Уитни Хюстън издъхна на 48

• 29 461
  • 277
  •   1
Отговори
# 135
Когато почине ваш близък, не дай си Боже, не съм сигурна как ще приемете, ако някой вместо съболезнования ви поднесе "Ами така е - цигарите го убиха!" или "Ох, горкия, алкохолик" и пр.

Полека де, полека! На теб кой ти пречи да почиташ и скърбиш? Облечи се в черно, ако искаш, но остави все пак хората да реагират както си искат и както го чувстват. Аз лично правя разлика между загуба на близък и кончина на личност, която не е имала и няма да има никакво значение за моето лично съществувание на тази земя. Песните на Уитни занапред ще ги слушам така, както и преди, тоест за мен положението не се променя. Преживях мъката си по нея преди десетилетие, когато стана ясно, че повече няма да може да пее. Ако всички тези милиони хора, дето днес й казват "сбогом" и уж отдават почит, се бяха сетили преди години да правят същото - да постват песните й една след друга във Фейсбук и да редят страници с хвалби за таланта и творчеството й; ако приживе й бяха казали колко много им липсва и как им се иска да не е творчески умряла, може пък и да бяха помогнали с нещо.

# 136

Винаги съм се питала защо никога съм нямала любим певец, или артист.Но днес се разплаках за Уитни.Беше много нежна, красива и мила.Винаги като я гледах се чудех как Господ може да я създаде толкова красива и с такава дарба.......

Голяма загуба!  Cry Flowers Rose

# 137
  • София
    Аз съм толкова непросветена по отношение на творчеството и,че единствената песен, за която знам,че тя я изпълнява е от Бодигард, дори филма не съм гледала. EmbarassedЖал ми е за нея , както би ми било жал и за всеки друг човек.

# 138
  • В Космоса
Когато почине ваш близък, не дай си Боже, не съм сигурна как ще приемете, ако някой вместо съболезнования ви поднесе "Ами така е - цигарите го убиха!" или "Ох, горкия, алкохолик" и пр.

Полека де, полека! На теб кой ти пречи да почиташ и скърбиш? Облечи се в черно, ако искаш, но остави все пак хората да реагират както си искат и както го чувстват. Аз лично правя разлика между загуба на близък и кончина на личност, която не е имала и няма да има никакво значение за моето лично съществувание на тази земя. Песните на Уитни занапред ще ги слушам така, както и преди, тоест за мен положението не се променя. Преживях мъката си по нея преди десетилетие, когато стана ясно, че повече няма да може да пее. Ако всички тези милиони хора, дето днес й казват "сбогом" и уж отдават почит, се бяха сетили преди години да правят същото - да постват песните й една след друга във Фейсбук и да редят страници с хвалби за таланта и творчеството й; ако приживе й бяха казали колко много им липсва и как им се иска да не е творчески умряла, може пък и да бяха помогнали с нещо.
Въобще не ми се вижда уместно да сравняваш края на кариерата ѝ с края на живота ѝ. Просто е нелепо!
Така е, различни сме, имаме различни възприятия, но мислех, че поне пред смъртта е редно да склоним глава. Аз, пък лично, не съм я харесвала кой знае колко (без да отричам безспорния ѝ талант), но когато разбрах, че е починала ми стана безкрайно тъжно, както впрочем и за повечето известни личности. Не мога да сравняам мъката с тази от загуба на близък, няма да се почерня, но няма и да тръгна да обсъждам и да правя предположения. Поне в началото, бе, поне докато я погребат!
Аз казах каквото имам да казвам. Това е.

# 139
  • Linz
Колко нелепо- удавяне...
Ако така лесно се давехме във ваните, досега да са ги забранили.
Факт е, че са открили вода в белите й дробове. Дали е било лесно и дали е било във ваната, тепърва ще разберем.

Стига сте заяждали, срамота е да правите сеир и в тази тема. Отишъл си е човек, който много от нас са ценили, нека всеки каже това, което иска, а несъгласните да не се чувстват длъжни да отговарят, защото става грозно. Темата не е арена за спорове.

# 140
Аз не разбрах, защо трябва да се мълчи относно нейната пристрастеност, която е и причина за този нещастен край? Защо смятате, че този факт я петни по някакъв начин? Щастливите хора не взимат наркотици и не се алкохолизират. Да си зависим не те прави автоматично лош човек.
Нелепо е по такива теми да се мълчи и да се обръщаме на другата страна.

# 141
  • София
Колко нелепо- удавяне...
Ако така лесно се давехме във ваните, досега да са ги забранили.
Факт е, че са открили вода в белите й дробове. Дали е било лесно и дали е било във ваната, тепърва ще разберем.
Не ме разбра. Не оспорвам, че може да се е удавила, но не това е първопричината за смъртта, а следствието.

# 142
  • Linz
Разбрах те. Но нека не правим предварителни заключения.
Факт е само, че още един велик изпълнител няма да изпее нови песни. Всички клюки и догадки скоро ще секнат и ще останат само записите.

# 143
  • София
разбирам, но не приемам идеализирането на една нормална личност, само защото се е преърнала в селебрити и е починала. Може милиони песни да е изпяла, може да е любимка на милиони хора, но това не променя фактите (ако наистина е така), че е имала проблем с пристрастявания и др. Обикновено наркотици, алкохол и злоупотреба с лекарства вървят ръка за ръка в шоу-бизнеса. Аз лично трудно мога да се сетя за някой от този бранш, който да е доживял по живо по здраво до късна възраст и да е излязъл без особени поражения от такъв бурен живот. Погледнете биографиите на повечето хора от шоу-бизнеса и ще откриете малко звезди, които да са уравновесени, да не са изпадали в дълбоки депресии, опити за самоубийства, затъване в алкохол или дрога. Повечето са минали, а някои така и не са успяли да се измъкнат от този омагьосан кръг и са платили с живота си. Обяснимо е, трудно се издържа няколкомесечно турне, а и самата среда не е много облагородяваща. Повечето се пишат бохеми, та едното си върви с другото.

# 144
# 145
Аз затова написах, че няма никакво значение причината за смъртта й. Жалко за нея. Жалко за близките й, които за разлика от феновете, изпитват не само болката от загубата на един талант, а и тази, от загубата на близък.
Нима като знаем, че са наркотици, алкохол, цигари, хапчета или прочие, това ще я върне?
Или пък ще я направи още по-голям талант? Или пък по-малък?
Това, което е тя и онова, което е направила, оставила след себе си, е по-важно.
Тя е творец и личният й живот няма нищо общо с онова, което е направила.
Нима някой може вини Фреди, че почина от СПИН? Или Кърт Кобейн, който се самоуби? Или вокалиста на INXS?

# 146
  • В Космоса
Призовавам ви да спрем спора, наистина. Кой разбрал, разбрал какво имам предвид.

# 147
  • София
Няма да я върне, но може поне покрай нейната смърт някой да се замисли за тези неща и да не приема блясъка на славата, а да загърбва горчивината зад него. личният й живот има общо дотолкова, че става публичен. Не само нейният, но и на други известни стават модел за подражание, дори норма на поведение за много младежи. Всички, за коитоо споменаваш са със сходен начин на живот, макар причината за смъртта да е различна. Знаеш много добре какви са рисковете от заразяване с ХИВ при безразборен секс след употреба на алкохол и наркотици (общите игли), знаеш и че много самоубиййства са резултат от препиване и друсане, които пък могат да доведат до сериозна депресия и загуба на ума. Какъв е смисълът да си затваряме очите, само това ми кажи!

# 148
Проблемът на много хора е там, че си мислят, че щом един човек стане публична личност, имат право да му се бъркат и ровят и в чаршафите.
А това дали някой ще се замисли - примерът до сега, все с известни личности, говори съвсем друго - че никой не се замисля.

# 149
  • София
Какво точно говори примерът, защото се замислих доста сериозно, но не разбрирам какво имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт