Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 106-тa тема

  • 146 483
  • 737
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 283
Заповядайте в новата 106-та  тема !!!









Моля ви използвайте бутона ИЗВЕСТИ , постове тип ЗАПИС пълнят 5 страници от темата.
Благодаря ви предварително!



Качване, намаляване на картинки и снимки.



# 1
  • София
  • Мнения: 614
Като никога първа!  Laughing



Заек с моркови и карфиол на фурна
....
Цецето, може ли рецептата, моля?  Embarassed

И аз на опашката! Ходих да я търся в темата, не я намерих, ама попаднах на сиренявата бабина чорбичка, блажната питка и куп още вкусотии!  bouquet


С удоволствие, много е лесна рецептата -



заекът на порции се запържва в едно пакетче краве масло, в същата мазнина обръщаме и морковите на колелца, карфиола на китки и една глава целина на кубчета. Омешваме ги с месото в съда, в който ще печем, поръсваме с черен пипер и сол, може и още малко олио, малко водичка и на 200 градуса, докато се изпече. На мен ми доставят някаква новозенландска порода зайчета, месото е много крехко, почти като пилешко, и много бързо се пече. Лабрекс, производителят е от Плевен и ако искаш мога да те свържа  Wink

Лабрекс, за съжаление отдавна не съм качвала нови рецепти. Имам насъбран материал, ще опитам да допълня тия дни Simple Smile

А преди два дни ядох уникално вкусен заек, но днес нямах листа от целина, за да го направя. Пак на порции се реди месото в гърне и се смесва с моркови на колелца и много целина, нарязана на ситно /поне една връзка с листата и дръжките/. Слага се едно пакетче краве масло, една чаша черевно вино, 1 лъжица вегета, черен пипер и 3-4 нарязани скилидки чесън. Пече се 2 часа. Изядохме си пръстите направо  Laughing

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 21:40 от Цецето

# 2
  • Мнения: 4 864
Да се запиша с един бъркоч- петел в гювеч с картофи, лук и гъби преди изпичане

# 3
  • София
  • Мнения: 15 457
  Пепика, благодаря за новата тема!  newsm51 smile3525 newsm51

  Запазих си пържолката, да имам с какво да се запиша в новата тема. Embarassed

# 4
  • Мнения: 9 107
да ни е честита новата тема  Wink Пепи,   bouquet
Цецето, завиждам ти за зайчетата  Blush
Тайна, чудна пържолка!

Чорба от агнешки дреболии



леща гореща  Laughing със сланинка



салатата е от китайско зеле, но с добавка истинско козе сирене с конфитюр от червен лук по Йоли



кисело зеле с джолан, но още се готви в крок-пота

# 5
  • Мнения: 22 867
Цецето, много благодаря!  bouquet Ами добавяй по някоя вкусотийка в темичката, добре ще е! Peace За зайчетата - майка ме снабдява, благодаря ти, освен да и кажа за породата, аз нищо не отбирам. Laughing

Пилешка супа с вкусно хлебче.


# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Пепика благодаря за новата тема.  newsm51

ЦЕЦИ,невероятна рецепта. Hug
КАРОЛА,много вкусен е "бъркоча" обичам такива . Hug
ТАЙНЕ, хляба ти от предишната тема е невероятен и пържолката също Hug  bouquet
ЛАБРЕКС, пак изкушаващо при тебе както е винаги деее . Hug Hug

От мен няколко неща


ПИТКИ с кашкавал и салам



Питки



РАЗЯДКА



Пълнен ,печен заек




Бързи шницели



Качамак с бъркани яйца и сирене



Родопски сърми - АПРАЦИ



ТРАХАНА попара




КЕКС С ЧЕРЕШИ



Kейк със сухи сини сливи и круши

# 7
  • Мнения: 1 777
Пепика благодаря за темата.  bouquet

От мен палачинка с боровинки по холандски



и рулца с шунка и кашкавал

# 8
  • DE
  • Мнения: 971
Пепика, пак с примамливо оформление на новата тема. Благодаря!

Аз се завъртам тук само с Питки



Спорна и вкусна да Ви е новата седмица!

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 01:15 от matze

# 9
  • Мнения: X
След тези вкусни питки на Мatze,а по-назад и едни невероятно бухнали тутманици ми се изпречиха на взора Crazy, да се завъртя и аз в темата  с едни сарми с кайма и кълцано пилешко :

# 10
  • Мнения: 3
Благодаря за новата темичка   bouquet
За всички кулинарки -уникални сте БРАВО newsm10 smile3501

А от мен един селски пай (cottage pie)



# 11
  • Мнения: 3 114
Привет, мили дами   bouquet!

Започвам с поздравите. Всички сте чудесни, както винаги!
Зиче, много изкушаващо, просто не знам от кое да започна!
Тайна и Маце, много красиви питки! Представям си как ухаят!
Ghost, отново много вкусно и стилно представено   bouquet!
Пеп-чо,   bouquet!

От мен Задушени пържоли в червено вино по Лулуто



Лека и спокойна нощ!

# 12
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Пепика, мерси за новата тема:   bouquet
Дами, всички сте показали превъзходни кулинарни творения. Комплименти!   bouquet
Аз да се запиша, а и да ви покажа моят последен козунак, който нарекох Козунак за зайчета, защото този е с моркови. Всеки път си мисля, че по-добре от това не може, но всеки нов козунак се оказва наистина още по-вкусен, още по-пухкав и с още по-фини и по-фини конци.
Рецептата не съм я написала още, много е късно днес вече, исках да кажа прекалено рано по това време на денонощието... Simple Smile Насладете се и вие. Simple Smile Повярвайте ми, уханието му изнервя ужасно... Simple Smile

# 13
  • Мнения: 3 271
Венета страхотни козунаци ще чакам рецептата.

# 14
  • Мнения: 114
И аз да се включа в новата тема. С нещо простичко, кисело зеле с ориз от последните останали зелки.

Общи условия

Активация на акаунт