Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 040
  • 752
  •   1
Отговори
# 570

Момичета,  има ги в БГ така изглеждат в Кауфланд купих ги преди няколко дни.

# 571
svetlaem, а от къде си взела формички за мечетата Барни

# 572
Някой може л ида ми каже сполучлива рецепта за мъфини? Пробвах няколко и се неми се получават или клисави или немогат да бухнат Sad

# 573

Момичета,  има ги в БГ така изглеждат в Кауфланд купих ги преди няколко дни.
Потвърждавам, 3та кутия изяждаме от тези дребосъци.
30бр са , за 2,29лв май толкова бяха  Rolling Eyes
Скоро ги пуснаха - може би преди месец и половина, два  Peace
P.p - не 2,29 са едни др нови конусовидни, тези 30те бройки бяха около 2,90- 3лв.
На рафта над сладоледените витрина са наредени- има разни вафлени сърца , правоъгълни вафлени кори и 3-4 вида кофички.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 15:28 от polly

# 574
Ето нещо за тези от вас, които намират само островърхи фунийки Wink
http://www.marthastewart.com/332904/ice-cream-cone-cupcakes

Има и клипче, но като цяло идеята да използвате по-дълбока тава, покрита с два пласта алуминиево фолио (от дебелото).
А докато пишех ми дойде и друга идея. Можете да си купите голяма алуминиева тава,

да пробиете отвори за фунийките в дъното. А за печенето просто подложете под алуминиевата тава, тавичката която върви комплект с фурната за да не прегарят много фунийките. Дано да се разбира какво искам да кажа Simple Smile

# 575
  • под тепетата
Поправям се - 21 бр за 2,29лв на Стила Долче след обиколка на сладоледените фризери  Wink

# 576
  • Бургас/Пз
Ето и едни сърца от мен по рецепта на Ина Simple Smile Почерпих една приятелка и бях казала, че имат вукс на Барнита, а нейният отговор беше, че са в пъти по-хубави Simple Smile

Направих много лека промяна в рецптата, като увеличих брашното и съвсем малко маслото и намалих бакпулвера. Успешно се пълнят с плод или шоколад на копчета, изпробвах и шоколадът си стои без да потъва Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 13:00 от ani_d

# 577
  • у дома
svetlaem, а от къде си взела формички за мечетата Барни
От ибей http://www.ebay.co.uk/itm/Silicone-Cake-Mold-Maker-Muffin-Cupcak … amp;hash=item4165  Peace

ani_d и аз увеличих брашното  в твоята рецепта,когато правих мечетата,просто  ми се стори рядко и досипах на око...

# 578
  • Бургас
И любимите на всички вкъщи мъфини със сирене и настърган кашкавал:
Може ли рецепта?

Пиша я бързо и се извинявам за закъснението  Hug :

Мъфини със сирене и настърган кашкавал

2ч.ч.брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. натрошено сирене
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко + 2с.л.
1/2 ч.ч. олио

Правят се две смеси на сухи(брашно, бакпулвер и сирене) и течни продукти (яйца, мляко, олио), които се смесват. Изсипват се във формичката за мъфини, настъргва се кашкавал и се пече в умерено загрята фурна.
 Peace

# 579

2ч.ч.брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. натрошено сирене
2 яйца
1/2 ч.ч. олио

Правят се две смеси на сухи(брашно, бакпулвер и сирене) и течни продукти (яйца, мляко, олио), които се смесват. Изсипват се във формичката за мъфини, настъргва се кашкавал и се пече в умерено загрята фурна.
 Peace
А за какво са тези 2 с.л. ?

# 580
  • Бургас/Пз

2ч.ч.брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. натрошено сирене
2 яйца
1/2 ч.ч. олио

Peace
А за какво са тези 2 с.л. ?

Как така за какво са?  newsm78 Просто толкова е количеството мляко за рецептата 1 ч.ч плюс още 2 лъжици  Grinning

# 581
Как така за какво са?  newsm78 Просто толкова е количеството мляко за рецептата 1 ч.ч плюс още 2 лъжици  Grinning

Ми странно е написано количеството  - не би ли трябвало да е 1 ч.ч. + 2 с.л. - кисело мляко  newsm78
Явно грешката е в моя телевизор  Mr. Green

# 582
  • Бургас/Пз

Ми странно е написано количеството  - не би ли трябвало да е 1 ч.ч. + 2 с.л. - кисело мляко  newsm78
Явно грешката е в моя телевизор  Mr. Green
Да, да, за изписването си абсолютно права  Peace

От мен царевични мъфини с топено сирене

# 583
  • Бургас
Извинявам се, просто аз така съм си го записала в тефтера и директно така го преписах.

1ч.ч.+2с.л. е.  Peace

# 584
Извинявам се, просто аз така съм си го записала в тефтера и директно така го преписах.

1ч.ч.+2с.л. е.  Peace

Мерси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт