерих. Дотук +7  Embarassed Повечето от лежане и малко движение, тая зима направо ми разказа играта с наддаването. Надявам се сега напролет да ям повече пресни салати от градината, плодове, зеленчуци и като се движа повече да не наддавам по толкова. Само да се стопля, еххх , пролет, жадувам те ...

Ние си имаме дървено здраво легло от малката, имаме си и сгъваема кошарка, имаме и шезлонг Simple Smile Дървеното легло ще стои в спалнята, кошарката се сгъва до размер пътна чанта и е много удобна за пътуване, а с шезлонга ще се местим по стаите. Забавното е, че и трите вещи са в момчешки стил - леглото има две сини чекмеджета, понеже като се роди малката спалнята беше в светло сини нюанси, кошарката е тъмно синя - купихме я набързо, че трябваше да пътуваме за Полша и малката да има къде да спи, а шезлонгът ни е подарък от свекърите - те пък купили каквото има в магазина, а той е в червено и сиво. Изобщо добре сме оборудвани  Laughing Сега остава да купим люлка. Има такива като шезлонг, малко по-високи са, имат няколко мелодии, и хубавото е, че са с кабел и не хабят  батерии.

Hug

# 659
Здравейте момичета  Wink
Аз преди малко се върнах от зъболекар с изваден мъдрец,не ме боля изобщо само дето щеше да ми се пръсне сърчицето от страх.
Kalimera честит рожденник. Да ти е жив и здрав и юни да стане горд баща на малка принцеса  Hug
Emsi4ka все по-трудно ще става да се грижим за малките ни дружки  Grinning, аз за сега все още се справям,незнам по-нататък как ще е.
За килограмите +4 ми се виждат абсолютно нормални,аз съм +2 и се чувствам добре,не знам ако още от сега започнат да ни тежат,към края как ще се движим  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт