Британците, британците! - тема 47

• 17 581
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
хахахаха
Всъщност според мен и Нооми е много по-хубава от Рууни, но това си е субективно  Mr. Green

Ааа, за това нищо не съм казала. То в американската версия, са се постарали множко да я загрозят. И двете са красиви.

# 586
хахахаха
Всъщност според мен и Нооми е много по-хубава от Рууни, но това си е субективно  Mr. Green

По-хубава е, да.  Mr. Green За другото шси мълча, няма да приказвам едно и също за всеки поамериканчен европейски филм.

# 587
хахахаха
Всъщност според мен и Нооми е много по-хубава от Рууни, но това си е субективно  Mr. Green

По-хубава е, да.  Mr. Green За другото шси мълча, няма да приказвам едно и също за всеки поамериканчен европейски филм.

А, недей да мълчиш. Бих искала да чуя защо смяташ шведския филм за по-добър.

Инак историята е добра, но на мен ми харесва много повече как е поднесена от американците. Май вече се повтарям, а?  Mr. Green

# 588
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джия, без да съм гледала американския филм, мисля, че историята в романите е много типична за скандинавския манталитет, и надали американците са се справили по-добре с екранизирането и. От шведските филми съм гледала само първия, великолепен е. И съм чела цялата трилогия, още по-прекрасна Heart Eyes.

# 589
Джия, има правило: каквото хванат американците, го осират. Mr. Green Съжалявам, но това ми е непоклатимото мнение. Да не говорим, че когато се екранизира книга, сънародниците на автора обикновено най-добре знаят как да го направят. Доколкото разбрах, американското "Момиче" е по-мащабно, по-зрелищно и изобщо по- всичко, което ме нервира в американското кино като цяло.

# 590
Аа, значи не сте гледали поамериканчената версия, тогаз няма смисъл да спорим. Аз заради вас изгледах шведския филм, а вие  Crossing Arms

"Момичето" не е по-мащабно или зрелищно, просто нещата са изпипани, репликите и те. Абе щом казвам, че е тъй начи е тъй  Crossing Arms Мноу мразя, кат' няма с кой да споря.

# 591
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джия, ние ти обясняваме защо няма да я гледаме, пък ти си спори Wink.

# 592
Джия, ние ти обясняваме защо няма да я гледаме, пък ти си спори Wink.

ok  Peace

# 593
  • София
Че то кога не е било американците като поамериканчат нещо... ама айде да не възраждам спора  Mr. Green

# 594
След като не сте гледали и двете версии, по-добре не слагайте всички под общ знаменател.

# 595
  • София
Защо? Щото Джия от форума каза така? Всеки си има право на мнение, нали? в таи тема доста неща са се оплювали и доста пъти сме били на противоположни мнения, ама никой не се е опитвал да наложи своето...

# 596
Защо? Щото Джия от форума каза така? Всеки си има право на мнение, нали? в таи тема доста неща са се оплювали и доста пъти сме били на противоположни мнения, ама никой не се е опитвал да наложи своето...

Излишно си груба с мен. Съжалявам ако съм те подразнила. Не искам да си налагам меннието, просто казах, че след като не сте гледали даден филм, как може да казвате, че не става?

# 597
  • София
Никой не е казал, че не става, напротив. На Мури и беше харесал в американската си версия.
Но когато става дума за произведение на скандинавски автор и аз съм на мнение, че скандинавците по - добре биха се справили. Просто на американците не им се получават много добре нещата, когато решат да поамериканчат нещо. Друг е въпроса, че вече толкова сме свикнали с американската помия, че...

# 598
След като не сте гледали и двете версии, по-добре не слагайте всички под общ знаменател.

Ето моето мнение по въпроса

Аз гледах и двата, в американския всичко е с по-голям размах, Финчър има няколко много добри решения, познатите лица също дават своя дял.
Единствената съществена разлика са главните актриси, Рууни Мара (америк.версия) е много добра, но Нооми Рапас (шведската версия) просто ми се сля с образа който си бях изградила от книгата.

# 599
Бумър много ти благодаря  Hug

Не съм чела книгата и за това не съм си изградила никакъв образ. Даже като си пуснах филма не знаех, дори бегло за какво става въпрос.

Само не знам, защо американците бяха решили да лишат Рууни от вежди.

Общи условия

Активация на акаунт