Продукти:
За блатовете:
- 6 яйца;
- 12 с.л. захар;
- 12 с.л. брашно;
- 1 пакетче бакпулвер;
- какао;
- 2 ванилии
Сироп:
Обикновен захарен сироп ( вода + захар )
Ганаш:
- 300 гр. шоколад;
- 300 гр. сладкарска сметана;
Декорация:
- сладкарска сметана;
- захарни пръчици;
- перлички
Приготвяне:
Блатове:
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме брашното с бакпулвера, ванилията, какаото и разбъркваме добре. Разделяме сместа на две и изпичаме два блата.
Ганаш:
Загряваме сметаната и добавяме начупения шоколад, бъркаме до еднородна смес. Слагаме във фризера да стегне по-бързо. След това разбиваме до получаваме на хубав крем.
Сглобяване:
Слагаме блат, сиропираме, обилно наслагваме ганаш, втория сиропиран блат и обилно намазваме с разбитата сладкарска сметана. Оформяме със шприц розички, на които слагаме по една перличка и тук там ръсваме захарни пръчици.
Получава се сравнително добре изглеждаща тортичка с много хубав вкус. За мами без достатъчно умения и фантазия в декорирането бива.
Ето я и нея: