Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 144 527
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Много хубави мъфинки сте напускали  Heart Eyes
Аз вчера направих едни набързо,че се оказа че ще имам гости, но не успях да ги снимам.

Кат ♥ чудесна идея са твоите мъфинки, пасват и на моята диета и ще ги пробвам на следващият  белтъчен ден  Wink

Steltion и у нас за закуска са на почит солените мъфини, но досега не съм слагала колбас, ще ми дадеш ли твоята рецепта ? И моляте кажи от къде в Бургас си купи тези толкова красиви хартийки, аз намирам все бели на разни бледи точки или сърца .

# 91
Аз пък правих едни много ароматни кексчета с меласа и медено-канелена глазура по рецепта от тук:

http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/lavender-glazed-molasses-cake/

само че при мен бяха във формата на мъфини и вместо лавандула, която не можах да намеря в аптеките наблизо, сложих към 1/2 лъж. канела в глазурата.

# 92
  • Бургас
Tani4ka* , формичките са силиконови - взех ги от Кауфланд - 4 бр за 3 лв и Карфур - 4 бр за 2,80 лв.  Първо смесваш само сухите съставки (2 ч.ч. брашно + 1 ч.л. бакпулвер + нарязан мек колбас + нарязан на кубчета кашкавал + малко сол и захар + сух магданоз, червен пипер и целина или по избор подправки). Отделно 2/3 ч.ч. олио + 1 1/2 ч.ч. прясно мляко + 2 яйца. След това изсипваш течните в сухите съставки, разбъркваш леко и не продължително и пълниш формичките до 2/3 (бухва доста). Ако прецениш че сместа е доста гъста, добавяш още мляко (може и кисело). Печеш на 180 градуса 30 мин. излизат 20 броя.

# 93
  • Бургас/Пз

Предвид поскъпването на яйцата и то драстично напоследък в къщи се правят редовно локумените мъфини на Бианка. Дори пробвах да си направя без локум само с орехи, а също и съвсем чисти. Превъзходни са! Пробвайте ги задължително. Simple Smile)
Ето ги без добавки, че другите не останаха за снимка

идеални са за украса, тъй като като се сложи малко смес и не се надуват много

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 16:29 от ani_d

# 94
Toniak, може ли рецептата за мъфините с парченца шоколад?изглеждат повече от прекрасни Heart Eyes Браво на всички момичета   bouquet аз също често правя , но не съм се сещала да снимам /а трябва май вече Simple Smile/
Предполагам става въпрос за шоколадовите мъфини с парченца шоколад:
Източник: златната книга на шоколада
продукти:
300 гр. брашно
75 гр. натурално какао
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
180 мл прясно мляко
125 гр. омекнало масло
250гр. захар
1 с.л. мед
2 големи яйца
60 гр. натурален чипс

Получават се около16 бр.

Предварително загрейте фурната на 180градуса. Смесете в купа сухите подукти.
В друга купа сложете маслото, захарта и меда и разбийте с миксер на висока скорост, докато сместа стане пухкава.Добавете едно по едно яйцата, като разбивате за кратко след всяко дабавено яйце само докато продуктите се смесят.Превключете миксера на ниска скорост и постепенно прибавете сухите съставки и прясното мляко. Добавете шоколадовия чипс като бъркате вече с шпатулка.С лъжица се пълнят формичките на 2/3 от обема им. Пекат се 20-25 мин

chef

# 95
Благодаря ти много   bouquet  bouquet  bouquet хубава вечер Simple Smile

# 96
Steltion благодаря за рецептата и за формичките. Аз се заблудих че са книжни и много ми харесаха, толкова ярки и цветни  Simple Smile Ще се размина със такива като твоите че силиконови си имам два комплекта по шестици .

# 97
  • Банкя

Моите мъфини са от обикновено кексово тесто , защото такова искат децата .
Но исках да споделя че са правени във форма от пастет....Сещате ли се -има едни пастетчета в алуминиеви опаковки...Децата ги харесват и един ден като понечих да ги изхвърля и ми блесна идеята да пробвам.Не залепват ,супер си става

# 98
Сега видях една реклама по тв-то ,мн интересни и сладурски кухненски помощници са измислили от чибо,има и мн неща за мъфини,който се интересува може да ги види на заглавната страница,просто дайте надолу  Peace  http://www.tchibo.de/
а и не са скъпи,аз имам от бг купени 6 бр силиконки ,и онзи ден потърсих да си купя още толкова ,но бяха 12 евро  Shocked

# 99
  • Вече на село
Сега видях една реклама по тв-то ,мн интересни и сладурски кухненски помощници са измислили от чибо,има и мн неща за мъфини,който се интересува може да ги види на заглавната страница,просто дайте надолу  Peace  http://www.tchibo.de/
а и не са скъпи,аз имам от бг купени 6 бр силиконки ,и онзи ден потърсих да си купя още толкова ,но бяха 12 евро  Shocked
Аз си купих в магазина на наше село такива - 2,50 лв. за 6 броя, а дъщеря ми си купила от същия размер и други, малко по-големи, в които желирала кисело мляко. Но за мъфини са много удобни, могат да се слагат в металната форма за мъфини, след това няма проблем с миенето.

# 100
ох , суперр,да...и аз помня някаде около 3 лв бяха от карфура от Вн си ги взех , но сега съм в Германия и тук са по-скъпички....но ще потърся тези дни и н а др места,дано намеря на по-достъпни цени. Благодаря все пак за инфото   bouquet

# 101
  • Бургас
Аз все се каня да везма от тези и все не остава време

http://www.tinydeal.com/20pcs-heart-shape-versatile-mini-silicon … 4616-p-35919.html

http://www.tinydeal.com/20pcs-rose-shape-versatile-mini-silicone … 4618-p-35915.html

Доставката до БГ е безплатна. Има и тема във форума за този сайт.

# 102
мн са готини,благодаря,ще се възползвам от сайта Simple Smile  bouquet

# 103
  • Австрия
Мъфини с марципан и Smarties

# 104
Върнах се назад в темата за едни солени мъфинки, които Tani4ka* беше публикувала и в поста и видях че си е купила хартийки от Айко.
Tani4ka*, моля те сподели ако си ги ползвала дали са качествени?

е ето още нещо от сайта

хартийки
единични силиконови формички

Общи условия

Активация на акаунт