Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 429
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря много на Еna, Tasha, marys, sirence, Thomasito, sunflower, lilincho, veset0, г-жа Стихийно бедствие, Commelina, marinels, redreny2000, Sabrina1, catwalk, ino4kada, migeo, kukumindrela, Nadya81, racholina, Penmar, matza83, VSD, janica25, Mur, maiski3, котенце 1, Жени, lilyrose, katilias, anelisa, Женичка, Пипиллота, zina_, mama_vessy Hug Направихте много хубав празника ми с прекрасните си пожелания! Commelina, на теб още едно голямо БЛАГОДАРЯ! Много хубава изненада да почукаш на вратата ни  Hug Почувствах се като дете на Коледа, чаках с нетърпение да дойде време да отворим подаръците и да видим какви изненади се крият вътре. Картичката е просто страхотна, а гостите не спряха да питат кой е този обожател Тошко, който е писал на "сладката Ади"  hahaha Много ми харесаха приказките за принцеси, Ади и тя ги "чете". Ето ги двамата с Дени - той бръмчи доволен с колата  Laughing

Лъки, как мина празника?
Давам отчет веднага  Simple Smile Рожденият ден беше за мен един прекрасен ден. Предната вечер до 3 часа се подготвях, но някак си спокойно, без излишно напрежение. Преди да легне Ади й очертахме крачетата на един лист, за да си направя шаблони. Докато правех питката (специални благодарности на Таша и Анелиса  Hug) мъжът ми ми изнасяше лекция по геометрия  hahaha Не ми били равнобедрени триъгълниците, били ми с различна големина, щяла да ми се надуе различно питката и нямало да мога да я търколя. Аз умирах от смях и го успокоявах... колкото се търколи, толкова, колкото се надуе, толкова   chef  и той се отказа да ми дава повече съвети, но определено се беше стегнал като че ли ще посрещаме английската кралица, а не най-близките си хора. Сутринта Ади ни събуди в 8.30, отворихме подаръка от Комелина  Hug и подарихме нашия на Ади. Закусихме както бяхме по пижами, децата направо в спалните чували. След като се изкъпах се заех да ги обличам, а мъжът ми тръгна да вземе тортата калинка от сладкарницата (оказа се, че ще празнуваме още един път рождения ден, така че реших тогава да правя торта, че да не ми се струпват накуп много задачи). Него пак го беше "стегнала шапката", че нямало да има време да подготвим всичко докато дойдат гостите, но те малко позакъсняха и се справихме точно навреме. Ади получи много кукли, но нейната любима си остана фаворит. Всички донесоха подаръчета и за Дени, така че той остана също много доволен, че сестричката му порасва  Simple Smile А аз като видях хора и бях като "отвързана" - бабите гледат децата, мъжът ми в ролята на сервитьор, а аз веднага използвах момента да се отпусна и да си приказвам с гостите, без едното ухо и око да следят какво става с децата... И се оказа, че така съм се улисала, че съм забравила да подготвя нещата за прощъпулника, та мъжът ми трябваше да ме подсети, че имаме и "програма"  Laughing Набързо събрах предметите по списъчето, което си бях направила и преминахме към "официалната част" - постлахме чаршаф, всички станаха в чест на малкия голям човек (че от масата не се вижда добре) и малката сладка Ади като видя толкова наскачали хора наоколо въобще не тръгна след питката, нито се интересуваше какво сме й наредили на дивана. Влезна в стаята, застана по средата и седя, седя и ни оглежда...заключиха, че за модел явно репетира, а не бяхме сложили предмет за такава професия. Накрая отиде и седна на земята до питката и се запъти към наредените предмети чак след като й я взех. Отиде до дивана, грабна една линийка (за архитект), посегна няколко пъти към микрофона, но не го взе и нищо друго не погледна. Раздадохме парчета питка, поскачахме из стаята всички и преминахме към по-спокойни дейности на масата  baby_neutral Таша, Анелиса, признаха ме за изявен кулинар с питката по вашите рецепти (направих микс от двете), толкова вкусна била станала, а и красива! Свещичките на тортата ги палихме доста пъти докато децата се нарадват да ги духат. Ади заспа чак към 17 часа и я събудихме след два часа. А вечерта, за да покаже, че вече е порасналото ни момиче заспа в 22 ч с любимата си калинка и се събуди чак сутринта в 7.30 ч, когато мъжът ми се разтропа  Shocked И двамата не можахме да повярваме... Не само един прекрасен ден, но и една невероятна нощ  Simple Smile
sirence, честит рожден ден! Такъв хубав човек да е роден на един ден с дъщеря ми  Hug Да си жива и здрава, все така позитивна, да си много щастлива и обичана!

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 09:23 от Лъки

# 346
Да се включа сега и по другите обсъждани теми Simple Smile
коластрата на Аквасорс, но след като се посъветвах с моя личен лекар... той ми каза, че са я развалили тази коластра
Аз давам точна такава на синът ми, стана ли ясно какво има предвид под "развалили"?
Мигео, честит ви бъдещ фармацев!
redreny2000, не смятам нито на очен, нито на зъболекар да водя Ади. Утре ще водим баткото на очен, че има проблем и ще питам доФторката има ли нужда от профилактичен преглед за Ади. Но не си представям как ще "вържа" дете на 1 г. да стои и да гледа в отвора на машината (не й знам името) и да не си мърда главичката  newsm78 Не може и по картинките да я "изпита", защото няма как да каже, нито да покаже какво вижда.
Все още си спомням с умиление дните , когато си гостувахме с Лъки по нощници в родилния дом, докато нашите слйнчица сладко спяха. Много мили спомени!!! Heart Eyes
Толкова отдавна ми се струва, че е било, като в друг живот  Grinning И в същото време толкова бързо мина тази година!
Лъки, пишеш че Ади ползва все още кошницата за кола и е о.к., та се питам дали не и излизат крачетата и главата над нея, защото ако е така, предполагам знаеш, че не е добре да се вози в нея, независимо, че като килограми може да не е над посочените (обикновено 13кг.) Каква е вашата- марка. На Елица кошницата я "уволних" още когато стана към 8кг. и изравни главата с нивото на кошницата. Тя ползва една на Макси- кози/ Бебе- комфорт-"стрийти- фикс", мисля беше.
Жени, кошът го купувах да е съвместим с количката ни - ето този е. Има опция да се "издължава" и все още има възможност да се ползва. С баткото, който вървеше доста висок го ползвахме някъде до година и два-три месеца. 
На нас скоро ни наближава рожденния ден и се чудя какво мевю да спретна, че ще сме доста хора... Дайте идеи!!!  Praynig
котенце 1, какво предпочиташ да е менюто - готвени ястия или тип шведска маса? Ние бяхме 20 човека. Бяхме сложили салати (руска, млечна, боб по механджийски), ордьоври (фунийки от шунка с пълнеж от крема, майонеза, копър; топки от рулца от раци, варени яйца, картофи и майонеза, оваляни в кашкавал), хапки (пилешки, сирене орли, кашкавал орли), сладки (орехчета, праскови, едни мои любими със семки отгоре), банички (от готовите, които само печеш вкъщи - със сирене, кашкавал, маслини, дебарцини), питка и торта. Свекърва ми също донесе една питка.
Искам да питам мамите, които казаха, че децата сами си искат да сучат как точно ви показват, че им се е досукало?
Еna, Ади идва, подава ми ръчички да я взема и почва да се муши в мен и да си отваря устата  Laughing Няма как да не разбера сигнала.
Тенджера под налягане ползвам, но предимно за продукти, изискващи по-дълго готвене. Слагам ги да врат, след час отварям, добавям останалото и доготвям без да херметизирам.
Таша, Ади спи на моята възглавница, когато е при мен на спалнята. Но в нейното легло като я сложа спи без.
marinels, redreny2000, Penmar, котенце 1, katiliasHug на дечицата

# 347
Добро утро, има ли незакусили? Катинарчето е за диетуващите. Mr. Green
За вас това:

Ена А какво се очаква да казва малката  newsm78 цели изречения ли  hahaha
  LaughingАми, де да знам, някои деца деца казват доста неща, моето само основни няколко думички/изключвам звуците на животни/. Пенмар май разказваше, че Дени доста бърбори. Simple Smile
мама веси, ама голяма си майсторка и ти!  bouquetСТрахотна е тортата. И честито на Вики за първите стъпки!Чакаме отчет от прощъпулника. Hug
На очен и зъболекар изобщо няма да водя едногодишното си дете, ако не забележа проблем. Peace
Лъки, браво, че сте си изкарали така добре-радвам се, че си успяла да почувстваш празника, а не като нас тука, които споделихме, че напрежението не ни дава покой. И честита ви архитектка! Чудесна професия! Чакаме снимков материал. Wink

# 348

Честит рожден ден на Никола на Скреч!!! Нека е здравичък, палав и все засмян!
За щастливата мама, дето хич не се отчита напоследък един букет от мен:

# 349
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИКОЛ АНА СКРЕЧ И НА ХРИСТИЯН НА ИВКА 10!!!  hbday hbday bdbaloni bdbaloni
Да растат здрави, ведри, умни и обичани!!!

Мама Скреч все така да е полезна и на другите мами-кърмачки   bouquet

Лъки, браво, страхотен ден и за вас е бил  Hug

# 350
  • София
Честит рожден ден на НИКОЛА НА СКРЕЧ И НА ХРИСТИЯН НА ИВКА10 !!!
Да растат здрави и щастливи с едно незабравимо детсво!

# 351
Добро утро, майчета!
Последния път, когато влязох бяхте на 9-а страница, а сега.... съжелявам, че не мога да ви изчета.
Влизам да честитя рожденните дни на всички бебчета, вече порастнали с годинка, да растът много щастливи и обичани, да са здравички най-вече и мама и тати да ги слушат  Wink
За малко се зачетох в разказа на Лъки, много хубаво сте си прекаралли и питата ти е станала супер! Когато Кирил проходи и аз ще попитам за нея, но чакам да проходи и тогава, да не насилвам нещата    Grinning .
Хубав ден и извинете, че  не се включвам по темите, сега сме в кампания за мартенички и правя мартенички в свободното време  Confused

# 352
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Simple Smile

Честит рожден ден на Никола на Скреч! Да е жив и здрав, много послушен и щастлив!  Tada  bigdance2 nbirthday

Лъки, какво щастие! Много се радвам се че сте прекарали чудесно и Ади е била толкова добричка.  Честита ви архитектка:hug:Питката изглежда много добре Wink.

мигео, честити ходещи крачета на Бобо  Hug!

мама Веси, тортата е чудесна, поздравления! Ако аз можех да правя такива красоти изобщо нямаше да поръчваме торта за рождения ден  Blush.

На очен лекар и стоматолог не знам дали ще водя Дари - тя има вече 3 зъбчета но мисля че рано да се каже дали ще има някакви проблеми  newsm78.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 353
  • София
Привет, момичета!  bouquet
Не съм писала като хората, не знам от кога Thinking

Колкото повече наближава рожденият ден, толкова повече съм кълбо от напрежение.
Имам толкова неща да свърша по къщата, но малката спи по 1 час на ден и направо съм изтрещяла. Crazy
Уж всичко е готово, уж не правя рожден ден за първи път и пак ми е свит стомаха.

Първо да честитя на Стихията за Емо-много се радвам-нека се подредят нещата за детенце по най-добрият начин Peace

Лъки, страхотен рожден ден, а малката бонбона е заспала толкова рано от умора-толкова внимание  е имало за нея. Heart Eyes

Честито на всички ходещи крачета Hug

Мама Веси Heart EyesСтрааааааахотна торта, не отстъпва на бутиковите HugТя ти се е получила розова(май за снахата Mr. Green)
Честито на зетко Вики за ходещите крачета!! Heart Eyes

Лилироуз, стискам силно палчета на сладък Марти да мине всичко наред със сондажа Praynig

Добре дошли на всички нови мами    bouquet
edonna, ние също още нямаме зъби Simple Smile(мислех,че сме останали само ние)

Малко и за обсъжданите теми:
тефлонов тиган имам един Уок-ползвам страшно рядко.
Тенджера под налягане ползвам.
Възглавиница, все още не!
Обувчици, съм поръчала едни на Кларкс(цвят малина)трябва да дойдат тези дни.Те са важни и за обувките не правя компромис.Сайта има бъг и не мога да ги покажа.
Столче за кола-все още сме със бебеконфорт-стрийти фикс тя е само 7кг и 70см Wink

Хубав ден на всички    bouquet

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 10:27 от maiski3

# 354
Честит рожден ден на Никола и Християн! Да сте живи и здрави, мили момчета!

marinels, redreny2000, Penmar, котенце 1, katilias,   Hug за вас и дечицата
Лъки, много увлекателно пишеш  Hug! Накараме да се усмихна не един път!
sirence, и теб си те чета на един дъх  Hug
Бишкота, много се радвам, че си имате ваш си дом!
migeo, Лъки, ама все хубави професии са си избрали наследниците! Браво на децата!
mama_vessy, като за начало много добре се е получила тортата Flutter
На очен лекар и зъболекар няма да ги водя засега, ако се наложи тогава.
Тенджера под налягане - ами и у дома е може би най-използвана, заедно с глинения гювеч.
 Момичета, пиша по спомени. Не се сърдете, че не коментирам всичко.   Hugза всички

За рецептите, които публикувах, ако решите да пробвате, ще се радвам да споделите, дали се харесват. На моите мъници определено им харесват.

# 355
  • Там където е семейството ми
Благодаря за поздравите и за това,че не сте ни забравили мили момичета.Чета ви обикновенно вечер късно,когато всички спят,защото само тогава имам време.
Ето ви една малка виртуална почерпка от мен за порастналото ми вече момченце Християн. Hug

Обещавам,че след купона ще пусна снимчици.

Честит Рожден Ден и на малкият порастнал Никола.Да е жив и здрав.  :bouquet:

Честито и на всички останали Рожденици и Рожденички,които съм пропуснала.

# 356
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на НИКОЛА на Skrech и на ХРИСТИЯН на Ивка 10! Ние с Калоян им пожелаваме щастливо и безгрижно детство!

И НА МАМИТЕ ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 357
Ивка10, радвам се , че следиш все още темата. Да ти честитя и на теб рожденничето-да е живо и здраво детето, много да ви радва и да се обичат безкрайно с кака и батко! newsm59  Gift newsm38

# 358
Лъки и тя като sirence отзивчиво благодари поименно  Grinning
Лъки много се радвам, че сме били полезни за питката и че ти се е получила, много е хубава, но заслугата си е изцяло твоя, защото майсторлъка е в ръчичките, не в рецептите  Wink

mama_vessy, ама и ти каква хубава торта си измайсторила, браво на теб!

Ena, защо все не виждам картинките, които си качила?  newsm78

зъбките и ние ги почистваме с накрайничето, което е показала Маринелс, през другото време го ползваме за гризане  Laughing
възглавничка имаме една тъничка от мемори пяна, която ни е подарък, пробвах да му я слагам, но май не му е особено удобно, предпочита без.

отивам да правя закуска, после пак  Simple Smile

# 359
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Никола на Скреч smile3525 и Християн на ИВКА10. smile3525

Мама Веси бравооо много хубава торта   bouquet.Оченцето на Бобчето е добре,даже и белег няма.

Хубав ден Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт