След "1001 нощ" - с проектите на нашите любими актьори - 203

• 37 327
  • 722
  •   1
Отговори
# 150
Така е, Данайче, като се има предвид възрастта му, доста добре. На 36 години е.

# 151
Хюррем султан е спасена от войниците извикани от Принцеса Айбиге и Дайе..
Във Фрагмана Хюррем султан държи кинжал.Със сигурност ще прониже джарието.
Научавайки за случката Султян Сюлейман издава заповед да бъдат обезглавени Джариетата.
Хюррем го убеждава ,че зад събитието стоят Махидевран и Валиде Султан.
Той ще изпрати Мустафа и Махидевран в Санджака .
Загубел напълно доверие в майка си Сюлейман вече няма да търси нейната благословия.
Ще повярва на Хюррем и ще се постави началото на управлението на жените.
Валиде ще осъзнае ,че не може да се мери с Хюррем и от мъка заради отношението на сина си  ще се поболее за около 2 години.
Много скоро между принцеса Айбите и Малкочоглу ще започне страстна любов.
Неусетно Хатидже султан ще се разболее и вначалото  на следващия сезонще умре.
Скрит текст:
47. BÖLÜM MÜTHİŞ TÜYO :
Hürrem haseki sultanı, prenses aybige ve daye hatunun haber verdiği askerler kurtaracaktırayrıca fragmanda hürrem sultanın elinde hançer var hançeri cariyeye saplayacağı kesindir.Olayı öğrenenen sultan süleyman bunu yapan cariyelerin kellesinin gitmesi emrinini verecektir.Hürrem süleymana olayın arkasında mahidevran ve valide sultan olduğunu inandıracak.Mahidevranla mustafa sancağa çıkartılacaktır....Valide sultanada güveni kalmayan süleyman artık annesinin hay...ır duasını bile almaya gitmeyecek hürreme inanacak ve tarihdeki kadınlar saltanatı başlayacaktır.Valide sultanda hürremle bas edemeyeceğinin anlayacak ve süleymanın bu tavrına üzülüp hastalanıcak geriye kalan 2 yılını hasta bir şekilde geçirecektir.Prenses aybige ile malkoçoğlu arasındada tutkulu bir aşk olcak, bu çok yakındır.Hatice sultanda belirlenemeyen bir hastalıktan dolayı bir dahaki sezonun basında ölecektir.

Не знам до колко е вярно.Мисля ,че Хатидже и Махидевран живеят много дълго ..... newsm78

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 22:30 от Danaya33

# 152
Кафе Неро се намира в центъра на Бебек.На три етажа е ,но помещенията не са големи.
На брега на Босвора е.На 30-40метра от площадката ,където си играеше Али.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 00:15 от nadejda2639

# 153
Три пъти съм ходила в него.Миналата година заведах и Красето.

.

# 154
В първата моя снимка се вижда площадката.

.
.

# 155
  • г. Пловдив
На всички момичета  Hug за всичко споделено в темата  love001 newsm51

Извинявам се, но обичам повече да ви чета отколкото аз да пиша  Embarassed

моята благодарност за всички вас, чудесни сте.

# 156
  • г. Пловдив
  за нашето мъниче  Дария

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 00:37 от gardenia85

# 157
Валиде ще осъзнае ,че не може да се мери с Хюррем и от мъка заради отношението на сина си  ще се поболее за около 2 години.
Много скоро между принцеса Айбите и Малкочоглу ще започне страстна любов.
Неусетно Хатидже султан ще се разболее и вначалото  на следващия сезонще умре.

Не знам до колко е вярно.Мисля ,че Хатидже и Махидевран живеят много дълго ..... newsm78

Hatice Sultan (d. 1496- ö.1538)
Ayşe Hafsa Sultan (b. ca. 1479 – d. 1534)
Mahidevran Gülbahar Sultan (died in 1581)
Аз също бях чела, че Хатидже е живяла дълго, но това пише в енциклопедията.

Да видим какво са решили сценаристите  Thinking

# 158
  • В тъмната гора.

Хатидже султан надживява Сюлейман с десетилетие и нещо. Как може така да изопачават фактите!? Така може да направят Ибрахим да не умре, а да остане и за следващия сезон с Нигяр Калфа и децата им. На мен не ми харесва това, че не се придържат към фактите. Мерал може да не и се иска да остави Хатидже жива, за да не се налага да изкарва Сюлейман виновен за нещастието, което я е сполетяло. Най-добре според нея е тя да умре, Махидевран да умре, Мустафа да умре, Валиде да умре и Хюррем да си властва и шири както си иска. Щом е исторически сериал поне в общи линии трябва да се спазва хронологията на събитията.

# 159

Хатидже султан надживява Сюлейман с десетилетие и нещо.

Само с две години го надживява.

Pargali Damat Ibrahim Pasa (1493 - 15 mart 1536)

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 22:51 от petkana

# 160
Това са датите, но както се убедихме, хронологията не се спазва.
Извън хронологията, историческата истина в много случаи е по-различна от това, което знаем за историята. Защото историята се пише от живи хора и е субективна.
Мерал  е изчела  много литература  и картината която си представя за това време вероятно е по- различна от общоприетата. И ще иска да ни я покаже Simple Smile
Важното е, че сериала  много ни харесва, пък какво са ни забъркали сценаристите, ще видим Grinning

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 09:57 от petkana

# 161
  • София
Три пъти съм ходила в него.Миналата година заведах и Красето.

.

НАДЕ, благодаря ти че ме върна към едни прекрасни мигове.... Heart Eyes Hug А и колко още.... Joy Joy,за които цяла тема няма да стигне... #Crazy Joy
Heart Eyes Hug Heart Eyes

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 13:05 от krasminikif

# 162
  • г. Пловдив
Добро Утро  Hug

Краси радвам се да те видя  Hug Heart Eyes да знаеш че благородно ви завиждам.  love001 Two Hearts

И едно подаръче от мен за теб

# 163
# 164
  • София
gardenia85 ,Благодаря ти Heart Eyes Hug ИСТАМБУЛ е прекрасно място,което възбужда толкова емоции...,а в компанията на еднакомислещи  си е жив купон... Joy Joy

Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт