Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

  • 143 032
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 608
mistery-Благодаря ти, че си се доверила на рецептата ми.Много весело си ги украсила!  bouquet Peace
Ти откъде си-питам относно предложението за хартийки. И аз очаквам цени ...Можем по принцип да си изберем различни видове и да си ги разделим. Аз също пека много,най-вече в бели,за да ползвам другите за поднасяне...но ми се иска да имам тъмно кафеви, а никъдде не съм попадала на такива.Аз съм в Добрич и бих могла да ги взема от тях и да ги изпратя на ...когото си поръча.Ако искате на лични може да се уговаряме.А в блога ми има и личния ми мейл.

Tani4ka*   Много ме съблазниха мъфините с парченцето шоколад и капучиновата глазура-много вкусно и изискано изглеждат! Peace

близнаците-мноооого красиво и стилно,много настроение има в снимката ти! Peace Hug

От мен едни празнични мъфини, за именния ден на племеницата ми.

Кексчетата са с богат шоколадов аромат, без шоколад, но с качествено какао и много сочни и влажни.


Devil's food muffins или на български - кексчета Дяволска храна



# 181
  • Мнения: 6
Ах, страхотни мъфини сте направили пак, момичета!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз от няколко дена си имам тавичка, хартиени формички, накупила съм си продукти  Laughing и все не ми остава време да се пробвам да направя  ooooh! Само гледам нещата в кухнята и се радвам  Laughing Днеска бях решила да се хвана, но ето водата спря - до 8 вечерта няма да има и пак ще остане за утре. Утре правя и ще снимам първия си опит, независимо на какво ще приличат  Laughing
Искам да попитам тези разкошни украси, които правите - цветенца, калинки . . . те някакви захарни ли са и от магазини ли ги купувате? или сами ги майсторите  Grinning страхотни украси правите  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Всички сте големи сладкарки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Благодаря на lu4a за отговора!    bouquet

# 182
  • Мнения: 1 608
lacrima girl-калинките са на ръка, а останалите с различни резци,молдчета...но предполагам ,че има и готови фигурки някъде да се продават- в онлайн магазините.Правени са от айсинг-фондан.

# 183
  • София
  • Мнения: 1 904
Здравейте,мен не ме бива много в правенето на сладкиши,но се запалих и аз по тези мъфини...а щом има рецепти и за солени такива,супер:))
И сега естествено имам въпрос,от къде да си купя силиконова форма?Живея в центъра,някой ако знае бързо да казва:)

# 184
  • Мнения: 315
Здравейте,мен не ме бива много в правенето на сладкиши,но се запалих и аз по тези мъфини...а щом има рецепти и за солени такива,супер:))
И сега естествено имам въпрос,от къде да си купя силиконова форма?Живея в центъра,някой ако знае бързо да казва:)

Магазини "Фантастико", "ТСМ" и всички тип "домашни потреби", а също и тук http://www.pazaruvai-lesno.bg/catalog.php?cid=246.
Можеш да направиш мъфини и без силиконови формички, стига да имаш такава тавичка http://reno.bg/forma-za-m-fini-luigi-ferrero-12-br-fr-1070-x.html.

# 185
  • Мнения: 3
BiankaD,много са красиви Simple Smile
 
Tani4ka*,и аз моля за инфо за солените мъфини и шоколадовите кексчета  Praynig

# 186
  • Мнения: 18 811
Е, то оставаше и силиконови формички и тавичка  Mr. Green

# 187
  • София
  • Мнения: 761
запис   bouquet и аз съм решила да пробвам най-накрая да направя мъфинчета  Hug

# 188
  • Мнения: 1 608
Имам едни силиконови формички от Кауфланд- много съм доволна от тях и никакво мазане не беше нужно. Експериментирах и опекох солено тесто в няколко. Отдели се перфектно, можех да прибера формата без да я мия-една троха не се отдели.

# 189
  • Мнения: 17
Момичета ,благодаря за прекрасните думи  Hug
При мен мъфините винаги се разминават от рецептите, просто немога да ги спазвам точно и все си ги нагласям според както ми дойде на момента.
cveete за солените бях давала някъде по назад рецепта, но тъй като пак съм я изминила според случая ще я драсна и сега. За тях ползвам две силиконови форми с по 6 гнезда, та значи количеството което давам е за 12 бр. Разбивам 3 яйца (в случая ползвам тел а не миксер) добавям една кафяна чаша кисело мляко в която предварително съм сложила половин чаена лъжичка хлебна сода. Рабърквам добре яйцата и млякото и наливам олио на око (около 3-4 суп.лъжици),разбърквам добре. Пресявам 1 и 1/2 чаени чаши брашно  + един бакпулвер и започвам да го добавям на малки порции като хубаво бъркам. Гледате да не стане прекалено гъсто,горе-долу като за кекс. Махам телта и продължавам бъркането с лъжица,добавям натрошено сирене,нарязан на ситно кашкавал и нарязан на ситно кренвирш.Обърквам добре, не пиша количества защото всичко е на око, на който както му харесва,поръсвам със сух риган ,объркавам и пълня формите . Пека в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Zuz@ Крема го направих по следният начин:В един съд разбих течна сладкарска сметана мисля че 250мл.е опаковката, а в друг съд разбих една опаковка крема сирене (125гр.) + 4-5 суп.лъжици пудра захар,става пухкав крем.После преместих разбитата сметана при крема сиренето и продължих да бъркам с миксера, сложих и малко боя за цвят.Стана много плътен и вкусен крем  Peace
За капучиновите кексчета ме е яд че не записах точно рецептата,беше пълна импровизация и измишльотина но станаха убийствено вкусни. Ще се опитам да я напиша.
За 12 броя: В дълбок съд рабих три яйца с една кафена чаша захар (тук действах само с миксер) до побеляване.Добавих половин кафена чаша олио ,пак разбиваме и след това добавих една кафена чаша нес кафе ( имам в предвид една доза нес кафе разтворено във леко топла вода ).Пресях си брашно и действах на око,слагам и бъркам докато стана като крем ,добавих и две ванилии и половин пакетче бакпулвер. Приготвих си тавичката с хартиени капсулки и ги напълних със сместа до 2/3. Наупих черен шоколад на квадратчета и поставих по едно във средата на всяка .Пекох в загрята на 170 градуса вурна. Докато те изстиваха си приготвих украсата. Разбих подсладена сладкарска сметана с миксера като и добавих половин чаена лъжичка нес кафе (ползвах от новото за гъст каймак,то е на прах  а не на гранули като обикновенното).След като шприцовах крема върху кексчетата ги поръсих с още мъничко от нескафето.

BiankaD невероятни са ти мъфинките, украсата е страхотна  Heart Eyes Коя рецепта ползваш за айсинг-а ?Отивам да ти чета блог-а  Grinning

# 190
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
Tani4ka*, всичко, което знам за ганаша ,е благодарение на момичетата от тортената тема. Чета, мъча се да записвам и прилагам. Не правя като техните произведения на изкуството ( шапка им свалям, в това число и на BiankaD), но се възползвам от техните умения. Та за ганаша - използвам главно подсладена растителна сметана, защото много трудно разбивам животинска сметана и не държа на определена марка. Затоплям сметаната, но не да заври и начупвам шоколада. Бъркам да се разтопи и оставям да се охлади. Може да се добави и парченце масло преди охлаждането. Прибирам в хладилника за една нощ, изваждам на стайна температура да се отпусне за 20мин. и разбивам с миксер до пухкав крем - увеличава количеството си. За бял шоколад ползвам пропорциите на mari_eta от нейната торта с шоколадови блатове  - 300гр бял шоколад,400мл сметана и пожелание с кокос. Шоколад купувам обикновено от Кауфланд - бял Кати ( по 70ст за 100гр ).  Ей това съм си копирала от една дама в тортената тема и горе-долу го спазвам
 
"Аз лично слагам 1:2 натурален шоколад спрямо сметана, 1,5:2 млечен шоколад към сметана и 1:1 бял шоколад към сметана. Понякога към млечния добавям няколко квадратчета натурален - така съм сигурна че ще стегне добре. "
  Много дълго се получи, но да продължа  Embarassed  Мисля, че BiankaD може да даде по-добри съвети от мен. Кексчетата с маргаритки са невероятни - дъствани са страхотно, а пеперудите ми приличат на шоколадови! Бих се възползвала от предложението и за хартийките с удоволствие, само да разбера цената. Хич не са ми много 1000, и преди съм си купувала от пловдивска фирма, а и има с кого да ги разделя, ако не ми се досвидят  Mr. Green

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 16:46 от bilqna_69

# 191
  • Мнения: 1 608
Tani4ka*благодаря, купувам си готов, нямам никакво желание да купувам захар от 500 км и да правя това у дома...И дали ще стане, дали не, и предпочитам времето в месене да го заменя за време за украса.Нямам КА, който да прави това вместо мен, да не казвам, че не ям украсата,мисля че и хората не я ядат- верно м ного красиви са, но такова количество отгоре...виж, ако е само покрито и нарисувано-го хапвам...а правих и рисувани, но тях утре евентуално ,акоо насмогна с качването на снимките, че щерка ми иска тази вечер да печем бисквитки.. Simple Smile
ето ги и формите, не мога да им се нарадвам и чудя.Може и от кексчето да е.Имам и други едни зелени с 6 гнезда-пекох едни ябълкови мъфини в тях, верно и мъфините бяха за първи път , но ги вадих на части Twisted Evil и така си седят сега...нооооо тези са ... Peace

# 192
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
Tani4ka*, солените ти мъфини са много слънчеви и с чудесни формички! А тези с крема отгоре ми се иска да ги оближа като онази сладурана с бисквитките Орео  Embarassed
mistery, квилинг украсата ти е фантастична!

# 193
  • Мнения: 1 608
Биляна, б л агодаря!
Вижте тази торта е с ганаж .Не знам защо не ти се разбива млечната сметана. Според мен е много важно да е добре охладена, да е с поне 30% масленост- купувам си една синя от Била-200 мл-1,59 струва и се разбива за малко по-дълго време от растителната. Виж снимката на Бърз щрудел с ябълки - отгоре е с такава сметана.Не мога да сравня изобщо вкуса с растителната.Преди да се откажете пробвайте отново .Виж и тук отново разбита млечна сметана- малко по-долу е от първите снимки.Разбивам без захар, и тъкмо като си мислиш, че няма да стане и почва да се сгъстява...

Торта Трюфел

# 194
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
Благодаря, BiankaD! Сигурно щото ми е малко търпението, затова и не ми се разбива. Същата сметана ползвам отвреме на време и аз - и подсладената, и неподсладената от Билла с кравата. Другият път ще пробвам и с фиксатор . Точно от тази торта с листопада май те запомних  Laughing

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 15:55 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт