Токуда болница - София - 14 тема

• 58 538
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • Sydney
Gabbi_ защо искаш да "пробваш" Колева? какво те притеснява при Лазарова?
kiara_23 бели, нищо специално... аз можех два пъти да вляза в тая  Laughing

# 616
  • в 1001-та нощ
да мен ми беше удобна и не ми пречеше  Peace

от всичките пъти, в които съм лежала - само веднъж съм носила своя и за мен няма смисъл  Peace

аз като цяло не обичам никакви нощници и не ползвам, като дете не харесвах дългите, защото някак ми се набираха ..... в Токуда обаче, предлаганите ми харесваха и ми бяха удобни, което в случая за мен беше по-важно

през бременността бях 53-54 кг

# 617
И аз там позлвах нощниците, те са нещо средно м/у бяло и зеленикаво-синьо  Joy, дюс са. Памучни, с дъдлъг ръкав, удобн са. А и хубавото е, че ти носят когато посикаш, ако си се изцапала или изпотила.

# 618
Те тези нощници не знам на кого са по мярка.  Simple Smile Аз влязох доста над 50кг да раждам и пак бях като кораб  Joy Удобни са и наистина ги сменят,ако искаш и по 3 пъти на ден, както и спалното бельо, колкото пъти им кажех го сменяха без физиономии или реплики.
Раждах нормално и ползвах тяхната нощница само първия ден . После си сложих моя, за да се чувствам по-комфортно. Peace

Само да дам няколко съвети на бъдещите мами :

1. Много е удобно да си купите санитарни торбички, имат хубав мирис и са от цветен полиетилен, завързваш и край.

2. Моят корем спихна няколко часа след раждането  и веднага се почнаха наченки на стрии, добре , че носех крем, да го имат предвид нормално раждащите.

3. Освен голямата и малка хавлия, си носех още една мъничка, която слагах пред ваната, за да не се претрепя като излизах от нея. / това за самостоятелните стаи/

# 619
  • София
Аз да добавя, че вече имат и нови нищници - тип прегърни ме. С едни връзки се омотаваш от всякъде и също са много удобни. Дават и от двата вида ако искаш - новите са малко по-шаренки и цветни и са тънички. На мен на корема ми сложиха лед ... не знам дали заради раната или заради прибиране. Спомням си смътно как чух ..... сложете и лед на корема, но не знам с какво предназначение. Като цяло съм супер доволна от зашиването. Имам един апандисит ииииии изглежда все едно баща ми го е шил и имам бая шевове, а това е доста по-голяма операция и имам само 5 шева ииииии според мен правят някакви пластики вече. Още някой съвет за раждащите ... малките шишета вода са по-удобни от големите. Вземете си шоколадчета за ходенето до тоалета, че с това дето черпят там много боли корем. Аз го изхвърлих, че имах шоколадче ама това съм си аз. Аз лично използвах своя нощница, а и трудно преживях лигнина и помолих да ми донесат превръзки. Вземете си и превръзки за всеки случай ако се чувствате дискомфортно с лигнин ..... ако там не ви трябват все ще влязат в употреба след някой друг месец. Хубавото е, че по всяко време роднините ти могат да донесат каквото е необходимо .... не е като едно време. Аз исках да ви питам до годинка ли детето се гледа от неонатолог или може и след това? Масларска е нашият човек и ми се иска да си ходим при нея да си ни гледа всеки месец. Сега щя направя карта на малката и да си ходи по фонд, но се чудех ако е нещо спешно се ходи в неото или при педиатър ...

# 620
О,да, превръзки задължително, на мен д-р Колева ми каза само първите 24 часа да се постарая да съм с лигнина, защото превръзките малко или много запарват. После вече без проблем с тях и с еднократно бельо.
Това, с което черпят е рициново масло и е гадно на вкус, както и на действие.  Laughing
И аз съм доволна от шев и кройката, всичко падна и зарастна . Все едно не съм раждала преди по-малко от 20 дни.

# 621
  • София
Аз предпочитах лигнина,чак като си тръгнах почнах с превръзките. Носех си нощница,но ми беше по удобна тяхната, както и за кърмене ,а и при нужда веднага я сменях.

# 622
  • в 1001-та нощ
честно казано и за мен лигнинът беше много удобен  Blush

иначе към превръзки съм много капризна - да са памучни (не копринени), да са малки и т.н. (сменям ги много често), но бях изненадана колко ми хареса този лигнин - за конкретните нужди  Blush

# 623
  • Sydney
единствено от лигнинът, който даваха не направих алергия... иначе няма превръзка, която да ми "понася", пък с тампони не можееееее...
от рициновото масло - повръщах, а пък те не ми вярваха че е възможно... толкова голяма гадост няма!!!

# 624
аХ`Не! , какви са тези санитарни торбички, за които пишеш? И от къде се вземат евентуално?
Гласувам за Лазарова Simple Smile В началото беше малко сопната, но колкото повече наближава, толкова по-любезна сякаш става.

# 625
  • Stara Zagora, Bulgaria
Moмичета, помагайте, реших да раждам в Токуда и искам мнения за д-р Кирякова, вече бях на един преглед, но не мога да преценя, по принцип любезна, не претупва. Колебаех се дълго между нея и Илиев Confused Още не знам как ще е при мен, но по принцип съм за нормалното раждане, а чух, че и двамата лекари го подкрепят.

# 626
  • в 1001-та нощ
много спокойна и приятна дама  Peace можеш да се довериш  Blush

# 627
  • София
maimunkata1 д-р Кирякова е прекрасен избор. За естественото раждане е и наистина е много мила. Винаги усмихната и с отговори на всичките ти въпроси. Винаги като ме видеше ще ме пита как съм и т.н. а не бях нейна пациентка. Илиев е по-натоварен по принцип и за час се чака бая време. Няма да съжаляваш за избора си на лекар и болница! Никой не ми писа за педиатрите и неонатолозите .... Sad

# 628
аХ`Не! , какви са тези санитарни торбички, за които пишеш? И от къде се вземат евентуално?

Моите си ги поръчах от  сайта на mothercare , вероятно ги има и в магазина им, но на тройна цена.  Simple Smile Нали разбираш, че няма в какво да затвориш ползвания лигнин... това е много удобно и хигиенично.  Peace

# 629
  • Sydney
maimunkata1 ако нямаш проблеми през бременността, тя е идеален избор  Peace

Общи условия

Активация на акаунт