Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 351
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви, мами, Magica, Ena, sirence Hug
sirence, страхотни снимки на ГОЛЯМ чаровник!
и Туити  Heart Eyes
Всъщност всички дечица са прекрасни!  Heart Eyes

Витамините - и А, и Е, и Д могат да се предозират (според това, което съм чела). За вит. С се смята, че излишъкът не се натрупва, а се изхвърля с урината, НО дори и за това има 'нови' теории (не знам дали са верни  Laughing), според които и той не е съвсем безвреден и се отлага в костите... (говорим за синтетичните). Водноразтворимите витамини по-трудно се натрупват от мастноразтворимите (какъвто е Д).

хубави събота и неделя, мами  bouquet

# 556
  • София
Привеееет банда Simple Smile

Престраших се със супата от червена леща и много се хареса от дребния.
Betta, леща по принцип не пасирам, но червената много бързо се разварява и предпочитам да я правя на крем супа.
Кубчетата на Фишър ги имаме още от Вики. Сега и малчо много се забавлява с тях. Подариха ни подобни на Чико с магнитчета, но Митака не им се радва толкова.

Лъки, моят чопър е с две приставки - метална и пластмасова за шейкове. Месото меля (по-скоро кълцам  Wink ) с металната, като предварително го нарязвам на малки парченца. Не ми се налага да го правя често, иначе бих си купила машинка за мелене за улеснение Peace

Страхотни снимки и клипчета, невероятни са ни всички дечица да са ни живи и здрави Heart Eyes

# 557
Честит рожден ден на Марио и Ева и на всички други празнуващи бебоци и на техните родители!!!Да са много здрави,много щастливи и послушни малките съкровища!
Ena от къде поръча тази красива торта? Страхотна и много идейна е!

# 558
Ехаа, sirence, Марио вече е едно хубаво пораснало момченце, а не онова бебешоче, което си спомням  Heart Eyes

divina, Самуел е прекрасно пухкаво пате, така му отива костюмчето  Heart Eyes

mur, да от тази кухня взимаме, оказа се страшно вкусна и до голяма степен отговаря на моите вкусови изисквания. Не че Калоян много я яде, но той и моите манджи толкова си ги яде, сега поне няколкото лъжици, които успява да хапне са по-разнообразни Simple Smile Ние също бяхме закъснели, но за късмет се наместихме на мястото на някой отказал се  Wink

Днес явно е по-добре, щом не разбирам, когато пишка  Simple Smile

Не на последно място Честит рожден ден, на дечицата, които днес навършват 1 годинка! Ако някоя от мамите ни следи, нека приеме нашите поздрави и пожелания за здраве и много щастливи мигове с порасналите им съкровища!

# 559
  • София
Magica, заинтригуваме с тази сладкарница Папая. Опитвали ли сте тортите им или сега ще поръчвате за първи път? Ако сте ходили на място, в коя сте ходили? Видях, че в тази в Дървеница има и детски кът. Ние може би ще я посетим утре, за да видим как е положението, че все още не сме решили къде да празнуваме.

anelisa, радвам се, че Калоян е по-добре Hug

# 560
redreny2000, Papaya е бившата Джани. Мисля, че някои неща са запазили, други са добавили... В общи линии по-богат им е асортимента сега. Нашата сватбена торта беше от там. Всички останаха очаровани. Щом като след ч седмица сватбено пътешествие се молех да са ми запазили 1 парченце в хладилника (бяхме поръчали доста по-голяма). Не че е редно торта на 7 дни да се яде, ама имаше и си я хапнах  Blush За 40 дни на малкия също бях взела от там, не беше лоша. Peace
Марио и Сами са големи красавци! Hug
Мър, Анелиса, не можах да изчета като хората, за коя кухня става въпрос?
Ена, много готини пчелички (бзззз) и видях Евчето във фейса- чудна е! Много принцеси, голямо чудо! Чакаме с нетърпение и на Анастасия РД-то! Сиренце, много сладка тортичика и вие сте подбрали! Тази която аз съм поръчала май не е чак токова детска, но ще видим какво ще излезе!
Маринелс, благодаря и тук за мартеничката! Много приятно ме изненада! Аз не съм от самото начало в темата, даже доста късно се престраших да пиша, и наистина не го очаквах! Голям жест от твоя страна!  bouquet

# 561
  • София
racholina, благодаря ти, не знаех. Утре ще отидем до тази в Дървеница, както писах вече. Вярно е, че имат доста голям асортимент. Даже не знам какво ще си избера да ям утре от толкова много неща Wink

# 562
  • Варна
Благодаря на всички, които се включиха за вит. Д, на следващата консултация аз също ще питам до кога да давам, понеже за последно я питах в началото на зимата...

Имам нов въпрос  Laughing С какво мляко бих могла да заместя прясното мляко за правене на десерти? Т.е. с кокосово, бадемово, соево или друго, за което не се сещам в момента? Не мога да намеря нищо в интернет за различните видове млека и приложими ли са в рецепти за бебета под 1 годинка. АМ го изключвам от анкетата  Simple Smile

Днес в Темата на Нова ТВ правиха тестове на няколко вида кисели млека, за да се установи дали наистина отговарят на изискванията на БДС, както пише на опаковките им. Резултатът беше, че с незначителни (според специалиста) отклонения, всички са в норма. Разпознах млякото "На баба", мисля, че бяха и трите вида (по процент не ги помня, но опаковките им са бяла, кремава и кафява), както и оранжева Верея, това май е 3,6%. Другите не ми бяха познати.

# 563
Цитат
сушени плодове не ми се дават, захаросват ги и са с разни добавки   много ги обичам, но се чудя дали яденето им ми носи повече предимства или недостатъци. Сериозно се замислям дали да не си изсуша във фурната тази година
.
опитай с уред от такъв тип

Крум яде сушени плодове абсолютно спокойно, особено сините сливи, за задавянето вече съм си изказвала мнението, че всичко е въпрос на тренировка, като е захранен с парченца не му пречи да яде какво ли не  в тази връзка преди няколко дена не съм видяла че батко му оставил на холната масичка купичката си с тиквените ядки, до като стигна до него той ги изяде, даже си иска допълнително.

Дава ли някои вит. Д    Crazy   бих попитала, има ли някой , който не дава, ноооо няма значение     Crossing Arms   от време оно се знае, че при нормално развитие на детето се дава до годинка и според мнението на педито и развитието на детето се преценява дали да се увеличи периода. В тежки зими дори след годинка може да се дава...не знам по какъв начин и това е вредно..

За мен по важното има ли полза и каква, но ще се придържам към това
Цитат
Предлагам да не започваме нов спор и да разваляме хубавата празнична темичка, а да замълчим и да приемем решението на всяка мама да дава или не, пък който иска има къде да прочете достатъчно инфо "за" и "против"

Anduli сега разбрах че мнението на лекарката съвпада с твоето, разбрах и че ни то лекарката ни то ти  не правиш разлика между хранене и кърмене, а би трябвало.
Не е коректно да сравняваш "бъркането в хладилнка" на възрастен със кърменето на бебе, не е коректно по прости причини че това което поглъщат са различни неща, също така различен е процеса и остатъчните вещества на разлагането на тортичка или сандвич  по сравнение с кърмата, но както упоменахме вече по горе информация има достатъчно, стига да искаш да търсиш и четеш.
Имам още две страници да чета ама по късно Thinking

# 564
  • София
Мили мамчета и порастнали дечица!

Рожденните дни валят и как да смогне човек да честити без да пропусне някого!

На Сиренцето искам да кажа- Марио е гоооляям сладур! Жив и здрав!

За разнообразяване на закуската- може баничака и кекс- не много сладък и без какао. Мисля да спретна един тези дни. Ако сте въвели белтък- и палачинки естествено. Онзи ден направих бебешката баница! Благодаря за рецептата и идеята. Истината е, че баница много обичам, а на детето не сещам да направя докато не пуснахте рецептите...Може би още го третирам като бебе и "небебешките закуски" направо ми убягват...

За вит. Д - знам, че се дава до затваряне на фонтанелата. На Теди се затвори рано (7 месец) и не давам вит Д още от май месец м.г. Цяло лято навън- какъв ти изкуствен витамин...На 6 месеца- през септември вече нямаше нужда от него.

Цитрус още не съм въвела, както и киви... Подмотвам се..
Какво мислите за салатите в менюто на едногодишните ни малчовци? Някакви идеи? В книжки и списания за детското хранене не са дадени, а в нета не съм гледала. Преуморена съм и очите ми не издържат на дълго четене пред екрана...

За среща на Софийските мами на 01. 03 съм за, но много зависи къде ще е - ограничена съм с транспорта.

Лека нощ!

# 565
  • София
Цитат на: г-жа Стихийно бедствие link=topic=640356.msg21243398#msg21243398
Anduli сега разбрах че мнението на лекарката съвпада с твоето, разбрах и че ни то лекарката ни то ти  не правиш разлика между хранене и кърмене, а би трябвало.
Не е коректно да сравняваш "бъркането в хладилнка" на възрастен със кърменето на бебе, не е коректно по прости причини че това което поглъщат са различни неща, също така различен е процеса и остатъчните вещества на разлагането на тортичка или сандвич  по сравнение с кърмата, но както упоменахме вече по горе информация има достатъчно, стига да искаш да търсиш и четеш.
Имам още две страници да чета ама по късно Thinking

Бедствие, ако обичаш не коментирай между какво правя разлика или не, дали чета или не.  А подчертаното в червено е ОБИДА.ТИ НЕ МЕ ПОЗНАВАШ. НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАЙ ТАКИВА КОМЕНТАРИ ПОВЕЧЕ, ПОДМИНАВАЙ ПОСТОВЕТЕ МИ АКО ПРЕЦЕНИШ. ОСТАВАМ С УВАЖЕНИЕ, НО И ОГОРЧЕНИЕ!
ЖАЛКО!

# 566
За Papaya лично аз нямам добро мнение, но не съм и критерий, понеже не съм ценител на тортите, а понеже израстнаха и се промениха пред очите ми имам някакво мнение. Скоро четох и в тортената тема доста критични мнения, но наистина хубаво е човек да отиде, да провери и да прецени Peace

Racholina, ставаше въпрос не за частна, а за наскоро открит в нашия квартал пункт на държавна кухня "Витоша"  Wink

# 567
Ей голям сеир стана пак ...  Joy

Малко бележки:

Кърменето е вид хранене. (според мен)  Laughing Така децата приемат кърма / храна, нужна за техният растеж.
Коректна не е точната дума.
Ни то всъщност се пише нито.
Вярно е твърдението , че между торта и кърма има разлика от тук до небето и обратно.
Anduli не се разярявай.  Laughing
г-жа Стихийно бедствие  дай го по-кротко  Laughing

И за да не е само това искам да ви покажа какво моят мъж ми купи за рожденият ден :

КНИГА ! Портретът на Дориан Грей. Страхотна книга, препоръчвам я на всички които обичат да четат.  Peace
Ама честно ви казвам бях много приятно изненадана и много , много щастлива!!!!!!!!!!!!!!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ама много си го обичам  Heart Eyes

# 568
Привет и от мен, момичета!

Сиренце, Супер Марио наистина много е порастнал и е станал голям сладур! Да ви е жив и здрав и много щастлив!  thumbsup

Вече и аз започвам да се замислям за ДК, но все още не знам дали е достатъчно чисто  newsm78 Вярно е, че със сигурност има контрол......все пак става въпрос за дечица, но като не е минало през твоите ръце ...хмммм не знам какво решение да взема?! От друга страна пък няма да мога да осигуря това разнообразие  Crossing Arms колкото и да имам желание ....Хайде ще помисля още малко.... Wink

Момичета, да ви питам ..... някоя от вас успя ли да се регистрира за детска градина?! Казаха ми, че вече било време и да не отлагам....а аз още се мотам....Моля, някой да помогне и да каже как става.....Аз вчера влязох в някакъв сайт, но нещо не видях къде трябва да се запиша  Crossing Arms

Сега ви оставям и ще гледам утре да се включа пак!  Blush

# 569
Не виждам причина да се обиждаш, кое по точно обидното в моите думи?
Лекарката, с която разбирам че си съгласна сравнява две несравними неща.
Говори за "бъркането в хладилника" и кърмене, като ги поставя на едно и също стъпало, а това наистина са две абсолютно различни неща. Според мен такива твърдения са некоректни.
Наистина не разбирам с кое те засегнах и защо трябва да пропускам постовете ти.

Общи условия

Активация на акаунт