Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 429
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Не знам, дали съм закъсняла, но от сърце -
Лъки, честит Рожден Ден на твоята прекрасна дъщеря Ади. Да е здрава, уверена и късметлийка в този живот.

Сиренце - и на теб, най-вече здраве, да те обичат любимите ти мъже и никога да не престават да те изненадват и показват, че си най-любимата за тях жена (е, поне докато Марио стане на 18)  Laughing И понеже си сиренце - с какво друго да те почерпя, освен с чийз кейк

Набързо, защото при мен кипи голямо творческо усилие. Нещо тези динозаври не ми се получават така, както аз искам и днес съм решила да опитам нова техника... А най-накрая, като нищо не стане, пак ще ползвам вече направените де, ама ...
За кърменето - кърмя по няколко пъти на ден, както и вечер за приспиване, както и безброй пъти през нощта. АМ не давам, ще започна да давам тогава, когато реша, че кърменето вече не е за мен.
Тенджера под налягане - не ползвам.
За дрехите - избирам естествени материи, когато мога. Блузките винаги гледам да са 100 % памук, както и потници и такива неща. Но клиновете са всички с някакъв процент еластан,  например за яке нямам много голям избор и купувам това, което ми изглежда топло и удобно. За завивките - на Александър е завивка, напълнена с вълна, София спи при нас, нашата е пухена - гъши пух или нещо подобно. С две думи - когато мога, избирам естествени материи, но не се впрягам толкова много... Обувките обаче са друг въпрос - само естествена кожа (тези топлинки за вкъщи - направо лошо ми става само от миризмата и вида им, няма такава гадост, затова и децата ми не носят подобни неща). Разбира се, Александър има гумени ботуши и кроксове, но те са в друга категория обувки.
Мигео, от рано се оправи Бобо. Фармацевтиката е явно много доходен бизнес в България  Laughing
Редактирам се, само за да добавя - и моята София претърпя малък инцидент преди няколко дни - както си седяхме на дивана, изведнъж, незнайно как, се пльосна на земята по очи. Явно си беше прехапала устната, защото бая кръв изтече, а на всичкото отгоре и съвсем мъничко парченце от зъба и се отчупи (само аз го забелязвам и баща и де, ама аз нали си знам). Криво ми стана, че бях там, и пак не разбрах какво стана, но все пак нямаше никакви други последствия. Водих я на зъболекар на другия ден, да провери дали зъба и е о.к. и ако трябва да го изпили, да не е много остър, но той може би си помисли, че съм някаква луда... Инцидентите ще стават все повече от тук нататък....
Хайде, отивам да се боря с динозаврите  Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 22:27 от katilias

# 316
ЧЕСТИТ 1-ВИ РОЖДЕН ДЕН НА СЛАДКАТА КАЛИНКА АДИ! ДА РАСТЕ ЗДРАВО, ЩАСТЛИВО И ЖИЗНЕРАДОСТНО ДЕТЕНЦЕ, А МАМА, ТАТКО И БАТКО МНОГО ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НЕЯ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА МАМА!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, СИРЕНЦЕ! БЪДИ ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА ОТ ДВАМАТА МЪЖЕ! ЖЕЛАЯ ТИ ПО-ЧЕСТИЧКО ДА ИМАШ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ ОТДАВАШ НА РЕЛАКС!

Благодаря на всички ви за хубавите думи за моето малко гардже!

edonna, големи сладури сте, а ти все едно си сестра на малчо, не мама  Simple Smile

Redreny, Marinels, Penmar, котенце 1 и всички, на които са им се случили инциденти напоследък, момичета не се самообвинявайте, с тези все по-самостоятелни и щъкащи сладурчета  си е просто в реда на нещата, защото така растат децата  Hug
 Redreny, сигурно не е нищо  притеснително, но чакаме да ни съобщиш и мнението на педи  Hug
lilyrose, целувки на Марти и стискаме палци, всичко ще бъде наред  Hug

котенце 1, аз кърмя Калоян основно сутрин и вечер, но и през деня, защото той сам си иска, особено когато сме си вкъщи, както и през нощта, защото се буди и само така заспива. Дохранвам с АМ само вечер, понеже кърмата не му достига.
Днес лекцията за кърменето беше доста интересна, стана ясно, че тази работа с отбиването на този етап е мираж, поне за нас Rolling Eyes mama_vessy се надявам да разкаже по-подробно, когато има време. Между другото срещата ни с нея беше доста забавна  Hug

migeo, страхотна питка ти се е получила, браво! newsm10 А крачетата са много сладки и някак закачливи  Grinning Браво на Бобо, хубава професия си е избрал, ще ни дава безплатни съвети  Laughing

овесените блокчета и аз ги правих, но понеже нямах ябълка, я заместих с круша и станаха много добре, харесаха ни  Wink

marys, рецептите си ги копирах, по-късно ще ги разгледам и със сигурност ще приготвя някоя от тези вкусотии  Wink

Леле, 8 нови отговора, пиша със скоростта на костенурка  Grinning

# 317
  • Стара Загора
Честит рожденден,Ади!Бъди здраво,усмихнато и много щастливо дете!
Лъки,много щастие и гордост да ви носи дъщеричката! Hug

Сиренце,честит рожден ден!Бъди неизмерно щастлива,безумно обичана и винаги позитивна! Hug  bouquet

Жени,съгласна съм,че гювеча е по-добрия вариянт като вкусови качества,ама мноооооого чакане.  Wink
Кърмим се по няколко пъти на ден.Задължително като се събуди,преди и след обедния сън и вечер преди да заспи-тези са задължителните.Иначе през останалото време-като е крива,като се удари- за успокоение,просто така... WinkА през нощта не ги броя,че много често сомнамбулствам и не помня Whistling
Кати,успех с динозаврите  chef
Мигео,честита ви прощъпулка!Уверено и безпрепятствено да крачи в живота малкият мъж!Питката е страхотна,а и професията,която си е избрал Wink.Браво!
За пострадалите бебчета и изплашените мами  Hug Hug Очакват се и такива преживявания,момичета.Все пак не можем да ги държим на въже,но ви разбирам напълно какво ви е било Hug
Редрени,дано всичко е нормално Praynig
Мери,чудни рецепти,обезателно ще се възползвам Hug

# 318
Мами, благодаря ви от сърце за прекрасните пожелания Sunflower, Lilincho, Ena, Veseto, Comelina, Marys, Маринелс, РедРени, Катуолк, Иночкада, Кукуминдрела, Рачолина, Пенмар, Маца, ВСД, Яница, Мур, Майски, Котенце, Жени, Лилироуз, Катилиас, Анелиса, Женичка!
Един хубав, положително емоционален ден отмина. Приятно уморена се чувствам. През целия ден хора, обаждания, е-мейли, форумски поздрави, изненади , подаръци ... И уж все същото (в добрия смисъл на думата) като всяка година, а все си усещах, че нещо ми е по-различно от друг път - докато загрях - та това ми беше първия рожден ден с малчо, първия рожден ден като майка. Е мнооого хубаво се почувствах от това свое откритие. Така силно си го гушках тази вечер, докато си го приспивах ...

РедРени, Пенмарче, Маринелс, Котенце, Катилиас и всички - да няма повече инциденти, само някакви съвсем миниатюрни такива  Hug И ние се тупкаме тук-там, независимо от дори прекомерното ми  обгрижване - такива неща просто се случват. Те са част от развитието - юнак без рана не може!   

Рачолинка, дървеното конче е страхотно!  Hug

Иночкада, аз всъщност се чудех дали да давам коластрата на Аквасорс, но след като се посъветвах с моя личен лекар, реших да отложа до след годинка (но то това време настава). Но интерсното беше, че той ми каза, че са я развалили тази коластра, и да взимам от тази на Клуб Корал (ако някой има отзиви, моля да каже). Той не е дистрибутор на нищо, независимо мнение ми изказа, но много му вярвам, защото е невероятен диагностик и доста начетен. Не иска бебета (в смисъл, че казва, че това си е направо друга професия), иначе Марио щеше при него да е.

Таша, от няколко месеца имаме най-тъничка възглавничка (някъде 2,5 - 3 см) на Бертони, от мемори пяна - исках да взема на Чико дишащата, но ми се стори твърде висока. Мислех до 2 години да спи без възглавничка, но веднъж пробахме с една на кака му братовчедка, и видях, че така му е по-удобно, та му купихме тази,

Marys, че ще ме научиш на някои тънкости във форумския занаят   bouquet

Лъки, как мина празника? Количката-подарък е като истинска! Ех, браво на Комелина - на крак да ви дойде с подаръка - е аз уж обичам да изненадвам хората, но в това не ми беше хрумнало!  (А Марис пита къде е Комелина, а тя на прага на Лъки била в тоя момент едва ли не ... Wink )  Hug

Маринелс, ти си много сладка (по-точно е да кажа май - солена Wink с тези сиренца и кашкавалчета, 'дето ми ги сервираш  Hug (о-ххоооо, гледам и австралийски чиийс кейк си имаме  - благодаря, Катилиас!) Само не разбрах онези беличките топченца , които преди беше пуснала на снимка тук от вашата трапеза някакви изваркови с орехчета ли бяха?  newsm78

Мигео, фармацевт, значи? Супер! Прегръдки за Бобо и за тебе за хубавата питка   bouquet

Катилиас, тази торта е невероятна!
Между другото, днешните ми две торти бяха от Пчела - едната Рафаело, другата по-обикновена - сметана с шоколад, но може би очаквах малко повече. На другите им хареса, но аз такъв по-тежък и толкова сладък крем не харесвам много-много. Явно ще си се върна към Неделя-та, колкото и да са ми омръзнали вече. А като съм 100 кила (буквално) най-добре да спря да ям торти - така си мислите, нали  hahaha Ще спра, ще спра  - от 25-ти натам.

Хайде, лека  Hug

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 23:21 от sirence

# 319
Лъки, честита ти рожденничка! Любима кукла ми е твоята дъщеря, нека е все така палава, здрава и обичана!
Sirence, аморе мио!!! Голямо момиче стана вече, а? Запази този си дух, много ми допада!
 На всички други с повод и без повод, прегръщам ви и вас! Стихия, пускам ти лично съобщение, виж го.
 Аз обещавам тези дни да се разпиша много словно, или както казва батко Арни "Ай уил би бак!"

# 320
Маринелс, ти си много сладка (по-точно е да кажа май - солена Wink с тези сиренца и кашкавалчета, 'дето ми ги сервираш  Hug (о-ххоооо, гледам и австралийски чиийс кейк си имаме  - благодаря, Катилиас!) Само не разбрах онези беличките топченца , които преди беше пуснала на снимка тук от вашата трапеза някакви изваркови с орехчета ли бяха?  newsm78
Не е извара,а микс от сирена - обикновено твърдо сирене,Фета,Крема сирене и каквото още ми видят очите в магазина  Joy

# 321
За тенджерите под налягане,изобщо не съм съгласна,че не става вкусно или пък,че не можело да се съчетават зеленчуци с месо...та ние само в такава готвим и става много вкусно...постно рядко готвим,тъй че постоянно си смесваме зеленчуци и месо...Съгласна съм,че в гювеча става много по-вкусно,но когато няма време за толкова много чакане,няма по-добро от тенджерата под налягане...лично мнение

# 322
Искам да питам мамите, които казаха, че децата сами си искат да сучат как точно ви показват, че им се е досукало? Защото Ева не се сеща, просто не мога да я приспя по никакъв друг начин освен на гърда. А сутрин, както казах, давам само защото гърдите ще ми гръмнат. Но няма дърпане на блузи, отваряне на уста и насочване към гърда...това ли имате предвид, че си искат?

# 323
Еna, като иска да суче малкият пристига до мен, почва да си бута главата към гърдите ми и да вика "Бръъъм, бръм". Много е смешно! Веднъж пред баба му направи така и тя започна да му обяснява как колата казвала бърм- бръм, а той мамин си иска млякото. Много стана смешно после като и обясних, че такъв ни е тайния код!
Хубав, слънчев и усмихнат ден на всички!  Hug

# 324
Олелеее, каква изненада! Ева си има картичка за рожденния  ден и една прекрасна мартеничка от Марти!!! Как ни зарадвахте само! Много ви благодарим, Лилироуз и Марти! Hug Hug Настроението ни се повдигна и ни напомнихте, че не остана никакво време до големия ден!!! Heart Eyes

# 325
  • София
Привет мамчета!

На всички рожденници Честито! Да растат здрави и весели дечица.

Мерис, чудни рецепти! Аз много обичам баница- казват, че с нея съм се научила да дъвча, та ако Теодор прилича на мен ще му хареса. Още днес ще пробвам рецептите. Хрумна ми да добавя нещо, ако позволиш- баницата може и с тиква да се направи, а може да стане и млечна, ако се приготви някакво бебешко млечно кремче- сещам се за крем ванилия в най-простият му вариант, но е с много бъркане...

Сиренце, честит рожден ден! Бъди все така усмихната и позитивна!   bouquet

Маринелс и редрени, момичета!   bouquet Стават такива неща(на Маринелс не съм чела поста) но т.к. се подразбира нещо неприятно се обръщам и към нея. Децата ни ще падат и стават оттук нататък и прохождането наред с радостта от първите крачки идва и тревогата от това да ги опазим, но не сме свръхчовеци. Бог пази децата и съм сигурна, че дори и да се наранят пак са добре и им минава и забравят. За нас това са уроци. Тепърва има на какво да се учим  Peace

Връщам се да дочета и до скоро! Хубавото време ще ми съдейства да успея с прочитането на пропуснатите странички макар, че Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 3 нови отговора. хаха

# 326
matza83, matza83, migeo, аз се опитвах да давам АМ, защото много ме боляха гърдите от сукането. Нещо са възпалени, а и мислех, че така ще го отбия, но Денис не иска и да помирише шишето с млякото вътре. После опитах да дам кисело мляко в шише, но ефекта беше същия. Щом разбере, че има мляко вътре и хвърля шишето. Но честно да си кажа - НАПРАВИХТЕ МЕ МНОГО ЩАСТЛИВА!!! Щастлива съм, защото свекърва ми само ме тормози да спирам със сученето, че станал вече голям, какво е това сукане през нощта...  Twisted Evil  Tired А и при нас положението е такова - суче сутрин към 6,30, после към 10 и тогава се събужда. Вечер заспива само на гърда, с нищо друго не мога да го приспя... През деня, ако заспи в количката е добре, ако не - пак на гърда. А през нощта в повечето случаи и аз не мога да преброя колко пъти се кърмим. Рядко се случва да спи по 3-4 часа и тогава да иска. Понякога /в повечето случаи/ цокането е през около час, дръпне два-три пъти и заспива...

За Рождения ден мисля да правя някакви салатки, малко скара, нещо сладичко и торта, обаче нямам никакви идеи... Чета, че сте пускали рецепти, ама аз нещо съм пропуснала... Уж чета, ама с това недоспиване, вече съм като след боксов мач. Направо всичко ме боли, кръста не ме държи, ама и ние с тези 14 кг и ръце нямам... Но няма да се оплаквам повече. Все пак след толкова години на чакане най-сетне си имам прекрасно момченце...  Hug
 Да са ни живи и здрави децата!!!!!!   bouquet

Amorevole, кожата е суха и се бели и сърби. Беше зачервен и ареола около гърдата с около сантиметър навън. Много неприятно, дори ме понаболяваше като сучеше малкия. Сега се поуспокоиха малко нещата. Денис е имал веднъж млечница преди около 5 месеца. Мазах с Дактарин и му мина. Сега мазах и зърната с Дактарин и неговата устичка, ама около зърната кожата се възпали още повече, а малкия вече не дава да му бъркам в устата... Не съм сменяла козметика, нямам и алергии към храни... В момента са по-спокойни, но ако трябва да го кърмя по-често и пак се възпаляват. Не са сплескани след кърмене...   Thinking Мажа с Дефламол при сърбежи, сега не мажа с нищо... Дано да съм помогнала, но мисля, че е от честото сукане. В началото мислех, че е от зъбите, защото ме хапеше и дърпаше зърната, но сега и не хапе, суче си най-правилно детето... Много дълго стана...

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 11:27 от котенце 1

# 327
  • България моята родина
zdraveite na vsichki i chestit rojden den na vsichki munici.sushto taka se izvinqvam za latinicata no pisha ot telefona.
premestihme se v nova kvartira i nqmame net vse oshte.uspqh da vi izcheta ot tuk no mi e mnogo neudobno i shte pisha po natatuk.lek den na vsichki

# 328
В момента по БНТ 1 дават съвети за кърменето.

# 329
Ох, докато се запиша в темичката, вие сте я преполовили ooooh!

Честит празник на всички рожденици - няма да изброявам да не пропусна някой Blush Да са живи и здрави за радост на мама и тате! Да растат много  усмихнати, лъчезарни, да бъдат винаги съпътствани от щастие и късмет!

Връщам се назад да чета

И между другото да вметна една идейка за софийска среща Whistling Времето се позатопли, снегът се поразтопи - време е да атакуваме парковете Crazy

Сиренце Честит рожден ден! Всичко най-хубаво ти желая!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт