Ноемврийски бебета - тема 15

• 39 036
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
здравейте,
дано се оправят всички деца, дадени на ясла за първи път и се адаптират по-бързо!

при нас с комарите ситуацията е трагична, още първата вечер уж беше заспала, след няколко часа се събуди, рев, чеше се, цяла нощ рапсодия  Cry
сега вече е 3-4 ден, обаче си изглеждаме все едно сме с едра шарка, всеки ме пита, ами ако имаме шарка няма да сме навън, не съм толкова луда, че да я водя сред деца болна. но хората не се усещат...
като знам на гърдичките пъпката от комар как още и се вижда, а е от пролетта, с лицето си представям докога ще е. пълен ужас, така ме е яд.
купила съм фенистил, бочко, крем здраве и мажа редувайки, мисля, че крем здраве за нашите поражения е най-добре. бочко е ок, но за пъпка-две и не толкова брутално смукани..оф.

# 676
  • София
  Привет  wavey,

Честита есен (сезонът на купона   party041)  . Дано ни дари с повечко слънце и по-малко вирусчета.

Изабелка, бързо оздравяване на Венко  Hug. В началото ще е така с болестите. В по-горните групи ще се закрепи.

Josefin, кофти с комарките. Скоро да се махнат пъпчиците  Peace.
Аз съм взела на "Аутан" мазило за след хапване от комари. Макар, че не се е налагало да се ползва.

Бърза адаптация на новите ясленчета  newsm10.  Скоро и Валко ще е в тази група  Laughing.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 14:18 от Dori

# 677
Представи си, ако групата е 20 деца, което е минимума и още 20 възрастни вътре!
И това го има, но....
И аз нямах никакви притеснения за адаптацията иначе. Заведох я супер спокойно... първите 3 дена добре и после ела да видиш какви нерви са... Днес отново сме в къщи заради повръщането.
Дано нямате този проблем. Praynig
Дано!  Hug

# 678
  • В две мънички очи...
Този сезон на болестите изобщо не ме кефи. Не стига че дребния все още с разстройство ами и аз съм с бронхит и още екстри и АБ-то изобщо не го възпира  #2gunfire утре ще ходя и на уши нос гърло да видя той какво ще измисли.
Меченце всяко нещо е стрес няма как да го избегнат децата така че да се каляват от малки  Simple Smile само тия вирусчета които обикалят са супер неприятни ама поне са уж малката бяла.
Иначе при нас педито му дала гентамицин да пийне и вече няма позиви за повръщане само разстройството остана, направо почти не яде - изобщо не иска картофи, коркови, чат пак припечена филийка със сирене, каша му давах ама и нея вече не иска, днес и банан че поне нещо да е сложил в стомахчето. Вода си пие, но усети ли да има нещо в нея не я иска, чай пък изобщо.

# 679
Мамчета, ще споделите нещо имуностимулиращо, от което сте доволни, че ей на... Рая беше 2 дни на ясла и ни сполетяха сополи, като реки.  Tired Педиатърът е на мнение, че са излишни и няма оправия и с тях и без тях, но аз предпочитам да се застраховам, за всеки случай едва ли ще навредят.
Успешна адаптация и възможно по-малко болести на всички малчовци!  Praynig

# 680
  • В две мънички очи...
Аз давах Ехинацея но като се разболя я спрях.
Като че ли по-леко ги мина вирусите но оправия няма.
Днес аз минах уши-нос-гърло и накарах и него да прегледат и както си мислех има си вътрешни сополи и си текат - бледа секреция подходяща за развитие на бактерии. Sick

# 681
Аз давам пробиотици. Редувам лактофлор, лакто 4...
Ние днес се сдобихме с първата ясленска болест:( . Като отидох да го взема казаха, че бил кисел и вдигнал температура...сега има към 38. Ще се следим. Явно пробиотиците ми не са най-успешният начин за имуностимуливане...
 Късмет на новите ученици и  по-леки боледувания...

# 682
А мойта мома днеска се е целувала с едно момченце и то я е ухапало. Сега е с подута устна, яката я е захапал. И я питам как се казва тоя ми ти Ромео и тя ми вика "Нам" (незнам)   Crazy Иначе разбрахме, че е едно от новите деца - те са близнета момче и момиче, родени са на 12.11. До колкото разбрах с момиченцето вече са партия в белите, ама явно и момченцето не е от кротките  Mr. Green

А относно имуностимулаторите - аз хич не ги долювам, давала съм до сега изопринозин, но само при по сериозни разболявания и по предписание на лекар. Аз си имам една теория, че прекаляването с имуностимулатори  и даването им ей така за профилактика прави имунната система мързелива.

# 683
  • В две мънички очи...
Беруш тя отсега го раздава влюбено Simple Smile
аз също съм против даването на лекарства а какво остава за много лекарства, но просто все повече разбирам че няма начин. Днес доктора се смее и вика е до 4ч. имате още доста направо ми стана зле като си спомня и аз колко боледувах и тогава все със пеницилин лекуваха  #2gunfire
Тимиде бързо да му минава. То сега върлува освен този вирус със диарията и един с висока температура. Днес като ми звъннаха от яслата да занеса бележката от лекарката че е болен сестрата ми каза че добре ги познават и двата вируса.

# 684
Ц ц ц, какви развързани са днешните моми, даже имената на младежите, с които се целуват не знаят Simple Smile))))))))))) Опасна е, Беруш! Wink
И аз съм против имуностимулаторите, и аз като Берушка смятам, че не е хубаво да се месиш току така, и не ги намирам за никак безвредни. А според мен тия неща си ви ги предписват на килограм, само за да си взимат бонусите от фармацевтите, поне си спомням на нашето семейство как ни предписваха такива глупости, отиваме три различни поколения, с три различни диагнози и всичките се връщаме с едни и същи "имуностимулатори". 
Тимиде, малко ти е останало на теб, хайде стискаме палци за леко раждане в близкия месец Simple Smile
Не че е новина, но и тук да споделя, че и ние чакаме бебе. Пола ще разберем, надяваме се, в понеделник Simple Smile

# 685
Ха, честито , упс Терминаторке!  Flutter Лека бременност!
Колко бебета ще си имаме, леле!  Heart Eyes

Ми аз реших да взема сироп от черен бъз, да пробваме.  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 23:24 от Дъгичка

# 686
Терминаторче честито Simple Smile Ти вървиш малко след мен  Heart Eyes
Аз не давам също нищо. След една седмица на ясли на втората започна да прави номера не иска да спи на обяд. А аз тъкмо да похваля сестрите, а те да ходя да си я вземам по-рано, защото 4 човека не можели да я приспят  Rolling Eyes това да ни е  Praynig
Дано не се разболяват децата, а другите бързо да оздравяват  Hug

# 687
благодаря момичета, само да кажа, че всички  мъки се оказаха от възпалено ухо.... ooooh! Ама на... като го отдавахме на яслата...Направо. През нощта ми вдигна 38.8. На ситринта всичко беше ок, доакто на обяд не видяхме изтеклата течност...Заведохме на УГН, сега сме на антибиотик. Като се замисля, от кога се беше вкиснал,като чета почетето симптоми са били на лице, но пусто съвпадение - все мислихме трудна адаптация...Дано само да минава бързо...
  beru6ka вярно не си поплюва девойката Wink
  Terminator честито и лека бременност!
  Аз дано да устискам още две седмички поне, че и майка ми ще влиза в болница и момчето да се оправи, а лекарите все ми разправят, че по-рано ще е да този път Simple Smile А и мен самата ме гони това чувство...Simple Smile

# 688
  • В две мънички очи...
Терми честито! Лека и безпроблемна да е пак Simple Smile
Леле колко бебчета ще си имаме пак Simple Smile
Тимиде вярно че малко останало ама дано да е леко и бързо като реши да излиза Simple Smile
Ох моя почна да ми реве от болки в колената вечер. Направо ще се лудна вече?!?

# 689
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Честито, Терми  Hug Това са страхотни новини  Heart Eyes Чакаме да кажеш какво ще да е този път  Wink

Тимиде, стискам палци плановете ви да се развият така, както искаш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт