Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 30

• 61 942
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • Атлантис, Галактика Пегас
Ани много интересни снимки зад кадър  :bouquet
Цитат на Корделия:
ако не съм в грешка този репортаж е по повод годишнина на Сулейман, расказват за това как той възседна на трона млад и как са се радвали на Запад че Лъвът е умрял- Селим І, но са сгрешили, за походи, за Хюрем, за Михримах и Рустем паша,  и за това че Хюрем  интриганствала за да сложи сина си на трона.  Peace с мои бледи, бледи познания до тук..   Embarassed

Не че нещо , но е СЮлейман Peace

Права си на български е така.
 Peace
Аз по често така го пиша по навик.  Mr. Green

# 631
На мене пък са ми смешни сцените с чуждоземните аристократи - така дървено се държат, говорят безизразно и като говорят, гледат в една точка, като че ли четат скрипта от някой екран.
И аз това съм го забелязала. Peace
Император Карл сякаш е на голф игрището  Mr. Green

# 632
На мене пък са ми смешни сцените с чуждоземните аристократи - така дървено се държат, говорят безизразно и като говорят, гледат в една точка, като че ли четат скрипта от някой екран.
И аз това съм го забелязала. Peace
Император Карл сякаш е на голф игрището  Mr. Green
И аз не ги долюбвам западните "аристократи". Предпочитам си тия от подписа ми. Laughing

# 633
На мен  пък ми се струва, че турските сценаристи доста са прекалили в това отношение да изкарат всички други владетели освен Сюлейман за безкрайно глупави, неадекватни, себелюбиви и прочие  Tired

Безкрайно тенденциозно е  Peace

# 634
  • Варна
е, все пак филма е турски,нормално е да бъде представен под тази призма

# 635
На мен  пък ми се струва, че турските сценаристи доста са прекалили в това отношение да изкарат всички други владетели освен Сюлейман за безкрайно глупави, неадекватни, себелюбиви и прочие  Tired

в техен минус е.  Peace
също като американски филми всички освен американци са глупави и недостойни.

# 636
Няма значение, че е турски, все пак зрели хора са го правили  Wink

Всички разбрахме, че няма на света по-мъдър, справедлив, разсъдлив, любящ, смел, прекрасен и т.н. от Сюлейман няма на този свят /даже се чудя как Земята още се върти като той си е отишъл  Crazy/

Сега да не скочите върху ми всичките фенки на Халит  Mr. Green

Корделия, и аз го възприемам като минус и то голям минус за филма  Peace

# 637
2 са тюрбетата в двора на Сюлеймание Джами  Peace

на Сюлейман                      и на Хюррем

според моята книжка  Grinning

Цитат
Осмоъгълната гробница на Сюлейман е закрита с навес, а входа, вътрешните стени и купола - покрити с Изникски фаянсови плочки. Вътрешността на купола е декорирана с планински кристали, които му придават вид на звездно небе.... До някогашната самотна гробница на Сюлейман по-късно са погребани дъщеря му Михримах, султан Сюлейман II и султан Ахмет II.
По-скромната гробница на Хасеки Хюррем е декорирана с Изникски фаянсови плочи, върху които са изобразени клони, листа, цветя...
за съжаление, вътрешните ни снимки бяха леееко криминални   newsm43  Mr. Green съответно не особено сполучливи, но пък в нета има достатъчно, наистина е много красиво.
...
Цитат
Близо до джамията (Сюлеймание) се намира тюрбето на архитекта Синан. Тази скромна, но явяваща се шедьовър на архитектурата гробница, е открита за посещения на 9-ти април - деня на поменаването на Синан... До неговото тюрбе се намират гробовете на членовете на неговото семейство.

не разбрах точно къде се намира, но много бих искала да видя и него, особено на 9-ти април  Grinning
Дано скоро Синан се появи в сериала  Peace

# 638
Няма значение, че е турски, все пак зрели хора са го правили  Wink

Всички разбрахме, че няма на света по-мъдър, справедлив, разсъдлив, любящ, смел, прекрасен и т.н. от Сюлейман няма на този свят /даже се чудя как Земята още се върти като той си е отишъл  Crazy/

Сега да не скочите върху ми всичките фенки на Халит  Mr. Green

Корделия, и аз го възприемам като минус и то голям минус за филма  Peace
  Рядко пиша сериозно, но сега ми се дощя. Започнах да гледам филма от самото начало.
Скрит текст:
професионално Peace
Почти нямам непрочетен пост в темата.В началото  очаквах сериозна интерпретация и ...може би сериозен исторически филм. Но бързо се разбра, че това е...една твърде красива и добре направена приказка. Няма лошо. Laughing И така си ми харесва. Задават се различни въпроси, получени от разни несъответствия. newsm78 Голяма работа! Та нали във всички приказки нашият цар е добър и умен, а чуждият е страхлив и глупав! Пък и историята е наука, в която всичко може да е вярно, защото няма как да му станеш очевидец...  Confused Wink Извинявам се  Embarassed Embarassed Embarassed

# 639

Абсолютно. А Виена е едно нищо и никакво село, едно пикливо замъче насред ливада и това е.

# 640

Абсолютно. А Виена е едно нищо и никакво село, едно пикливо замъче насред ливада и това е.
newsm62 newsm62 newsm10

# 641

ама е препъни камъче, не могат да го превземат...  Mr. Green

# 642
Малко финансова статистика,макар да ми се струва,че тази статия не е много актуална.Става въпрос за заплащането на артистите.
Eстествено Халит "води хорото" с 45 000 лири на епизод.Oкан Ялабък в началото взимал по 8 000 лири,но поискал повишение и поставил условие,че ако не го получи ще напусне сериала и поискал да убият героя му,ако не се споразумеят.В крайна сметка са му повишили заплащането му до 15 000 лири на епизод.
Мерйем взима по 20 000,а за останалите артистите няма инфо.

Класацията отново води Неджати Шашмаз,който играе в "Долината на вълците" с 60 000 лири.

http://fotogaleri.haberler.com/aylik-kazanci-dudak-ucuklatiyor/resim-8/

# 643

И нямаше да измислят виенските кифлички! smile3503 newsm47

# 644

Ако бяха превзели Виена...сега нямаше да сме чували за виенските кифлички! smile3503

Общи условия

Активация на акаунт