Нека зима вън да вее ЮНСКО слънце в мама грее.

• 28 902
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро!  Simple Smile

Анеда, мерси за снимката! Точно такова огледалце имах предвид  Simple Smile. Има и разни други приспособления, които могат да се ритат с крачетата и са шарени и забавни и пак с огледало за мама Wink. Само трябва да се пообиколят магазините  Peace.

За кошарите - Калоян беше със сгъваема кошара - много удобно нещо. Не исках дървено легло, защото масово бяха трансформиращи се в нормално, за големи деца, а ние си имаме и просто нямаше какво да я правим тая дървения и щяхме да се чудим къде да я денем. Кошарите, от моя опит, имат един недостатък - когато станат на по 6-7 месеца, децата почват опити да се изправят. На нормалните легла има решетки, за които да се хванат; кошарите нямат. Обаче пък има едни халки, които се закрепват за кошарата и детето пак може да се хваща за тях и да се изправя. Така че и тоя проблем си има решение и ако нямате нужда от по-голямо легло после, сгъваемата кошара си е чудесен избор  Peace. Верно, че малко нестабилни изглеждат, но само така изглеждат всъщност - Калоян понякога още спи там (когато не спи между нас на голямото легло  Blush Rolling Eyes) и голямо скачане скача, и въобще... издържала е какво ли не  Laughing.

Калимера, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав и бързо да се връща! Не бях разбрала, че не е при вас в момента - колко време го няма? Сигурно такава му е работата де, ама и на теб сигурно хич не ти е лесно. Аз се побърквам, когато моят мъж се прибере в 20 ч., като трябва да се прибира към 19, пък ако го нямаше дълго време....  Rolling Eyes

Шугър бейби, и аз знам, че магнезият не е чак толкова безвреден за бебето. Доколкото знам, една от теориите е, че коликите после се свързват с прием на магнезий от майката (подчертавам, че е теория, поне доколкото на мен ми е известно). Също като Мърморанка, предполагам, че лекарите тук го изписват, за да си "вържат гащите". Особено при неболезнени контракции наистина не намирам смисъл.. Аз имам леки болезнени контракции от 4-ти месец насам, но доки казва, че е нормално, ако са до 10 на ден и си минават бързо и самички. Не съм си ги броила, но си мисля, че все ще усетя, ако станат чак толкова чести  Peace.

# 631
Добро утро  Crazy Kalimera да ти е жив и здрав рожденика, много да си помагате и обичате, а юни месец да се радвате на най- хубавия подарък   ylinfant
Баклавичката изглежда много вкусна  Wink

# 632
aneda , Именно - на къмпинг, море или където и да е - за 2-3 дни, да, но за постоянно спане дали са удачни? Като матраче... но мамите с опит в сферата са по-компетентни. Аз го давам по интуиция  Crazy

На мен също са ми изписали магнезий и желязо, още от преди проблема с бъбреците... Преди това беше Неоксид и фолиева киселина. Да се чуди човек как отгледах 10-годишния си мъж едно време без нито едно хапче!  Mr. Green Явно сега си изписват лекарства/добавки с повод и без повод!

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 09:14 от Merlinski

# 633
Относно седалките за кола: Огледалата, които се предлагат са много удобни и практични и ти дават хем на теб спокойствието че детето е защитено, хем дава занимавка на бебчо.

Та аз поне смятам че е по добра идеята бебчо да е назад отколкото на пред и с риск за живота му. Но естествено всеки сам си решава.

И аз това имам предвид !!!! Страхотна снимка си намерила. А огледалцето е мн.готино.

За кошарите - и аз съм се ориентирала към сгъваемите. Алик е постнала мн.интересна и ми хареса. Ще купим нещо такова. Защото и ние пътуваме много. Миналато лято обиколихме Европа с колата със сина. Издържа.

КАлимера, аууу каква баклава. Направо лигите ми потекоха, хихи. Честит ти рожденник, да ти е жив и здрав !!!

# 634
Мерлински, матраче се купува отделно - те имат някакви подложки, които са твърдички, но са 2 санта дебели (даже дали има и толкова), та си купуваш отделен матрак и в крайна сметка си зависи най-вече от него дали е удобно  Peace

# 635
Добро утро дами   bouquet Kalimera Да ти е жив и здрав мъжа,много семейно щастие и споделени прекрасни мигове!!! Много да те обича и както обичам да казвам и да слуша много  Wink newsm59  party023 Може би съм изпуснала за възглавничките за бременни,напоследък доста се говори за тях  Rolling Eyes ,споделете мнение или дайте линк  Peace Напоследък не спя изобщо комфортно,по цяла нощ съм като пумпал,ако помагат за по спокоен или по скоро по удобен сън и аз да се ориентирам. Прекрасен ден от мен!!!  newsm51
http://www.myhome-bg.com/product/3498/vazglavnitsa-za-bremenni-baby-farlin.html   Нещо подобно ли?
http://www.spelta.biz/mothers_hose.php
Не мила, ето тези...

# 636
Елисир, тази възглавница е много щура  Laughing. Върши ли ти работа ? Много ми е интересно.

# 637
Добро утро на всички! Включвам се във връзка с кошарите. За първото ни дете купихме и от двата вида - трябваха ни 2 бр. кошари. Дървената ползвахме точно 7-8 месеца - оттогава почна набирането по решетките, за което говори Усмихнато, и положението стана опасно. Уплашихме се че ще се прекатури или ще си заклещи краката между решетките, та махнахме я. Останахме само със сгъваемата, която излезе една от най-успешните покупки за бебето/детето - до 3г. спеше там. Сега ще ползвам пак и двете, така или иначе ги имам;) В двата чифта баби и дядовци също има по една сгъваема кошара, когато внучето ходи на гости, така че според мен са мн добро решение.
Калимера Честит рожденик  bouquet...отивам да си купя баклава newsm22

# 638
  • София, България
Добро утро и от мен  Simple Smile

Kalimera, да ти е жив и здрав мъжа и много да ви слуша   bouquet Hug

Относно Неоренала- аз съм с проблемни бъбреци от доста време, и Неоренала винаги ми е помагал много- както преди да забременея, така и след това. Той е на билкова основа и е абсолютно безвреден  Peace

За кошарките- ние вече си купихме дървено легло, защото ни е първо детенце и определено ще имаме нужда от него и на по-късен етап, но задължително мисля да вземем и кошарка, защото бабите ни са далече и като ходим на гости мисля че ще е доста удобна, пък и бебчо ще има къде да си играе по-нататък  Simple Smile

# 639
Здравейте мамчета,
^Kalimera^ да е жив и здрав мъжа ти, много щастие ви желая! С тази баклава направо ме уби, вземам си парченце!
За кошарките: дъщерята спеше само в такава, с прибавен матрак, до 2 г, после мина на голямо легло. С моята кошара са изгледани още две бебчета, та сега ще вземаме нова. Ето какво гледах:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11025&cat=106, само че не в лилаво.

# 640
Елисир, тази възглавница е много щура  Laughing. Върши ли ти работа ? Много ми е интересно.
Просто си нямаш на представа колко е удобна... Аз без нея съм загинала. И с първата ми бременност не се рзделях с нея и сега си взех още една, че и на моят мъж много му харесва да се подпира...Simple Smile))

# 641
Елисир, и аз ще се пробвам. Може дори сама да си ушия. Е, без пълнежа.

Аделинче, за какво служи шезлонга  newsm78. Кво ще прави бебето там ? Сори за тъпия въпрос ? Просто ще си стои ?

# 642
Дидка нямам никаква идея  Grinning, някоя мама с по-малко детенце може би знае. Просто върви към комплекта, (а аз искам кошарка и кенгуру), цената е изгодна - та така сигурно ще се сдобия и с него.

# 643
Здравейте мамчета!
Калимера, да ти е жива и здрава половинката, много да те обича и да помага за бебка. Баклавичките са много апетитни и аз точа лиги тука...

Сега да се оплача какви болки в стомаха си докарах снощи. Нали ми е нисък хемоглобина и реших да си изцедя червено цвекло моркови и магданоз, изпих половин чаена чаша и след 15мин като ме хвана стомаха така 2 часа не можех да си намеря място от болка, чак пих две но-шпа.
По принцип забелязях отскоро, че като ям червено цвекло после ме боли стомах, това преди не ми се е случвало, ама и на сок ме разби. Като ми отмина реших да отида до тоалетната, от напъване ли незнам но получих едно прерязване ниско долу от левия яйчник до влагалището, както някой беше писал преди вертикална болка във влагалището. Цяла нощ не можех да си преместя левия крак и дори да се обърна на другата страна, чак сутринта ме отпусна. Нерв ли беше, какво беше  незнам мислех да ходя при док, ама като ми излезе днес ТСХ ще мина да му го занеса и ще го питам.

Благодаря на момичетата, които ми отговориха за хемоглобина. Реших тая седмица да наблегна на храни богати на желязо и другата да си пусна хемоглобин, ако не се е вдигнал ще си купя хапчетата.

# 644
Здравейте, юнски коремчета! Отдавна не съм се разписвала, но се надявам да се помним все още! Опитвам се да следя темичката, но вие сте големи бързаци и ми е трудно. Така че да обобщя надявам се да виждам само радостни коментари и хубави емоции и дано никоя от нас не се сблъсква повече със затруднения и болежки.   bouquet
Ние най-сетне минахме ФМ, че нашия док искаше да е късна. Слава Богу всичко ни е наред, тежим близо 800гр и по цял ден тренираме върху корема на мама  Joy Потвърди се и пола на момата за 5ти път. Само да е жива и здрава, пък другото се търпи. Вие как сте с кг, момичета. Аз съм качила 4кг досега, но получих доста хаплива забележка от акушерката, че наддавам прекалено бързо. Все пак другия понеделник подкарваме 7-я. Много ли е това? Кажете как е при вас.
А с мазането как е положението. Аз толкова се поливах с тоя зехтин, а преди 1 седмица ми се появиха 2 ясни лилави стрии на едната гърда и си купих козметика за стрии и сега мажа с нея, пък дано се махнат  Praynig
Честито на всички, които имат поводи за празнуване или на които не успях да честитя навреме! Бъдете много здрави и усмихнати, а през юни най-прекрасните бебоци да ви радват!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт