Отговори
# 690
mother_of_twins, и аз като Цвети въведох съставките на попарата, слагах сирене в зеленчуковите пюрета 3 дни, след това маслото по същия начин в пюретата. Стелт е права, ако не се дават пюрета - директно човечето да си гризка/близка новите съставки. Аз така въведох бисквити, а бамбина се самозахрани и с баницата - беше докопала с двете ръчички от масата и беше си натъпкала в устата, добре че беше домашна, от баба Grinning

# 691
Здравейте, момичета   bouquet

Гледам за манджи си говорите. И Митачето няма заместено хранене все още, а след една седмица ще направи 9 месеца  И аз не бързам, когато той реши - тогава. Изяжда максимум 100 гр. пюре независимо какво е и след това си иска  breastfeeding 

mother_of_twins аз въведох попарата в началото на осмия, като първо бях въвела маслото с пюрето и му бях давала няколко пъти коричка хляб, та така му въведох сиренето. Малко след това му дадох и кускус, че Димитър не е особено възхитен от попарата. Няколко дни след това му дадох и кисело мляко с бисквити. Вече скъсих доста интервала след като въвеждам нова храна, мисля, че вече  е достатъчно голям и организма е привикнал с твърдата храна. Днес му дадох и от готовите кремчета с извара, много му хареса. Тези дни ще му въведа и риба, та другия месец да започваме с кухнята.

кremena8302 дано ви мине бързо  Hug

хайде до скоро, че Димитър дава зор да го държа за ръце и да ходи  wavey

# 692

Здрасти!

Ние се върнахме преди малко от разходка и плуване. На Боян му беше много забавно.  Grinning

За банските , нашият е на GAP и на етикета пише, че е със UPF 50 и вятъроустойчив. Мислех, че всички бебешки бански са от такава материя, но явно не...  newsm78 Неговият от лятото е две части. Долнището е като мъжки шорти и още му става. Горнището най-вероятно му е малко вече и е като блузка с къс ръкав и качулка. За тази година ще вземем подобен, а може и цял костюм.

Хранения имаме неопределен брой кърмения и през деня, и през нощта. Около 10 часа давам чист суров плод, обикновено банан, и около 13 часа давам зеленчуково пюре. Някой път разнообразявам с нещо друго за обяд. Нямаме напълно заместено хранене.
Масло и сирене ги водих като едно и също, нали все е млечен продукт, но май дадох първо сиренето. Попара не давам, няма и да давам.  Peace

Количката ми е Хаук Аполо 11. Хасвам си я, на Боян му е удобна, засега нямам намерение да я сменям.

Нутела, браво за баницата, Боян успя да докопа малко Орео...  ooooh! Иначе децата много харесват животните, особено ако и те си падат по деца. Бубу така с коня да знаеш какви полемики водиха, а по едно време така започна да го щипе по муцуната, а конят продължава да му се бута и подмазва... Голям смях!  hahaha

Хубава вечер!  Hug

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 08:04 от Епона

# 693
Габи днес има имен ден  Heart Eyes Почерпете се за нейно здраве:

Благодаря за пожеланията !!! Включвам се чак сега, защото от днес сме в Лом  Whistling

За кожата - изписа ни една емулсия за баня и лосион за мазане след къпане и по всяко време. Още е рано да кажа дали има подобрение. Лошото е, че в Лом водата е страшно варовита Sad Надявам се да не се влоши положението  Praynig

Гледам, че сте коментирали разнообразяването на закуската. Габи яде попара, но ми се иска да редувам с още нещо. Пробвах с кус-кус на Плазмон и не го иска. Някакви други идеи ?

# 694
Честит имен ден на Габи!
за закуската- давай си и обикновен кус-кус,тъй като въведох вече киселото мляко му правя за закуска кисело бляко с бисквити и банан-хапва я с охота,понякога съм давала каша за закуска,а за следобед кисел или нишестено кремче-никъде не е казано че кашата е само за следобед.
Павел от два дена е със сополки и незнам дали е от зъбки или от времето.Днес вече май овладях ситуацията с него,дано  Praynig

# 695
Честито на празнуващите, много здраве им пожелавам.
Попарата и аз я въведох след като навършихме 8 месеца и няколко дни. Само първия ден и хареса, сега хапва няколко лъжички и толкова.
Няколко дни не искаше да яде, реших зъби я мъчат затова не иска. Днес и второто зъбче проби, но май- не е това причината моята буболина да не хапва. Мами следвайте децата си не се вманиачавайте в това, кой какво казал и кой как е захранил никой не познава по добре от Вас детето. Вчера давах, парченца варено пилешко с ръка и после с лъжичката зеленчуково пюре и тя, хапна. Преди слагах много малки късчета в пюрето и тя започна да не ги яде, а в началото хапваше. Днес пасирах малко от зеленчуковото пюре давам с лъжичката и отново отказа. Почнах да давам от не пасирано и о! какъв апетит имала девойката, и краставица смука и се нахрани като човек. Следобед правих нишесте и пасирах банан в него, където бяха по големи парченцата ми се кара, че не давам, ако беше еднородно, бойкот. Вече и аз няма да се мъча да пасирам, щом така и харесва и за мен е по лесно Simple Smile Някой беше пуснал преди два дни много интересна статия за храненето,   bouquet ( сори, че не помня кой и не ми се рови да търся). Ние нямаме столче и я храня в мен, като задължително аз се хранех след нея. Само, че храненето беше кошмар за мен, тя иска да яде права аз не мога да я държа и да и уцеля устата. Сега се храним двете, тя стои мирно на коленете и си хапва особено днес, когато я храних като голямо дете.
количката ние е на Graco и съм много доволна.
Надявам се лошото време да е за съвсем кратко и пак да сме на дълги разходки и игри с другите деца. Макар, че заради мен излизаме доста по-късно. Аз съм със слънчева алергия и тази пролет почна много неприятно за мен, но се надявам да се преборя.
Спокойна вечер на всички

# 696
Благодаря за отговорите. Аз също съм на мнение, че сутрин може каша да се дава, а следобяд млечно-плодово хранене или обратното. Важното е да опитам да дам попара, пък дали ще се хареса и ще я ядат е друг въпрос.
Аз разпитвам така защото нещо ми писна от тези схеми на въвеждане на храните, хем да се спазва  да се яде новата храна поне 3 дни, хем да се редуват месо и зеленчуци, хем да се заместват хранения. #Crazy Все едно цялото съществуване на бебетата се върти около яденето. Не че не е важно, ама май в повече ми идва.
еka, и аз като теб ще го давам май, по-смело вече.
За кухня никой не ми отговори, май всички ще си готвите вкъщи. Аз също готвя, но ще ми е трудно да спазвам разнообразие в менюто, освен ако не си открадна някой рецептурник от някоя кухня   chef
Вчера забравих да честитя на Габи именния ден.  Embarassed Да е жива и здрава!  bouquet

# 697
mother_of_twins , съгласна съм с теб за стрикното въвеждане на храните - просто човек може да полудее ако си науми да се придържа на сто процента към всички изисквания Simple Smile в един момент и аз започнах да предлагам по-разнообразна храна. Не мога обаче да се реша да давам непасирана храна - притеснявам се да не се задави Sad днес, например, ще правя на Марина заешко с картоф и морков, но не смея да направя не толкова хомогенно пюре, а вижам, че доста от вас са по-смели в храненето. Другото, което е, че не съм давала вода от чашка - досега само от шише с биберон, а Марина не се кефи особено на онези преходните шишета с дръжки отстрани  newsm78

Слънчев ден на всички!
П. С аз пак да помоля - дайте предложение откъде мога да намеря хубаво пролетно якенце Simple Smile

# 698
Дети http://www.bebeshkidreshki.com/category/49/yakentsa-i-palta.html Сайта е страхотен,предимно от там пазарувам,има и размери на дрешките Simple Smile

mother_of_twins изообщо не знам какво ще правя с кухнята.Може да го запиша,но в държавна.
Започнала съм да го приобщавам към нашата храна.Няколко пъти му предлагам от нашата вечеря.Първо му топих залчета в соса от зелето с месо (прясно зеле), после му топих залчета в салата от домати и краставици.Давала съм му и от от ориза от сърмите.Ами яде детето,та се къса.Освен това малко по-смело го давам с пюретата.Вече предлагам пюрета с плодове,които не е ял до сега.Не ги давам по 3 дена.Давам днес едно,утре друго,после се връщам на първото.Искам да има разнообразие.И още нещо - опитвам се да го науча на по-едри парченца.Малко се дави,но се справя за сега.Няма цял живот да яде пюрета,я  Wink

# 699
Deti_ бъди по смела но не неразумна, детето само ще си покаже как му харесва, ти си човека който трябва да му предложи. Моя приятелка се оплаква, че сина и на 10 месеца яде само много фино смяна храна, другата я отказва, аз вчера разбрах пък че моето харесва вече да не му е толкова смляна. Когато храната е добре сварена и не се дават големи порции детето ще се справи. Естествено, че трябва да си внимателна.
Когато Дари беше на 5 месеца, ме изненада силно една вечер, с напъване, повръщане и след това изпадна с нещо като колапс, няма да описвам какво изживях. Виках бърза помощ и ни откара там. Тогава бях много притеснена тя да не се задуши, да не си глътне езика и само питах доктора за това. А той се опита да ме успокой и ми каза, я задуши се ти, детето има защитни функции, спокойно. Тогава не го разбрах в уплахата си, идваше ми да му тегля един ... Три дни след това ревах, дори когато се разхождахме. Следващите два пъти като се случи го преживях по леко. Дано вече не ни се случва.
Но наистина колкото повече се вманиачава човек толкова по зле за него и за малкото човече. По смело, но не безотговорно. Ще падат, ще се удрят, ще ги боли. Нашите сърца ще са свити, ще поплакваме. Но трябва да ги направим хора.
за пролетно яке погледни в магазина на чиполино
Хубав ден на всички.

# 700
НЯМА ЛИ ДА ИМА ГЛАСУВАНЕ ЗА НОВО ЗАГЛАВИЕ?

# 701

Добро утро от нас!
За закуска разнообразявам с мляко с бисквити с АМ .От вчера вкарах кисело мляко (на елби) заедно с една супа от коприва.  Мисля тези дни да дам черен дроб.
Количката ми е най обикновена на кангаро даяна много съм доволна лека е маневрена супер и не е скъпа.

# 702
Добро утро!
mother_of_twins, за кухня при нас имаше частна Мама Люси, но мамите нещо не са доволни и я затвориха поради липса на клиенти. Масово в нашия район поръчват от Ян Бибиян и са доволни. Смятам и аз да я пробвам за месец-два, въпреки че мисля и да готвя и замразявам, нещо нямам доверие на продуктите, с които се работи в кухните, лично мнение, нищо конкретно.
Епонка, благодаря за банския, ще потърся нещо подобно и аз Simple Smile Четох, че конете се отразяват много добре на децата, късметлия е Боян  Grinning Между другото нашето куче миналата година лаеше много бамбина, от страх ли, от ревност ли - не знам, но в момента е много щастлив, когато тя му се радва. Единствено котката ме притеснява, много е ревнива и е много хитра.
Форест, честит имен ден на Габи, макар и на патерици! Да си носи хубавото име с гордост и радост Simple Smile

Нашата количка е Bebe Confort High Treck, много съм доволна, много е удобна, маневрена, висока. Ще си я пазим и за второ бебче, живот и здраве (ако оцелее, ако не ще си вземем същата).
Днес съм решила да се пробвам да сготвя кюфтета от леща със зелена салата. Вече се чудя какво да творя в кухнята - хем да е бързо, хем вкусно и да не е полу-фабрикат.
Хубав и слънчев ден!

# 703
Здравейте, момичета   bouquet

Да се разпиша и аз, докато мъжете спят. Ама че е студ навън, ей сега ходих да простирам дрехи на двора - замръзнаха ми шушоните  cold сега още е една  wash с наши дрехи и да се надяваме, че ще изсъхнат, че ми писна вече вътре с просторите и да седят поне по два дни.   prostor

за детската кухня -  мисля за сега да го запиша в държавната, тук съседките са много доволни, та първо нея ще пробвам. Даже онзи ден ходих да питам трябва ли да се записваме предварително, но ми казаха като Димитър направи 10 месеца да отида с документите. И Митето почва нещо да не иска да яде пюрета, все към нашата манджа налита. Вчера не искаше и не искаше пюрето, като му дадох от пълнените чушки веднага отваря устата, накрая му сложих кисело мляко в пюрето и всичко си изяде. 

За по едрата храна - аз също не смеех, но мъжът ми се оказа по- смел и пръв му даде.  Харесва му да дъвче и сега без проблем му давам бисквити, хляб и от миналата седмица вече и пюрета 8+месеца. Яде си ги без проблем. Питах и педиатърката за по - едрата храна - тя каза, че щом е започнал да дъвче да го стимулирам, че иначе забравят и после много по-трудно се въвежда по-едра храна и може и след годинка да иска само ситно пасирана.

За пролетно яке - не мога да помогна, че ние си имаме едни приятели, на които хлапето е 1 година по-голямо и износваме неговите дрехи.

Количката - нашата е АБЦ дизайн 3 тек, нещо се бях замислила за лятна, че нещо почна много да ми тежи. В продавалника има за около 50 лв, но ще изчакам още малко, че както е тръгнало може и да не иска да се вози в количка като проходи.

nut_ellaи Димитър много се радва на кучето, като го види почва да пищи и да му се радва. То като е в настроение идва и му се гали и той я гали, бърка й в устата, дърпа и ушите, тя седи и не се оплаква. Аз й имам голямо доверие, но я наблюдавам, че все пак си е животно. Ако мъжът ми е свалил едно клипче от телефона, ще ви го пусна по-късно да го видите какви ги върши.   

Хайде до скоро, отивам да  hang

# 704
За пиене от чашка и за по-едрите парчета си показват децата. При нас на някои зеленчуци по-едрите минават, но пък някои не, и тръгват да се давят, та засега по малко пробвам. Има време - ще се научат. А за задавяне - не страх, а страхова невроза имам като тръгне да се дави някой. Добре че винаги има някой с мен, че иначе ще откача.
nut_ella, и аз им нямам доверие на частните кухни, особено в тази криза, като чета как са свалили цените, не си представям какви продукти купуват за тези пари. Може и аз да готвя 2 пъти седмично и да замразявам, пък и като хапват вече като нашата храна, ще отсипвам преди  подправките и така. Само да почнат да ядат повече неща, че имам чувството, че ще въвеждам храни докато станат 1-ви клас Joy
Хайде да предложа заглавие:
Пролетта навън дойде, Юлче бързичко расте

Ще помисля и за други заглавия.

Общи условия

Активация на акаунт