Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 476
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
Искам да питам мамите, които казаха, че децата сами си искат да сучат как точно ви показват, че им се е досукало? Защото Ева не се сеща, просто не мога да я приспя по никакъв друг начин освен на гърда. А сутрин, както казах, давам само защото гърдите ще ми гръмнат. Но няма дърпане на блузи, отваряне на уста и насочване към гърда...това ли имате предвид, че си искат?
Хубаво е, че Ева не се сеща през останалото време. А на лекцията на ЛЛЛ вчера казаха, че в повечето случаи най-трудно се отучва сукането за приспиване, както и нощното кърмене .
В нашия случай когато Калоян реши, че му се суче, идва и започва да вдига ръчички да го гушна. Аз го взимам, а той започва да се извива към мен, да се гуши и да казва "ам-ам". Той се сеща обикновено, когато съм седнала на точно определен фотьойл или на спалнята, където всъщност са местата, на които се кърмим. Това също го изясниха на лекцията, че някои деца свързват с кърменето позиционирането на майката на местата, където обикновено се кърмят и това ги подсеща да си поискат.

sirence, как пък успя да благодариш на всички поименно, без да пропуснеш никого  Hug Наистина си имала най-прекрасния празник  Wink

jozyy, аз днес атакувах Южния парк, но докато стигна дотам положих неимоверни усилия из кварталните улици  Close Иначе си направихме прекрасна разходка  Wink

# 331
Amorevole, кожата е суха и се бели и сърби. Беше зачервен и ареола около гърдата с около сантиметър навън. Много неприятно, дори ме понаболяваше като сучеше малкия. Сега се поуспокоиха малко нещата. Денис е имал веднъж млечница преди около 5 месеца. Мазах с Дактарин и му мина. Сега мазах и зърната с Дактарин и неговата устичка, ама около зърната кожата се възпали още повече, а малкия вече не дава да му бъркам в устата... Не съм сменяла козметика, нямам и алергии към храни... В момента са по-спокойни, но ако трябва да го кърмя по-често и пак се възпаляват. Не са сплескани след кърмене...   Thinking Мажа с Дефламол при сърбежи, сега не мажа с нищо... Дано да съм помогнала, но мисля, че е от честото сукане. В началото мислех, че е от зъбите, защото ме хапеше и дърпаше зърната, но сега и не хапе, суче си най-правилно детето... Много дълго стана...

котенце 1, щом детето засуква добре и зърната не са с променена форма след кърмене, вероятно за касае за някакъв кожен проблем, който да изисква третиране. Може би е добре да отидеш на лекар (ЛЛ и с молба за направление за кожен) и междувременно да не го мажеш, докато не се установи какво е. Пиши как си. Hug

# 332
  • София
Привет, момичета!

Благодаря ви много за подкрепата Hug
По принцип и аз си мислех, че няма много повод за притеснение, след като детето изглежда видимо добре, но все пак отидохме при една квартална зъболекрка. Тя малко даже не се "изсмя", че сме се притеснили и вика "ама то просто му е избило зъбчето". Да, избило е, ама защото си разби венеца точно там, но всъщност отдолу не е пробило, а се е оголила фасадата.
А за инцидентите, аз знам, че тепърва ще падат и ще се удрят, но те да паднат е едно, а някой от нас да им помогне е друго. Но това е, не е лесно да си родител и тепърва и ние се учим.

# 333
Anelisa, видя ли сега какво направи Wink  - ами ето така "успях" да ги изброя всички - пропуснала съм не кой да е (така е само думата - няма някой да "кой да е" тука за мене - Hug за всички!!!) , а прекрасната и близката ми по душа Мигео - извинявай, Мигео   bouquet, благодаря ти и на теб!!! Затова хем е хубаво личното обръщение, хем крие рискове - дано и някой друг да не съм пропуснала. Сега продължавам, като съм започнала - Пипилотка, Андули, Джоузи,  Hug

Ена, подаръче си имате вече значи? А ние с вас сме на една дата... Значи не остава никакво време...  Hug

Джоузи, от началото на март нататък мога да дойда на срещичка в някой парк, че дотогава ще съм натоварена. И Маринелс може да дойде, ако тогава е в София.

# 334
jozyy, аз днес атакувах Южния парк, но докато стигна дотам положих неимоверни усилия из кварталните улици  Close Иначе си направихме прекрасна разходка  Wink

Браво на теб  Grinning A kak беше в парка, че и аз имах такива помисли?

# 335
  • София
А ние сме като затоврници, докато не се постопи този сняг, почти никъде не можем да мръднем Cry Cry Cry
Единствената ни опция е мъжът ми да ни закара до някъде и после да ни прибере.

# 336
да си допиша, че преди малко не ме оставиха

Искам да питам мамите, които казаха, че децата сами си искат да сучат как точно ви показват, че им се е досукало?
И при нас няма никави признаци да иска да суче. Понякога имам чувството, че ако аз не му предложа да яде, незвисимо дали става въпрос за сукане или за твърда храна, изобщо няма и да се сети  Whistling

Сега искам да попитам кърмещите майки - вие кога кърмите? През деня давате ли? А давате ли адаптирано мляко? [/color]
Аз кърмя  колкото пъти се събуди  през ноща (т.е. 3-4 пъти). Ако не се е будил към 6, му давам да суче като се събудим около 8, после в 12 за заспиване и следобед по някое време, но понякога прескачаме, че обяда ни много се проточва и вечер към 20.30-21 за приспиване. АМ не съм давала.

# 337
  • София
Момичета,

Да ви питам дали мислите да водите децата на зъболекар около годинка и който смята да води детето, къде?
Аз съм чувала, че е добре да се отиде и ми се иска да го заведа, но си нямам и представа къде. Също така знам, че е много важно да се поддържа хигиена още при появата на първото зъбче, както и да се изграждат навици. В този ред на мисли ние все още ползваме за миене на зъбите (и за чесане) силиконов накрайник, който аз си слагам на пръста. Та, на този етап трябва ли да преминаваме на нещо друго?

Също така и един въпрос към тези, които смятат да водят бебоците и на очен лекар, когато навършат годинка. Къде смятате да ги водите?

# 338
Браво на теб  Grinning A kak беше в парка, че и аз имах такива помисли?

Mur, много приятно беше в парка. Главните алеи са утъпкани и се върви без проблем, но по улиците е ад, на места ми се наложи да пренасям количката понеже не върви  Rolling Eyes Добре, че бяхме с още една мама, че да си помагаме взаимно. Въпреки тези неволи 2-та часа минаха неусетно. Така бяхме се затъжили за хубавите дълги разходки на въздух, този студ и сняг ни беше превърнал в истински затворници.

Redreny, то това е идеалния вариант, с кола до парка, че иначе е много трудна работа Wink
Относно зъболекаря-не съм мислила въобще по този въпрос. Не знам ако няма видими причини дали е необходимо да се водят, големия ми син не съм го водила преди да навърши 5 години. Не трябва ли да са поникнали повечето зъби за да се заведе? Зъбките и ние така ги почистваме засега.
На очен ще го водя при моя близка лекарка. Иначе в 1-ва градска съм чувала за добър детски очен лекар.

# 339
Олелеее, каква изненада! Ева си има картичка за рожденния  ден и една прекрасна мартеничка от Марти!!! Как ни зарадвахте само! Много ви благодарим, Лилироуз и Марти! Hug Hug Настроението ни се повдигна и ни напомнихте, че не остана никакво време до големия ден!!! Heart Eyes
много моля да си ги отваряте в деня на рождения ден  Mr. Green
Радвам се, че са ви харесали, с много обич съм ги правила Hug

и ние днес направихме една разходка в Заимов, съжалявам, че не сложих шейната в колата, то си беше за шейна.

Май само аз кърмя сутрин и вечер  Whistling Аз ли не разбирам сигналите на моя или той просто не ми подава такива, но наистина през деня поне от 2-3 седмици не го кърмя  Blush

# 340
Redreny - ние ще ходим на очен и на зъболекар,но още не съм решила при кого. При Гала преди доста време даваха една детска зъболекарка,която като изключим някои неща беше добра според мен...
За почистването - ползваме такова: Сутрин и вечер си мием двете зъбите в банята,тя се опитва да ме имитира...през другото време го ползваме за чесане

# 341
  • София
ЛЪКИ, честит рожден ден на малката принцеса Ади (на патерички)!!! Пожелавам и' да расте здрава, уверена и щастлива, прекрасно детство изпълнено с много лудории, детски смях и сбъднати желания! bouquet   Tada

sirence, честит празник (и на теб със закъснение)! Бъди здрава, много щастлива и обичана    bouquet

Очен лекар - д-р Димитрова - детският офталмолог в Токуда каза, че профилактичните прегледи при децата започват след 3 годишна възраст.

Зъболекар знам, че започва да се посещава за профилактика след 2.

Връщам се да чета, че пак ви изпуснах smile3529

# 342

Също така и един въпрос към тези, които смятат да водят бебоците и на очен лекар, когато навършат годинка. Къде смятате да ги водите?

В очната клиника,която водих Бобо,когато си удари оченцето ми казаха,че ако няма някакъв проблем профилактичен преглед на дете се прави след 3 годишна възраст Peace

# 343
Аз най после да се разпиша.  Wink
Добре дошли на новите мами. Няма да ги изброявам, за да не пропусна някоя  bouquet

Да си похваля гарджето направи първите си самостоятелни крачки  Mr. Green И беше много щастлив.  Laughing  

Големи майсторки сладкарки сте мили мои. Моя опит не е съвсем успешен, по скоро розавичкав  hahaha  Ама така е, като не се усетих да не сложа в цялото тесто червена боя.  hahaha

Бишкота Честит ви прощапулник  Hug И честито ви ново жилище, да е пълно с детски смях и любов.

Мигео Как е оченцето на Бобо  newsm78

Ена А какво се очаква да казва малката  newsm78 цели изречения ли  hahaha

Звездаа Честито ви проходило мъниче и на вас!  Hug

Яни Страхотни торти   chef

Кати, Мър, Редрени  Hug  Hug  Hug

Бета Радвам се че вече е добре малкия сладур! Много ми беше мъчно за болката която са му причинили  Praynig

Лилироуз Стискам палци за малкия Марти  Hug

Лъки Честит Рожден Ден на Ади и тук. Да е много щастлива и уверена в живота.   bouquet

Още не съм ви изчела. Нооооо и утре е ден!
Лека и спокойна нощ.

# 344
Wow, mama_vessy,

тази торта изглежда страхотно Simple Smile Браво! Между другото, къде се продава фондан? Аз не го харесвам на вкус, но мисля да ползвам малко за украса...досега не съм виждала някъде да се продава, та се зачудих къде да го търся...

Искам само да се включа по темата със зъболекаря. И аз знам от зъболекар, че първият преглед трябва да бъде на годинката, защото тогава могат да хванат навреме инфекции и проблеми, като по този начин се спестят бъдещи кариеси и т.н. Ние най-вероятно няма да имаме първо зъбче до годинката, така че не знам дали изобщо трябва да го водя, като е беззъбо още...

За кърменето: и моят Калоян не си иска сам, в смисъл, че не ми дава знаци като дърпане на блуза, ам-ам или нещо подобно. Просто аз му предлагам преди сън и той или иска, или не. През нощта винаги иска, събужда се 3-4 пъти, посуква малко и заспива. Все си мисля, че ако не му предложа през деня, няма изобщо да протестира или да се сеща...а все си мислех, че ще се привърже към сученето...ама явно не Simple Smile Още от деня, в който вкуси твърда храна за първи път до ден днешен предпочита твърдата храна пред млякото...иди разбери Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт