Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 144 533
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Ауууу! Добре, че не съм ги видяла по нощите  Shocked Изглеждат фантастично!
 Поздравления за младша! Може ли и на нас да пошушнете откъде е конфитюра ,моля?
Билянче,благодаря ти! Hug
От верига ДМ е конфитюра,220 гр. за 3,99лв. /ако не греша,ама нещо такова беше цената/.

И аз все още не съм виждала никъде тези прословути шоколадови копчета,освен в Метро,но там беше много голяма разфасофка,около 1 кг. и струваха към 25-30 лв. ooooh!

# 121
  • Австрия

Може ли рецептата??  Hug

ani_d, заповядай рецептата:

Мъфини с марципан и Smarties

125гр. масло или маргарин
100гр. марципан
75гр. захар
1 пак.ванилия
1 щипка сол
3 - 4 яйца ( ако са големи L слагам 3бр.иначе 4бр.)
125гр. брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
60-70гр. Smarties или повече

Разбива се маслото, добавят се захарта, ванилията и солта. Прибавят се яицата. Марципата го стържа на рендето и го прибавям към яйчната смес. Идва ред на брашното и бакпулвера. Когато всичко се разбърка добре се прибавят шарените бонбончета Smarties ( мисля че има и M&M´s) и се разбърква много внимателно. Сместта се разпределя по хартийките. Пече се на 180°С, ако е с вентилатор на 160°С за около 20 мин.
За декорация отгоре кой както иска.

Tani4ka, aз обикновенно ги правя така отгоре. Така децата много им се радват.

# 122
  • под тепетата
Благодаря, елексир! Ще се ходи явно в ДМ - хем за хартийки, хем за конфитюр... В тортената тема или за бързите въпроси споменаха за магазинче за сладкарски работи на женския пазар, в което имало насипно шоколадови копчета...Не помня подробнности, а и не мога да ви ориентирам там.
 Хубав ден на всички, аз отивам на курс  Tired

# 123
Страхотни кексчета- аз май се пристрастих към мъфините

приготвих едни наскоро-

тук може да си изтеглите безплатен cupcake wrapper заешка муцинка

хич ме няма с дигиталното рисуване но се опитах, за да го споделя с приятели  Laughing

# 124
  • София
Момичета, ходих до Айко, но бяха свършили формичките за мъфини, които исках. Купих си някакви формички за лед мечета, защото децата ги грабнаха от щанда.
Някаква идея какво да им направя в тях, нещо със желатин ли... Thinking

# 125
  • Sofia
Наливаш сок и ако може закрепваш сламка и в камерата. Стават страхотни ледени близалки.

# 126
  • Бургас
Или замръзяваш пасирани плодове с различен цвят и после гарнираш с тях сладолед

# 127
разтопяваш шоколад и правиш бонбони, но не в камерата.

# 128
  • Sofia
Мъфини с банани и украса от Роял айсинг

# 129
toniak, благодаря ти много   bouquet
Само за тях мисля, изглеждат  Crazy, както и тези с глазираните череши, тестото е същото, но с череши отгоре, нали?

# 130
toniak, благодаря ти много   bouquet
Само за тях мисля, изглеждат  Crazy, както и тези с глазираните череши, тестото е същото, но с череши отгоре, нали?

polly
, на мен тези с Глазираните черешки и другите - портокаловте ми харесаха най-много от всички които съм пробвала по книгата ... е има и още де ....  Whistling ще видим тия дни какво ще пробвам  Mr. Green

Шоколадови кексчета с череши
източник: Златната книга на шоколада
Продукти:

225 гр. брашно
50гр. натурално какао
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 големи яйца
100 гр. кафява захар
125 гр. омекнало масло
180 мл прясно мляко
24 глазирани череши разполовени

получават се около 12 кексчета

Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете в купа брашното, какаото, бакпулвера и солта. Сложете в друга купа яйцата, кафявата захар и маслото и разбийте с миксер на висока скорост, докато сместа стане пухкава. Превключете миксера на ниска скорост и постепенно прибавете брашнената смес и прясното мляко. С лъжица се пълнят 2/3 от обема на формичките. Върху всяко кексче забодете по четири половинки от глазираните черешки, като оставите половината да се виждат на повърхостта. Печете 20-25 мин.  chef

# 131
ani_d много благодаря  Hug как не съм се сетила за ДМ, а днес бяхме там  ooooh!

nudel33 добре че децата си легнаха,ще полудеят по твоите мъфинки  Grinning,скоро ще постна снимка на тях  Wink

На много красоти се нагледах, браво момичета  Hug

# 132
Момичета,кажете какво крема сирене изпозвате за шрицоване върху  кексчетата? Знам,че трябва да е обезсолено...препоръчайте ми кое е най-подходящо,много ще съм благодарна   bouquet

# 133
Момичета, връхлитам в изкусителната ви тема съссигурно банален въпрос: Трябва ли винаги се ползват хартиените формички или мога направо да пека? Залепват ли така направо? да не ми се попари ентусиазма от първия път още  Mr. Green

# 134
  • под тепетата
Може и без, но не ми се търка после  Laughing Мажеш хубаво с мазнина, поръсваш с брашно и може даже да оставиш тавичката за малко в хладилника. Като се изпекат изчакваш 3-4 мин. и с въртеливо движение вадиш. Ако имаш хартия за печене си изрежи квадратчета от нея!

Общи условия

Активация на акаунт