Рисуване за начинаещи и не само - 5

• 56 602
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ви, време беше да ги посъбера  на едно място, макар че има още неща.

# 631
Нина, прекрасни са!! Браво! Hug

# 632
pls1, мостчето страшно много ми хареса!   bouquet Прекрасна картина, доиска ми се да съм на това мостче...
мерси  Simple Smile
взех си картон за акварел  Laughing от доста време се каня да пробвам та да видим какво ще направя макар и с акварелни боички от най - евтините ...... чужда ми е тази техника но........ вие ще критикувате после и ще давате съвети надявам се
все пак ми е доста по - евтин вариант, а и по - чист да си рисувам когато имам желание в сравнение с маслените бои , платното и миризмата обоите и ленено масло. Отдавна спрях да използвам терпентин после съм като натровена. Използвам ленено масло със сикатив за бързо съхнене и все пак миришееее и  не се диша. Пожелавам си успех с акварела , а вие ми стискайте палци моля  Embarassed  bouquet

# 633
pls1 , успех! Ще помагаме, ако има нужда. Много завладяваща техника е.

# 634
pls1, хайде опитай. Wink Най- добрата критика дава опитът май. Боичките са наистина завладяващи, както казва  Ели. Аз толкова години не бях излизала от черното и  все още  се учудвам от себе си, защото ми е наистина трудно  да рисувам с  цвят.

# 635
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=408166052541694&set=a … ype=1&theater
чакам критика  Laughing не е завършена но за днес толкова нямах време повече  но и не рисувам така изчистено изкушавам се да я пооправя с маслени , нямам хубаво бяло като я завърша ще кача пак
Аз не я харесвам особено и маля не бъдете снизходителни   bouquet

# 636
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов
Mного ми хареса. Имаш добро око, перспективата ти е много добра; използвала си свежи и наситени цветове. Браво!!!   bouquet

# 637
Соня, добре се е получило, аз нямам забележки.... може  да се отпуснеш да ползваш повече вода, но това става постепенно. Поне моят опит е такъв..Това само като идея.

А аз в каква беля се вкарах, не ми стигна нощта. Много обичам  дълбоките сенки, а в тях как се губи формата,че...тоя път май аз се изгубих Crazy

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 06:24 от Нини*

# 638
  • София
pls1 , много ти е "маслена" като техника. Въобще няма никакъв акварел. Иначе като колорит и рисунък няма забележки. В ютуб има много клипове с уъркшопове за акварел, пусни си и гледай. Акварелът е прозрачен и непокривен материал. А бялото се оставя от листа, не се добавя.  Peace
Нина, на мен ми излизат само мандали в линка... newsm78

# 639
pls1,мисля,че картината ти седи повече като темпера.И аз се присъединявам към съвета да използваш много,много вода и да не ползваш бяло-то придава тебеширен вид на рисунката и отнема ефирността на акварела.Ако техниката ти стане предпочитана,може да ползваш и други допълнения към акварела,едно от които е маскиращата течност,точно с цел запазване на белите участъци,в случай,че ти е трудно.Но това да изглежда рисунката ти сякаш е рисувана с техниката с която до сега си работила е най-нормалното нещо,акварела и маслото са коренно различни.При мен беше обратно-така и не свикнах с гъстите бои,особено с температа.

# 640
  Много красива картина,pls1. Но и аз мисля като останалите, че трябва да забравиш всички правила от маслените бои Simple Smile Тук всичко е противоположно. Да, бялото е бялото на листа, водата трябва да е повече. Ама това е практика. Аз в началоот точно по съвета на Клеми изгледах де що имаше учебни клипчета в ютуб.
Мидичка, скоро не си показвала нищо, я дай акварелче насам. Simple Smile
Нина, и аз съм нощна птица, ама неведнъж ми се е случвало след нощни рисуванки сутринта да се хвана за главата.  Crazy
Имам нещо новичко, това е дъщеря ми и нейния лабрадор. Кръстих я "Любовта продължава  на сън"

# 641
Ели, страхотна е.   bouquet Даже пак ми се доспа.  Mr. Green

# 642
Елинор,чудесна е картината!
Аз напоследък съм подхванала стъклопис пак,но и акварела ме тегли тези дни,дано намеря време.

# 643

# 644
Чарли, да намалиш ушетата наполовина,че така малко на зайче бие.  Grinning

Ели, много са ти сладки Сънчовците, за идеята също браво. Heart Eyes

Клеми, ето
http://pebblesgatherer.snimka.bg/?profile,albums

Общи условия

Активация на акаунт