Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 144 536
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Може и без, но не ми се търка после  Laughing Мажеш хубаво с мазнина, поръсваш с брашно и може даже да оставиш тавичката за малко в хладилника. Като се изпекат изчакваш 3-4 мин. и с въртеливо движение вадиш. Ако имаш хартия за печене си изрежи квадратчета от нея!

Супер, имам разбира се  Wink
А каква е цената на хартиените формички? Тук се продават само на едно място и доста "солени" ми се сториха.

# 136
  • Бургас
2-3 лева за 100 бр. хартиени формички, не си струват усилията. Пък и стават по-красиви.  Simple Smile

# 137
В Айко са по лев и нещо 100 бр.

# 138
2-3 лева за 100 бр. хартиени формички, не си струват усилията. Пък и стават по-красиви.  Simple Smile

Тук толкова са 50 бр  Mr. Green благодаря ви, момичета, зарибих се  Peace

# 139
Момичета,кажете какво крема сирене изпозвате за шрицоване върху  кексчетата? Знам,че трябва да е обезсолено...препоръчайте ми кое е най-подходящо,много ще съм благодарна   bouquet

най-хубаво е, разбира се, "филаделфия" (натуралния вариант, разбира се)! но аз го ползвам само за някакви по-специфични пайове напоследък.. за фростинг на къпкейове и "бор-чвор" ми върши идеална работа, така че бих мога да ти го препоръчам...
Simple Smile

# 140
scaramouche,благодаря за инфото  Hug

а за хартиените капсули-аз си поръчах от Полипак,1000 бр(50/35 мм) за 32 лв с доставката.

# 141
Момичета, ето и една рецепта за лимонови кексчета с лимонов крем и белтъчен топинг. Много са свежи, ароматни и сочни. Комбинацията е великолепна, ако обичате миризмата на лимон.  Съжалявам , че не останаха за снимане, защото също и изглеждат добре. Рецептата е от книгата “Homemade Baking”

Лимонови къпкейкс с белтъчен топинг

(стават  12 бр)

225г брашно
2 ч. лъж. бакпулвер
1 ч. лъж сол
2 суп. лъж. ситно настъргана лимонова кора
125 г меко масло
200 г. захар
2 яйца леко разбити
2 суп. лъж. прясно изцеден лимонов сок

За лимоновия крем:
150г захар
3 суп. лъж. брашно
щипка сол
4 суп. лъж. прясно изцеден лимонов сок
ситно настърганата кора на 1 лимон
3 жълтъка разбити
65г масло нарязано на малки парченца

За белтъчния топинг:
3 белтъка
щипка сол
50г захар плюс  допълнително за поръсване
Няколко ч.лъж пудра захар за поръсване

1. За лимоновия крем смесете захарта, брашното и солта в голяма огнеупорна купа, Добавете лимоновия сок и  кора и разбъркайте добре. Разбийте вътре и 125мл вода, жълтъците и маслото. Поставете в тиган с леко вряща вода и варете докато се сгъсти, като постоянно разбърквате с тел – около 20 мин. Оставете да се охлади.

2. За кексчетата – смесете брашното, бакпулвера, солта и лимоновата кора.  Отделно в друга  купа разбийте маслото с захарта докато станат светли и пухкави. Добавете яйцата едно по едно като разбивате добре между всяко. Добавете лимоновия сок и разбийте добре. Добавете брашнената смес и разбийте до гладкост.

3. С лъжица разсипете сместа в приготвените кошнички и форми. Печете 15 мин в загрята на 180’С фурна докато станат златисти. Охладете във формите за 10 мин. Междувременно за целувчената  смес  разбийте белтъците с щипка сол докато започнат да се втвърдяват. Постепенно добавете захарта докато станат твърди, но не сухи
4. С  остър нож изрежете конус от центъра всяко кексче. Напълнете с лимоновия крем. Върху всяко сложете супена лъжица от целувчената смес, оформете върхове с вилица.  Поръсете със захар. Печете за около 5-7 мин докато станат започнат да ставят златисто-кафяви. Охладете добре преди да ги извадите от формите.

# 142
Момичета,кажете какво крема сирене изпозвате за шрицоване върху  кексчетата? Знам,че трябва да е обезсолено...препоръчайте ми кое е най-подходящо,много ще съм благодарна   bouquet

най-хубаво е, разбира се, "филаделфия" (натуралния вариант, разбира се)! но аз го ползвам само за някакви по-специфични пайове напоследък.. за фростинг на къпкейове и "бор-чвор" ми върши идеална работа, така че бих мога да ти го препоръчам...
Simple Smile

Аз бих добавила и крема сиренето на Лидъл, става страхотен крем  Peace

# 143
toniak , мерси много   bouquet

# 144
deni_den ,благодаря  Hug

# 145
Аз също последните пъти ползвам крема сиренето на Лидъл и наистина става страхотен крем.
В момента дори ме е яд че нямам под ръка за да поправя вида на едни ужасни мъфини.
Да ви се оплача днес явно не ми е ден в кухнята ,каквото захвана се проваля. Та реших да забъркам едни класически шоколадови мъфини,но имах и един банан който трябваше спешно да се уползотвори и го намачках и добавих в сместа.Сипах сместа в хартийките във формата и сложих да пека. Почнах да си разчиствам  кунята и какво виждат очите ми, захарта си седи във везната  Shocked  Shocked Shocked Неможете да си представите какъв шок изпитах  ooooh! Набързо извадих формата и започнах да обирам сместа от хартийките,после обърках всичко със захарта,стана една течна работа направо ужас  Embarassed После заредих нови хартийки и ги напълних и пак във фурната. Резултат е едни ужасно грозни мъфини, надявам се поне на вкус да стават,сега ще огледам с какво мога поне малко да ги украся и ако не ме е срам да ги снимам утре ще ви ги покажа.

# 146
  • Бургас

Кое точно крема сирене, че има различни?

# 147
  • Варна
Аз ползвам крема сирене от марката на Пени, около 2 пъти по-евтино от Филаделфия, а е чудесно не само за кремове за мъфини, но и за солени рецепти.

# 148

Pic Frisch ползвам  Peace

# 149
  • Бургас

Pic Frisch ползвам  Peace
Мерси!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт