Трепнат нашите сърца, на 4 стават ОКТОМВРИйските деца

• 69 876
  • 309
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря))) Два дни вися по лекарски кабинети за тея пусти бележки и бумащини.Вчера 2ч.  чаках,днес 1ч. Crazy

# 151
  • София
Оооо да, така си е...ама няма как да го избегнеш  Rolling Eyes

# 152
Нооо още не съм махнала дневния памперс,направо не знам как ще ни вземат в градината.С  Дани толкова лесно стана,с този дребус хич не се получава.

# 153
  • София
Две седмици преди градината му махнах изцяло памперса. Не че си казваше кога какво му се прави, просто физически го махнах. Правеше локвички из апартамента два-три дни и после се научи, че ще е по-хубаво в гърнето. Даже започна да си сваля сам гащите.

В момента сме без памперс в градината, напишква се по два пъти на ден, но днес се е изпишкал сам и то прав. (Днес му беше трети ден, но децата копират едно от друго..) В началото минава номера, че не се е адаптирал още и не са му свикнали на режима  Wink Успех  Hug

# 154
  • Русе
На добър час на малките ни "ученици"!  Hug
Желая на всички здраве и бързо адаптиране!  Hug

Ние днес отидохме само за тържеството и да се запознаем с  учителките. Ще го пусна след 2-3 седмици, че сме на лекарства, заради постоянната хрема и само някой вирус ми липсва... Иначе беше голям ентусиаст да ходи на градина. Влезе в стаята, подари цветя на госпожите и каза как се казва, но като постоя 1 минута и видя как се дерат другите и той ревна... Много ми е мъчно какъв шок е за мъниците. Като ги гледах и на мен ми идеше да ревна, всяко търси майка си уплашено, учителките и те не знаят на кой свят са от новите физиономийки и те паникьосани.... въобще пълна лудница беше. Дано се успокоят нещата, докато и нашия ревльо тръгне, че така като гледат едно от друго още по-зле...

# 155
Ехоооо! Ето ме и мен  Hug
Прочетох ви съвсем малко, защото нямам време, но после ще наваксам!
За двуезичето казвате... хм... доскоро бях направо в нервна криза. И специалисти ги няма наоколо (в Пазарджик), и детето все по-диво ставаше и не изпълняваше даже команди! Хората ме гледаха като ненормална, че детето е уж активно и здраво, а все пак нещо не му е наред... и то намекваха на различни диагнози... подсъзнателно знаех, че нищо страшно му няма, че той е различен от други поне в това отношение, че семейството ни е смесено, а това не са само езици, а и менталитет и способи на възпитаване. Ние нямаме баби, лели, само едно прадядо е до нас, но той е сам  като дете вече.... И затова цялото това тегло от притеснения и тревоги аз теглих. А между другото детето ми даже на 2.5 години не казваше "МАМА"! да не говорим за изречения или стихчета... Но случи се ето какво, записах го на нова педиатърка (Гинче, вече не сме при вас), първата ни среща беше супер неприятна защото на Алекс нещо му стана и не искаше да седи в кабинета и почна един рев, едно падане на земята... и то за първи път това стана! Никога не ми прави истерии! нИКООГА! И тогава лекарката  ми вика, виж какво, нищо му няма на детето, а по теб личи, че си ДООСТА притеснена, а това е вече доказан факт, че децата го усещат и отразяват огледално в поведението и развитието си! Аз после дълго мислих над тези думи. И не знам какво стана - просто му дошло време или наистина се успокоих и детето почна да повтаря! Първото му беше броене до 10! и то прави го с удоволствие. Но малко някои цифри ги казва "криво", после почна да повтаря думи от мултфилми които гледа (основно руски гледа и английски, сам ги предпочита!) и почнаха мотиви с 1-2 думи от песнички на английски и думи на руски! Аз пък да не го обърквам реших да мина на бг. Поне временно. И сега той запоочна да повтаря като папагал, но самостоятелно употребява само няколко думи. Но вече съм спокойна, защото виждам, че нищо му няма на детето, просто сега му е момента да проговори. Освен това разбрах, че когато го молих да направи нещо и той не изпълняваше = той не разбираше просто! сег същите неща му казвам и от първи път ги прави. Също така и за памперса. Не съм му предлагала гърнето настоятелно. Само два пъти беше преди година, той категорично отказа. И аз реших - значе не е дошъл момента. И сега лятото му махнах дневния памперс, той няколко дена беше като малко куче, пикаеше където му дойде. И сега реших отнова да предложа, но направо като голям човек в туалетната. И измислих така, пикае, после казва "чао" и си пуска водата! И това стана ритуала - сега по 5 пъти на ден ми казва - ПИКИ и бяга да се сбогува с драгоценното му пики хаха  Laughing само когато ходи на разходка му слагам все още. Защото не съм сигурна, той се заиграва и не казва. А и акането му съвпада винаги с разходките и не казва все още. През ноща също е без памперс.
Днес окончателно разбрах, че няма място за нас в нито една градина!  Naughty
Директорката ни каза, че в Общината обсъждат въпроса за отваряне на една в близко село - аз направо побеснях - имам приятели от близки села и те децата водят в  градски градини, а ние живеем там и нямаме достъп! Та така. Но и това ще решим. Просто имах желание да работя и да следвам евентуално, но всичко откада и сега ще съм просто майка Simple Smile

# 156
  • Пловдив
Привет,
julianka много се радвам за Алекс и за това, че си се успокоила Hug Hug Hug.
OnlyOne, всичко е в нашите глави (всичките притеснения и чуденки), ако ние сме спокойни и децата са предварително подготвени какво точно ги очаква (аз започнах да говоря за "голямата" градина може би от преди месец) и са в пъти по-спокойни.
Пепи вчера беше за 2 часа на градина (и то моля ви се почнал да се закача с децата, но те в неговата група са 3 които се познават от яслата Grinning), след това бяхме на консултация, защото ще се наложи оперативно махане на третата сливица. Операцията е планирана за другия понеделник, и тази седмица ще си стои хайванчето предимно в къщи (да няма контакти с други деца) - двамата с дядото ще се гледат, за да не прихване някой вирус.
Пепи е без памперс от Великден (окончателно, до преди това от миналото лято памперс слагах само по време на сън). Отдавна не ми се беше напишквал през нощта, а тези две нощи - и двете  newsm78 Явно емоциите са му дошли повечко и е спал много дълбоко и не е успял да се събуди.

# 157
  • София
ginbay, дано всичко мине добре  Hug Би ли споделила защо се налага да махате сливицата?

Мишо вече окончателно махна дневния памперс, остана само нощния и то защото не мога да го събудя да се изпишка през нощта  Rolling Eyes

julianka, чудесно разбирам тревогите и притесненията ти. Добре ти е казала педиатърката, браво на нея! Радвам се, че Алекс вече напредва с говоренето! С Мишо още ходим на логопед, при нас проблемите за съжаление не се оказаха само в моята глава  Tired

# 158
  • Пловдив
endira, има няколко показателя, които гледат, когато става въпрос за третата сливица (поне 3-мата или 4-ма лекари, при които бяхме в Пловдив):
1. Два прекарани отита (няма значение през какъв период)
2. "Носно" говорене
3. Неправилно дишане (тежко, сумтящо, дори и със затворена уста)
4. Временно спиране на дишането през нощта (за секунда-две)
5. Хъркане по време на сън (дори и при затворена уста)
Това, дали често боледува изобщо не е критерий, който следят - реално Пепи да ми боледува най-много 2-3 дни в месеца, и то на крак, без усложнения.

# 159
 А Сашко започна да заеква преди известно време.Четох,че било нормално за тази възраст,но все пак ме притеснява.

# 160
  • Пловдив
А Сашко започна да заеква преди известно време.Четох,че било нормално за тази възраст,но все пак ме притеснява.
Пепи мина през такъв етап. Мисълта му течеше по-бързо от наличния речник думи Laughing И постоянно повтарях "бавно говори, бавно" Laughing Но се оправи, сега не можеш да му затвориш устата.

# 161
  • Deutschland
Юлианке,благодаря за споделеното.Вики също доста повтаря и разграничава езиците.Определено българския му е фаворит за сега.Когато сме навън и някой го заговори отговаря(до колкото може) на немски.Знае всички цветове и брои до 20 на Булгарски и до 12 на немски.

Ендира би ли споделила ако нямаш нищо против какъв е проблема при вас и ходите на логопед.Аз също мисля да запиша Вики на логопед.

Гинче,знаеш ли как мечтая да кажа и аз,че не мога да затворя устата на детето.Стискам палци да мине всичко по мед и масло  Hug

Деска, дано не е сериозно това със заекването и да отшуми в най-скоро време.

# 162
  • София
Добър ден,
за говоренето и Ого от няколко месеца се отпуши на приказки - предимно завързани и най - вече аз го разбирам, но ... не му се затварят устата и повтаря като папагал Crazy
ДХ3Честито за детската Hug за памперса и Ого още го влачи  Tired борим го уж, но той няма никаааакво желание да си казва ooooh!
julianka  Hug Hug Hug радвам се че си се успокоила и с Алек всичко е наред Hug Hug Heart Eyes браво и за борбата ви с памперса - трябва да ти пробвам тактиката ... Rolling Eyes съжалявам за градината - дано намерите решение Praynig
при нас ... Ого е градинарче от 17 ... два дни градина = сополи Tired и три дни  в къщи Crazy хубавата новина е че ходи с интерес, забавно му е. госпожата каза '' като тук да е израсъл, въобще не ви потърсва'' малко е див, но важното е че му харесва - явно улучихме точния момент - вече му беше писнало от мен Crazy  много добре се разбираше с децата на площадката миналата година, нито да плаче ако му вземат играчка, нито проблеми ... но след зимата, счупения крак и затвора в къщи ... направо подивя. лятото толкова искаше да си играе с децата, че чак не знаеше какво да направи - ходеше гушкаше, целуваше, но и се ядосваше и посягаше - не успявах да му обясня, че не се удря - той в игра, но ... и пак гледах да не го събирам много с деца ... голяма грешка ... сега на градината като ходя да го взимам забелязвам, че обикновено си играе сам и ми е тъжно ... дано е период Rolling Eyes другото в градината сме с памперс Crazy не проявява никакъв интерес към тоалетните ooooh! ще видим до кога ... иначе си хапвал всичко, спял и уж слушал ... само понякога се разхвърчавал като свободен радикал без да може никой и нищо да го спре Crazy ще видим за напред как ще са нещата Rolling Eyes
ми май за сега това е от нас ....
желая Ви спокоен и усмихнат ден  bouquet

# 163
Здравейте,
от последната страница виждам, че почти всички ни вълнуват еднакви неща-памперса, говоренето, поведението, детската градина...
При нас остана само нощния памперс, дневния го махнахме още миналата година, но за през нощта не можем. За да е сух сутринта трябва да го изпишкам поне два пъти  и то ако уцеля момент да му се пишка иначе не става. Не смея да го оставя без памперс през нощта, страх ме е че ако се напишка и ще изстине, все още спим на отворен прозорец.
За говоренето, все си дрънка нещо и почти всичко му се разбира.
Притесняваме, това че е много палав и непослушен, не че очаквам да е много кротък, но въобще не изпълнява като му се каже и дори напук прави.  И с децата не се вързва много -много, кара се, бута се, щом не е на неговото.
Най-големи притеснения имам покрай вълненията с детската градина или по-скоро с това, че  не ни приеха. Като оставим финансовата страна и че ще стане година от както плащам на детегледачка, много ми се искаше да отиде на градина. Надявах се там да се поочупи характера му, да се приобщи към другите, да се поукроти малко, но нямахме този късмет  Sad!  Много ме е яд защото детската е на 20метра срещу нас и там приеха други деца, а моето не. Заради това започнах и шофьорски курс /на стари години/, понеже ако ни приемат ще е някъде из града и трябва да мога да го водя и прибирам

# 164
Здравейте,всички както виждам ни интересува едно и също ,ние махнахме памперса преди 4-5 месеца но в яслата която ходихме лелките бяха страхотни и го отучиха без проблеми ,честно да си призная много бързо махнахме и нощният памперс почти веднага .И сега си издържа и дори може да не пишка поне 15-20 мин след сън.Иначе сме в нова градина и ходим с толкова голямо желание,направо неописуемо Simple Smile .Ходихме 10 дни и сега сме болни ,нещо не спира тази гадна кашлица ,жал ми е вече за детето постоянно е с сиропи Sad,но дано бързо се оправи,иначе за говоренето няма равен като къртешница е ,сестра ми го е кръстила "Нико питанката"ама той не млъква и всяка дума му е а защо ??????.Ама дете .Е толкова от мен ,успех на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт