Уитни Хюстън издъхна на 48

• 29 457
  • 277
  •   1
Отговори
# 180
1. Жалко за близките й, които за разлика от феновете, изпитват не само болката от загубата на един талант, а и тази, от загубата на близък.
2. Нима като знаем, че са наркотици, алкохол, цигари, хапчета или прочие, това ще я върне?
3. Или пък ще я направи още по-голям талант? Или пък по-малък?
4. Това, което е тя и онова, което е направила, оставила след себе си, е по-важно.
5. Тя е творец и личният й живот няма нищо общо с онова, което е направила.
6. Нима някой може вини Фреди, че почина от СПИН?
7. Или Кърт Кобейн, който се самоуби?
8. Или вокалиста на INXS?

1. А къде са били тези близки през последните 20 години?  Thinking
2. Няма да я върне. А това означава ли, че трябва да си затваряме очите?
3. Нито по-голям, нито по-малък.
4. Разбира се. За пореден път да вметна, че изтъквайки причината за смъртта й, не я омаловажава нищо като личност!
5. На публичните личности личният живот не е особено личен.
6. Никой никого не може да вини, че е починал от каквото и да било. Но че Фреди беше обратен и не е взимал мерки - това е факт. И моля, не скачайтте!!!! Това не омаловажава творчеството му!
7. Кърт Кобейн? Наркотици.
8. Майкъл Хътчинс? Наркотици.

# 181
Може ли да бъде преборена зависимостта към алкохола и наркотиците?

Може. Категорично да!!!

Аз не знам да съществува понятие "бивш наркоман".  Rolling Eyes Доколкото ми е известно и в медицината не съществува такова.

Не, не съществуа. Нито бивш алкохолик. Но това не значи, че тези хора не спират изцяло за по 20,30, 50 години  Simple Smile Т.е. изход има. Живот има. Само желание трябва.

Андариел, всичко е за пари, за съжаление  Rolling Eyes

# 182
Не мога да знам дали са я подкрепяли близките й, дали са били до нея. Нищо не мога да знам, защото не съм й близка.
Ако вие сте, тогава ще приема за вярно всичко.
Честно казано, не знаех, че е имала и чак такава голяма драма със съпруга си. Бях чела случайно нещо, но не съм се интересувала за подробности. Но пък знам всяка една нейна песен, примерно.
Знам и още, че човек има право на избор или просто се ражда това, което е - дали да е обратен, дали да е наркоман, дали да се бори с нещо, дори дали да е престъпник.
Всеки ден има случаи за известни и не толкова известни починали от свръх доза, но като гледам, останалият свят не е спрял да произвежда, потребява, разпространява наркотици, да има пороци и т.н.

# 183
Не мога да знам дали са я подкрепяли близките й, дали са били до нея. Нищо не мога да знам, защото не съм й близка.
Ако вие сте, тогава ще приема за вярно всичко.
Честно казано, не знаех, че е имала и чак такава голяма драма със съпруга си. Бях чела случайно нещо, но не съм се интересувала за подробности. Но пък знам всяка една нейна песен, примерно.
Знам и още, че човек има право на избор или просто се ражда това, което е - дали да е обратен, дали да е наркоман, дали да се бори с нещо, дори дали да е престъпник.
Всеки ден има случаи за известни и не толкова известни починали от свръх доза, но като гледам, останалият свят не е спрял да произвежда, потребява, разпространява наркотици, да има пороци и т.н.

И ние не сме й били близки, това е ясно. Ако човек сам не иска да се спаси, никой не може да му помогне.
Да, драмата с Боби Браун е била огромна - той я е тласнал към наркотиците. Той я е пребивал. Измет. За мен си оставз загадка толкова красиви, талантливи и страхотни жени да търпят подобна гавра със себе си от страничен човек.
Обратен, наркоман, престъпник - не, никой не се ражда такъв. Правят го близките му в дестка възраст или съответно любимите му по-късно.
Да, наркотици, цигари, алкохол, лекарства - има. И засега така ще е. Но е наш личен избор дали и доколко ще посегнем към тях в смисъл злоупотреба.  Confused

# 184
Не знам за други, но аз не мога да почитам смъртта в тази й форма, защото това би било обида към живота...

В целия спор се размива личната отговорност на пълнолетното лице Уитни. И е важно да се прави разграничение между личен, професионален и творчески живот на даден индивид. Човек не се ожалва, докато е жив, защото докато пламъчето на живота блести у теб, у хората все още има надежда да се възроди онова величие, дето е било...Но хората пропускаме да отбележим и фактора личностни качества, сила на характера и борбеност. Никой не носи лична отговорност за творческия и житейски упадък на Уитни, само косвена такава. Дори и Боби Браун не е толкова черен, колкото го изкарват. Човек е продукт на изборите си, колкото да им се ще на някои хора да прехвърлят отговорността за живота си върху нечии чужди плещи.

# 185
Драмата й сигурно е започнала когато в живота й влиза Боби Браун, но трагедията настъпва с осъзнаването, че никой не те обича. Само много самотен човек може да прави това със себе си повече от десетилетие. Самотен, объркан, раним. Не мога да си представя мащаба на такава агония, винаги съм имала здрави опори, близки хора, любов.
Но изглежда наистина славата е преди всичко самота.

От всичко, което прочетох ми хареса най-много изказването на Б. Стрейзънд, че нейната дарба не й е донесла щастието, което е донесла на нас. Много вярно ми се струва.

# 186
Ако приемем, че всеки човек има у себе си равни количества добро и зло, грозно и красиво, положително и отрицателно (аз поне го приемам), то значи у този, у когото има възможност за малко добро, има възможност и за малко зло. У онзи, у когото природата е съсредоточила огромен потенциал за положително, се намира и огромен потенциал за отрицателно. Ще кажете, че съществуват хора, способни на много зло и малко добро (или обратното), но това не е така - при тях просто само едното или само другото е станало всеобщо достояние, или пък едното е ампутирано отрано, в резултат на погрешно възпитание например. В този ход на мисли, лесно е да се обясни ужасяващият личен живот на много обществено значими и полезни индивиди. Те може да творят, да изобретяват, да помагат и да променят света, изчерпвайки по този начин положителния си потенциал, и в същото време да вършат необясними неща спрямо себе си или близките си, реализирайки в първата възможна посока отрицателните си залежи (равни по сила и ефект на другите). Затова да си талантлив, успял и известен е и голяма лична отговорност. Разгръщайки силите и дарбите си, и радвайки се на техния резултат, трябва да намериш начин да отдаваш някъде и някак тъмните си сили, за да поддържаш вътрешния си баланс. Инак точно това, което те прави забележителен, рано или късно ще те унищожи в пряк или преносен смисъл. Да не говорим, че наистина внушителният личен потенциал е като буйна река - трудно контролируем и лесно излизащ от руслото си. От тази гледна точка Хитлер или Майка Тереза са едно и също - еднакъв потенциал за въздействие и лична сила, но отправен в противоположни посоки.

# 187
  • Paris, France
Да, драмата с Боби Браун е била огромна - той я е тласнал към наркотиците. Той я е пребивал. Измет. За мен си оставз загадка толкова красиви, талантливи и страхотни жени да търпят подобна гавра със себе си от страничен човек.
Обратен, наркоман, престъпник - не, никой не се ражда такъв. Правят го близките му в дестка възраст или съответно любимите му по-късно.
Да, наркотици, цигари, алкохол, лекарства - има. И засега така ще е. Но е наш личен избор дали и доколко ще посегнем към тях в смисъл злоупотреба.  Confused

Уитни е могла да изгони Боби. Явно го е обичала. Не мисля, че Б. Браун я е тласнал към наркотици. Той писа в автобиографията си, че тя го е запалила по кокаина. И тя не го отрече. Просто е попаднала в такава среда.

Обратните се раждат обратни  Peace. За престъпниците и наркоманите - има някакъв генетичен компонент и зависи и от средата.

Може и вече да не и се е живеело. Имала е дългове и други проблеми. Мир на праха и. Страхотна певица и красавица беше!

# 188
# 189

откъс от интервю към филма Sparkle

http://bcove.me/c9up5l4r

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 20:57 от Stellaaa

# 190
Обратните се раждат обратни  Peace.

Трансексуалните се раждат такива, да. Обратните, в смисъл педерасти, категорично не. Стават такива, вследствие на нещо в средата/обкръжението си, детството си, преживяване някакво. Но не се раждат такива. Затова е лечимо, а трансексуалността - не. И тя се признава и полът се сменя официално.

Но да не обръщаме темата  Peace

# 191
  • Paris, France
Блонди, моите уважения, но не съм видяла излекуван хомосексуален. Не се лекува и никой не се опитва да лекува привличане към собствения пол. Наркозависимостите са трудни за лечение и някои хора никога не успяват. Но може да опитат. Уитни е признала проблемите си и е опитала да се лекува.

# 192
Блонди, моите уважения, но не съм видяла излекуван хомосексуален. Не се лекува и никой не се опитва да лекува привличане към собствения пол.

А ти колко познаваш?  Simple Smile Аз съм имала стаж с такива и знам, че някои от тях имат желание, както и са минали успешно лечение.

# 193
  • Paris, France
Не искам да спамя повече темата от уважение и преклонение към една велика жена. Ще ти пиша на лични за броя хомосексуални и наркомани, които познавам.

# 194
Блонди, моите уважения, но не съм видяла излекуван хомосексуален. Не се лекува и никой не се опитва да лекува привличане към собствения пол.

А ти колко познаваш?  Simple Smile Аз съм имала стаж с такива и знам, че някои от тях имат желание, както и са минали успешно лечение.

Блонди, моите уважения към професията ти, но вече имаше тема, в която всички разбрахме, че си на ти с въпроса за хомосексуалистите. Моля те, тази тема е за смъртта на една жена и това, което тя остави след себе си.

Общи условия

Активация на акаунт