Да будя ли заспало наакано бебе?

• 15 708
  • 129
  •   1
Отговори
# 90
Според мен трябва да се сменя памперса винаги винаги веднага след като майката види какво е положението. Обратното крие много опасности и инфекции!

# 91
Никога не съм я будела защото се е наакала.Тя обикновенно сама се събужда, ако не, като се наспи я сменям.Дори не се е подсичала Flutter

# 92
Не. Сменяй памперс и бързо заспивайте  Grinning
Аз не бих могла да видя или усетя, че бебето ми е наакано и да го оставя така. Звучи ми абсурдно. Сменяла съм няколко месеца (първите) по 2-3-4 памперса всяка нощ и знам какво е - кърмиш, миеш, триеш; тъкмо заспиш и пак наново, но не бих направила друго. Така и детето е най-спокойно.

# 93
Ами моята не винаги се буди когато се е наакала, а в този случай няма как да разбера дали е или не е.Но като се размрънка и ми лъхне ми става ясно какво се е случило, но винаги се разсънява и после трудно заспива.Може би защото действам като охлюв, хем сменям хем спа Mr. Green

# 94
  • София
редно е ако все пак усетиш, че се е наакала и да спи пак да я събидиш...иначе ясно, че ако всички спите и бебето спи може и да не разбереш, но рискуваш уро инфекции, пред които едно подсичане цвете би ти се видяло Wink

# 95
През деня я осещам кога ще ака,още преди да е свършила работата.Даже се надявам и за напред да е така, защото ще ми помогне доста за гърнето.Иначе вечар няма как да я осетя,че се е наакала,освен ако не се събуди (само 2 пъти се е случвало да не се събуди и да разбера на сутринта).И все пак, ако системно се оставя детето наакано-да може да има последствия.Но за такива редки случаи,не вярвам.Също така, по темата, аз не бих събудила наакано бебе Flutter

# 96
  • София
може и 1 път е достатъчен.

# 97
може и 1 път е достатъчен.

Особено пък при момиченцата.

# 98
Също така, по темата, аз не бих събудила наакано бебе Flutter

Буди, ако се случи да усетиш.
Уроинфекции, подсичане и проблемите свързани от това не са за пренебрегване.

# 99
Никога не съм будила децата си през ноща ,за да ги преобувам.Когато усетя ,че се е наакало просто му сменям памперса както си е заспало ,ако се събуди пак заспива и така.На синът ми памперса почти винаги припълнен/ много пишкаше през ноща/ понякога и пижамката му беше леко мокра -преобувам и преобличам както си спи.

# 100
Сменям и преобувам,ама досега не съм успявала да не я събудя.И като махна памперса,явно и става студено и се напикава.Та ако си е намокрила дрехите се преобличаме.Може би аз не се справям добре с тия работи newsm78 ,но нощем става голям екшън #Crazy.В повечето случаи става номера с приспиването на гърда,ама тази нощ нищо не помогна и сме будували от 2 до 5ч.

# 101
  • Бургас
Сигурно не бих си оставила детето да спи наакано.

Не съм имала обаче повод за такива размисли. Хубавото беше, че синът ми акаше почти винаги докато му сменях памперса / и до днес ми е чудно как така се получи/, или пък преди или след сън, съответно да е наакан и да спи не се е случвало и не съм имала такива дилеми.

# 102
  • София
Не съм запозната но явно има някакво неписано правило, че е вредно да се къпят децата всеки ден.... ?
Уф, писано е колкото искаш, цяло течение си е  Laughing, че децата се къпели 1-2 пъти седмично, в западно европейски страни това се практикувало  Crazy. Лично аз не се втелявам, ако не успея да изкъпя всяка вечер бебето, нали му мия дупето през деня, но банята му е такова удоволствие, че...как да му я откаже човек.

Много е писано по темата.
Не е препоръчително да се къпе всеки ден съвсем малко бебе.
Естествено, че след етапа - новородено - се къпе всеки ден Simple Smile
Би  ли обяснила, защо не е добре новородено бебе да се къпе всеки ден и кога преминава етапа "новородено"?  newsm78

# 103
  • София
Тази нощ се е наакал за първи път откакто махна нощното хранене. Изобщо не съм го усетила и сутринта като го смених целият беше пламнал Embarassed. И преди му се е случвало да остане с пълен памперс, но не повече от 15-20 мин. и не е имал проблем. Кой знае колко време е изкарал така тая нощ newsm78, та да се обрине толкова много. Не си представям момента, в който знам, че е наакан и съзнателно го оставям да си седи така.

# 104
  • Бургас
 Shocked Защо не се къпе бебе?  Rolling Eyes Да стои мръсно и с оакано дупе по-добре ли е?
И аз да питам колко продължава етапът "новородено"?

Общи условия

Активация на акаунт