Да будя ли заспало наакано бебе?

• 15 704
  • 129
  •   2
Отговори
# 60
Винаги съм преобувала - ден, нощ, все едно.
Това с къпането ме остави с отворена уста! С ръка на сърцето си признавам, че с такива хора не контактувам.
За мен водата е със задължително присъствие всеки ден. Отмива далеч не само мръсотия, но и отрицателна енергия.

# 61
Аз не го доизчаквам да се нахрани хубаво, набързо сменям памперса и дояждаме останалото и той заспива щом се стопли  Laughing  Rolling Eyes

# 62
Усетех ли, че е наакано, сменях без оглед дали спи или е будно, дали е нощ или ден, дали ..., или...
Ако е през нощта, просто прекъсвам кърменето/храненето, преобувам и измивам и после продължва да яде. Така се успива отново.

# 63
Аз будя. Всъщност, гледам да сменя памперса без да събудя и често успявам.

А за къпането - едното ми дете от бебе не обича да се къпе и най-често влиза с рев във банята. Освен това има кожен проблем, поради който дерматолог категорично ни е забранил сапуни и измиващи препарати. Можем да ползваме само хума. За капак има макарички в ушите и трябва усилено да ги пазим от вода. Къпането за нас е едно малко изпитание и никой не може да ме убеди да го правя всекидневно или през ден, дори през два, особено през зимата. Това обаче не е основание да не сменям бельото и всички дрехи всеки ден.
Другото дете обича да се къпе и при това положение е удоволствие. Имало е случаи през лятото и по два пъти на ден да минава през душа - след сутрешната разходка и след следобедната.

# 64
  • София
Не бих събудила спящо бебе за преобуване. А много се притеснявах. И с тримата. Никога не са били подсечени. Може би при нас действат други закони. И не съм къпала всеки ден.  Grinning

# 65
Не бих събудила спящо бебе за преобуване. А много се притеснявах.
Ето това не го разбирам - притеснявам се, а не преобувам newsm78

# 66
Кофти е за бебо да стои наакан, каквото и да си говорим ( все пак да се поставим на негово място  Rolling Eyes ). Така че по-добре да се събуди и да помрънка малко, отколкото да стои с мокър и понамирисващ памперс...

Относно миенето на дупе посред нощ...ако някой има чешма в стаята, където спи-супер лесно и удобно. Лично аз обаче не съм навита да кръстосвам коридорите с голо бебе в ръка, за да го измия(особено зимата), че те хората са измислили мокри кърпички а тази цел - през нощта можем да се възползваме от съвременните "технологии"  newsm78

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 01:56 от AnMary

# 67
Лично аз обаче не съм навита да кръстосвам коридорите с голо бебе в ръка, за да го измия(особено зимата), че те хората са измислили мокри кърпички а тази цел - през нощта можем да се възползваме от съвременните "технологии"  newsm78

Да не живееш в замък?  hahaha

# 68
Да, нещо такова  Flutter

# 69
  • София
мда, това е допустимо, ако не се окаже на сутринта, че дупето на детето ти е в рани, ще се разхождаш и още как.

# 70
И аз нощем ползвам мокри кърпи.Това всъщност добро решение за бебоци които лесно се будят.Не е нужно да ги паркирате на мивката, леко и внимателно изтриване с мокрите кърпи и нов сух памперс са по-добре от наакано дупе !!!  Naughty

# 71
И аз нощем ползвам мокри кърпи.Това всъщност добро решение за бебоци които лесно се будят.Не е нужно да ги паркирате на мивката, леко и внимателно изтриване с мокрите кърпи и нов сух памперс са по-добре от наакано дупе !!!  Naughty
Така правя и аз.А за акането нощем-вече прекъсвам кърменето,сменям и после продължаваме за приспиване.

# 72
  • В уютен дом! Елените

Не бих събудила спящо бебе за преобуване. А много се притеснявах. И с тримата. Никога не са били подсечени. Може би при нас действат други закони. И не съм къпала всеки ден.  Grinning
Ей, не го разбирам това. Хигиенните навици са еднакви, както за теб така и за детето ти.Немога да си представя, как аз ще вляза да се изкъпя преди да си легна, а ще приспя малко дете, което по цял ден играе по земята, без да изпита същото олекване  newsm78 А това, че има майки дето си къпят децата "от неделя на неделя" говори, че и родителите им разнасят "аромати" , а след време и чедата им ще са с такива навици.
 По темата - сменяла съм го, когато е бил наакан и е заспивал отново и то много бързо!

# 73
По темата - сменяла съм го, когато е бил наакан и е заспивал отново и то много бързо! [/i]
Естествено, че като му е леко, чисто и сухо на детето ще се успокои и ще спи спокойно.
Евентуално проблем е през деня - защото е имало случаи, в които детето ми не е заспивало пак. Но предпочитам един ден да не спи, пред това да е подсечена

# 74
  • Berlin
Спомням си, че докато ядеше през нощта, след това не заспиваше, ами си играехме и го чаках, за да сменя памперса. Случвало се е и да заспи, но пак съм сменяла. Много ми олекна, когато спря да го пълни през нощта. През деня вече го проверявам и когато трябва,веднага сменям.

Общи условия

Активация на акаунт