Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 144 522
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
toniak точно тези от линка са, то и друг вид нямаше де. Вече няколко пъти пека в тях, нямам голяма база за сравнение относно качеството и според мен са хубави. Изпичат се идеално, лесно се отлепват, единственното което не ми харесва е че идват малко големички за мойта форма. Ползвам ги за тефлоновата форма, намушквам ги но винаги има едно ,две местенца които са сбръчкани, но не е проблем при печенето. Ако искаш ще измеря диаметъра на гнездата на формата ми,но утре чче сега не ми е възможно.
Заповядай една изпечена мъфинка с такава хартийка

nudel33 страхотни мъфини, как не съм сетила досега да сложа такива бонбонки вътре, децата ще се зарадват  Hug

# 106
Eeee Tani4ka* благодаря за бързото включване и за мъфинката  Hug
Аз при всички случаи ще се разходя до айко и ще си взема хартийки, че моите свършват ... а и силиконовите форми май ще си взема. Crazy Не се притеснявай да мериш размер, аз при всички случаи ще си ги купя  Mr. Green важното е че не залепват ... че имам едни дето  ooooh!
и после ще се отчета с нови хартийки и твоите солени мъфини  Heart Eyes

# 107
Здравейте! Това е любимата ми тема във форума  Simple Smile Ето и едни къпкейкс от мен

рецептата е на Gingercookies

а това са мъфините от прощъпулника на сина ми

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 23:40 от cveete

# 108
Честит 8 - ми Март мили момичета Simple Smile

кестенови кексчета

от мен за всички вас

Украсени за 8 март

# 109
Lux, честит 8 март и на теб!!!
Страхотни кексчета  Heart Eyes

# 110
cveete, страхотни кексчета. Коя ти е рецептата за солените?

# 111
maiadate,рецептата е от интернет,макар че аз малко промених съставките.

2 яйца
1/2 кофичка кис.мляко
100 мл. олио(сложих зехтин)
2 ч.ч. брашно
1 бакп.
кубчета салам(аз го слагах на око като количество)
натрошено сирене(също на око)
риган,шарена сол
сол
сусам за поръсване
Общо взето първите пет съставки са основни,с останалите е импровизация и въпрос на вкус Simple Smile

# 112
# 113
  • под тепетата
Ауууу! Добре, че не съм ги видяла по нощите  Shocked Изглеждат фантастично!
 Поздравления за младша! Може ли и на нас да пошушнете откъде е конфитюра ,моля?

# 114
Тука такива неща показвате че....  Shocked  Не мога само да гледам, днес ще си купя формички и започвам  Grinning Надявам се скоро да се включа с нещо успешно   chef

# 115
Коя рецепта за солени мъфини да пробвам?
Солените на snezko също са много хубави, аз добавям и малко настърган кашкавал в сместа. Любими са на мъжлето, вчера изяде доза и половина от тях  Laughing. Солените аз ги пека без хартийки, харесва ни нежната хрупкава коричка която се получава отдолу и отстрани.

toniak, може ли рецептите за Шоколадови мъфини изненада, ето тези и Портокалови мъфини с шоколадов чипс

# 116
  • Бургас/Пз
Steltion благодаря за рецептата и за формичките. Аз се заблудих че са книжни и много ми харесаха, толкова ярки и цветни  Simple Smile Ще се размина със такива като твоите че силиконови си имам два комплекта по шестици .

Таничка, от ДМ в Мола си купих искрящо сини хартийки на точки и свежо зелени на калинки!

# 117
  • Бургас/Пз
Мъфини с марципан и Smarties

Може ли рецептата??  Hug

# 118
toniak, може ли рецептите за Шоколадови мъфини изненада, ето тези и Портокалови мъфини с шоколадов чипс

Шоколадови мъфини "изненада:
Източник: Златната книга на шоколада
продукти:
225 гр. брашно
100 гр. захар
75 гр. натурално какао
2 големи яйца
90 гр. разтопено масло
2 ч.л. ванилова есенция
2 ч.л. бакпулвер
125 мл прясно мляко
12 малки парчета млечен шоколад
4 с.л. натурален шоколадовчипс

Получават се около 12 бр.

Предварително загрейте фурната на 180градуса. Сложете в голяма купа брашното, захарта, какаото, яйцата, маслото, ванилията, бакпулвера и прясното мляко и разбийте с миксер на средна скорост, докато се получи хомогенна смес. С лъжица сипете половината от сместа във формичките, после сложете във всяка от чашките по едно парче шоколад, а след това сипете и другата половина от сместа в чашките. Сложете върху всяко кексче по няколко парченца шоколадов чипс. Пекат се 20-25 мин

Аз ги правих с бял шоколад и мъжа ми каза че са страхотни - аз не можах да ги опитам - не ми беше оставил  Crazy

Кексчета с портокали
Източник: Златната книга на шоколада
продукти:
300 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
200 гр. захар
1 голямо яйце
180 мл прясно мляко
125 мл олио
2 с.л. ситно настъргана портокалова кора
2 ч.л. ванилова есенция
180 гр. натурален шоколадов чипс

Получават се около 18 бр.

Предварително загрейте фурната на 190градуса. Смесете в купа сухите подукти.
В друга купа сложете захарта, яйцeто, прясното мляко, олиото, портокаловата кора и ванилията и  разбийте с миксер на висока скорост, докато се получи хомогенна смес. Прибавете получената смес към брашнената смес. Добавете шоколадовия чипс като бъркате вече с шпатулка.С лъжица се пълнят формичките на 2/3 от обема им. Пекат се 20-25 мин

Аз не съм слагала ванилия  - а изцедих порокала и сока му сложих. И спазвах последователноста - към мократа смес прибавих сухите неща.

И аз от доста време търся шоколадов чипс, но освен метро ... другаде не мога да намеря. Наистина ще се радвам ако някой сподели. За сега го замествам с шоколад, но ми се ще да опитам с чипс.

chef

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 21:06 от toniak

# 119
  • под тепетата
Споделете за чипса, моля! За Метро знам, но в центъра на Женския пазар имало насипно и евтино.Ориентирайте ме за най-изгодна покупка.

Общи условия

Активация на акаунт