Ноемврийски бебета - тема 15

• 39 041
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Ей пораснаха ни дечицата. А сякаш вчерабеше, когато можеха само да се кокорят  Confused
Моето момиче заспива на една и съща приказка за Грозното патенце. Вечер като и кажа: Хайде да си разказваме за патенцето и тя веднага се гушва в мен и ме гледа в устата. Много си я обича тази приказка. Crazy

# 646
  • В две мънички очи...
Ей пораснаха наистина все едно беше вчера кат ги гушкахме и се чудехме няма ли да спрат тези колики....

# 647
да попитам мамите,чиито дечица ходят на ясли и все още ползват памперс, как практикувате, носите по една опаковка или всеки ден се носят определени бройки....Предстои ни в понеделник да тръгнем и ние, като писах списъка с необходимите неща, директорката каза само памперси, ама не се доуточнихме как точно се носят...мислих да дам цял пакет, ама после нещо се разколебах.....

# 648
  • В две мънички очи...
Аз мисля да нося бройки, някак си цял пакет не ми се носи.

# 649
да попитам мамите,чиито дечица ходят на ясли и все още ползват памперс, как практикувате, носите по една опаковка или всеки ден се носят определени бройки....Предстои ни в понеделник да тръгнем и ние, като писах списъка с необходимите неща, директорката каза само памперси, ама не се доуточнихме как точно се носят...мислих да дам цял пакет, ама после нещо се разколебах.....

Аз нося по 5-6 бройки на ден

# 650
Ами аз реших да занеса 15 - по 3 на ден....пък да видим после. Днес бяхме за първи ден и учудващо добре мина, дано да продължим така. Цял ден почти остана момчето, макар леличките да искаха още в началото да си го взема първо в 10, после в 12, ама той си е играй, ял, спал Simple Smile и си го взехме в 16. Беше малко кисел, ама сигурно не се е наспал на обяд , че той си е споспаланко малко... Simple Smile
Благодаря за отговорите.

# 651
И ние почваме ясла на първи октомври и така ми се реве отсега. А съм убедена, че ще се приспособи бързо,играев с други деца, с играчки се заиграва, няма да му липсвам, ама пусто, свикнала съм си с него.
И работа трябва да си търся, но мисля да отлоца за догодина началото. Недай си Боце да боледува, няма кой да го гледа.
Сори за грешките, ама пиша от един лаптоп. на който половината бутони не работят.
Честит първи учебен ден на всички деца и родители, нищо че свърши вече. Heart Eyes
А за лелите в яслата носихте ли букети?
Майка ми е заръчала да им купя, а също е направила много красива картичка за директорката, но се страхувам как ще се приемат.

# 652
И аз да кажа за първият ни учебен ден. Вчера като за първи ден поплака малко, но е нормално. Спал си на обед, а ние го взехме към 16. Днес като го подадох на госпожата пак се разплака, но то беше една лудница всички дечица ревяха Simple Smile
За памперсите им оставих по 4 бр. памперс гащи и обикн. памперси. Лелките да си преценят кое ще им е по удобно

# 653
  • Пловдив
здравейте,
ние сме с някаква ужасно упорита температура. снощи си изкарахме акъла - 40 градуса и не пада от мокър чаршаф, оцет, нурофен, панадол и антибиотик, който почнахме вчера (седакс). имаме червено гърло и най-вероятно е това, аз като малка съм правила така като ми се зачерви гърлото и веднага 40 градуса. обаче тъкмо падна на 38 и нещо тази температура и вече нямаше какво да й дадем и вдигна след чак отново близко до 40, всичко бяхме дали и за да не предозираме отидохме на лекар посред 2-3 нощта. еми, беше си полезно, не знаехме, че може нурофен с панадол да се редуват през 3 часа при много висока температура (над 39 градуса). дадохме там на място панадол и взе да спада, като се върнахме, заспахме и така до следващите три часа и нурофена и вече като се събуди сутринта нямаше темп.

сега обаче си легна с 38 градуса, не можахме да дочакаме нурофена и дадохме панадол, имах колебания дали да ляга или на лекар, но нека поспи няколко часа и веднага на лекар пак.
като знам как бързо може да премине в гърдите, аз и пневмония съм карала и то с месец не ми мина... Sad

лекаря каза, че имало вирус с много висока темп, може и това да сме хванали, пазете се много.

# 654
  • Пловдив
Josefin    При много висока температура може да дадеш Хексалгин , той е много силен и се дава в много малки дози и то само при Т над 39 градуса. Бързо оздравяване  Hug

# 655
  • Пловдив
Мимата - мерси!
аз бях забравила да го напиша и него, след като бяхме на лекар го закупихме, но не сме дали, ако знаехме преди дадем на лекар, щяхме да си дадем просто! дано не се налага тази вечер!
мисля, че антибиотика след втория прием ще почне да си действа на инфекцията, нали трябва поне 24-48 часа да минат, за да има ефект и тъй като не са минали, още вдигаме температура. някъде след 17 часа днес трябва да утихнат нещата рязко или поне се надявам!  #Crazy Tired

# 656
  Аз също се въдържах от букети, като не ги знам кои и колко са леличките...на кого да нося...а и те все още не са се върнали всички и нещо се менкат, вчера бяха едни, днес други... На някой празник ще занесем по натам. Simple Smile Ние занесохме 15 памперса уж по 3 на ден, ама като гледам нещо от чужди явно ни слагат, защото днес си бяха 14, а и вчера и днес си беше преобут. Малко ме издразниха, че казаха, че не искали да са с бодита, че като ги слагали на гърне бодито можело да се цапа...А които ходят вече на ясла - преобличате ли децата с дрешки с които да си стоят там за през деня и вечер пак да си ги прибирате с това, в което сте ги довели или както ги водите, така си стоят през деня в яслата? Питам, че ми прави впечатление, че като го взимаме все се е поумазал с ядене, та се налага да го преобличам като го взимам....
Josefin бързо да се оправяте. Само като си спомня какво ми беше няколко дни докато бяхме със същата температура преди време.... Hug

# 657
Бодита никъде в яслите не искат, защото е по-неудобно за гърнето. Аз за това ги разбирам. Я си представете какво е да сложиш днес 20 деца с бодита на гърне поне 3 пъти - ми и с гащи и потник/тениска е определено по-удобно. Ако ви притеснява, че ще са с голи кръстове, купувайте по дълги потници/тениски и обувайте гащи над памперса, за да ги загащват в тях. А памперсите, за да не ви слагат чужди си ги надписвайте. Аз винаги съм ги надписвала и никога не е била с чужд.
А за дрехите - с каквото я заведа с това си седи и през деня, освен ако не се омаже или залее с вода и тогава я преобличат. Понякога е била поомазана с храна като си я взимам, но никога не съм я преобличала. Или се прибираме вкъщи или оставаме на някоя площадка, къде се доомазва  Mr. Green Пък сутрин да го водиш с едни дрехи и после там да го преобличаш, аз лично не виждам никакъв смисъл - само си усложняваш живота, а и този на детето.
Ние в началото още занесохме лигавници и те и слагат като яде. Но те си стоят в яслата, там си ги перат, нямаме грижа за тях. Може да попиташ дали им слагат лигавници и ако не, да им занесеш да му слагат.

# 658
beru6ka благодаря за отговора. За лигавниците - искаха ни в началото същото казаха, носим, те ги зачисляват на групата и така  си ги перат и въртят между децата в групата. Те сигурно ги слагат, ама той като се опитва да се храни сам и явно така го оставят сам да се храни и лигавника едва ли много помага Simple Smile. За преобличането вярно си е играчка, ама още на втория ден панталоните му бяха с петна от обяда - риба с домати.... та за това. Това за памперсите ще го приложа Wink. Те реално пак са си от неговия тип 4+ на molfix, ама ми прави впечатление, че не намаляват нашите...не им знам тактиките на лелите. Днес като го заведох малко се издразних, че ние почти го бяхме придумали да влезе при децата, а лелката го грабна и го внесе директно...падна един рев викове...чак се ччудих дали да не си го взема направо, но ...казаха, че ако не се успокои ще взъннат... Не звънят, чакам още малко и аз ще звъня. За колко време се адаптираха вашите дечица...Знам, че е различно, но все пак ми е интересно

# 659
  • В две мънички очи...
И ние от днес сме на ясла.
Сутринта го заведох нямаше драма влезна си сам и към 12ч. гледачката го взе. Чухме се каза че ял, дали му таратор и той е бил възмутен че няма супа. Не е плакал само накрая точно преди гледачката да влезне я видял отвън и се разплакал. Аз оставих 2 чифта дрехи но не са го преобличали и 6 пампита. Не съм ги надписвала нали имам голямо желание да ги махам  Joy
Иначе аз съм болна яко - утре мисля да отида на прегледа да ми изпишат нещо че вече дроба ми излезе с тази кашлица.
Josefin и моя син е така зачерви ли гърлото и вдига 40 Т. Миналата година и ние имахме няколко такива температурни нощи и само редуването на лекарствата оправяше положението докато започна да действа лекарството. Бързо да се оздравявате.

Общи условия

Активация на акаунт