Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 079
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Е, да де, нали и аз писах, че нямам шприц Simple Smile
За сладко - да, там няма как. Макар, че аз съм слагала сладко в мъфини - директно в сместа, както е сурова и после, при набухването, сладкото остава вътре. Но трябва да е по-гъстичка смес, иначе ще падне на дъното. С твоята няма да стане, много е пухкава. И е вкусна като е сурова Blush Въобще - много сполучлива комбинация, комплименти за майстора  bouquet

# 676
Може ли рецептата на тия мъфинки, които пълните с ганаш  Embarassed
Върнах се 10-тина страници назад, но не разбрах за коя точно става дума

# 677
# 678
Аххх момичета, какво сътворих днес.... Mr. Green Много вкусни, рецепта от един вестник (свекървата първо ги прави, че много ми харесаха и аз ги пробвах).
Мъфини с ябълки,моркови, орехи, портокалови корички и канела. Направо са трепач. Не очаквах да се получат толкова добре. Много по-вкусни са, отколкото изглеждат. Горещо препоръчвам. Накрая, докато бяха още топли им изцедих малко портокалов сок отгоре, станаха още по-вкусни.

http://despa.snimka.bg/cooking/m-fini.712159.28951321 - - - - - -  Линк към рецептата.

# 679
От мен малко позакъснели, но все пак актуални, поради тиквения сезон мъфини)

http://inagg.blogspot.com/2012/11/helloween-muffins.html

# 680

Благодаря   bouquet А колко долу горе излизат, моята форма е със 12 дупки...да знам колко дози да забъркам  Embarassed

# 681

Благодаря   bouquet А колко долу горе излизат, моята форма е със 12 дупки...да знам колко дози да забъркам  Embarassed

Ако са големи мъфини 14-16, ако са малко над 40 при мен

# 682

Сметанови мъфини от кафе със сметана  bouquet

Толкова време се чудя защо мъфините на ina.gg ми се струват познати, а не съм ги правила, и днес ми просветна - почти същите са като на кафе със сметана, които правя от години, само мазнината е различна. Едни от любимите вкъщи, днес ги инжектирах с шоколад. Heart Eyes

# 683
Здравейте момичета. Hug
За рождения ден на сина си обмислям да направя мини тортички-мъфини. Нещо подобно:

Имам няколко въпроса: Има ли в темата рецепта за подобни мъфини? Можете ли да ми помогнете и с рецепта за цветна глазура.
Откъде мога на закупя детски захарни фигурки за украса на торти-мисля някои от мъфините да украся с по една фигурка?

Предварително благодаря.

П.П. Има ли магазин в София, където се продават декоративни стойки за мъфини от този вид?

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 11:56 от Фран Джонсън

# 684
и аз имам един въпрос относно мъфините,украсени с фондан...замислям да направя една доза,да украся,обаче трябва да пропътува 200 км,как да ги увия,съхраня и  прочие,за да се запазят като току що направени /мисля да направя покритието от бонбони маршмелоуз/

# 685
Малко снимки и от мен! Дано пак да не съм объркала темата.... Предходния път ги сложих на друго място, трудно се ориентирам кое за коя тема е в този форум!
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/66496_495 … 8_533039363_n.jpg

# 686
# 687
Фран Джонсън, стойката я има в aromashouse .com, там има и фигурки, а мисля съм виждала готови за рожден ден в Кауфланд. Но незнам дали стават за ядене.
Мини-тортички, можеш да направиш май от почти всяка рецепта за мъфини. Въпроса е че няма как да опечеш да кажем 3 реда малки кръгли блатчета за минимум 12 мъфина) Или трябва да опечеш един голям блат и да го режеш с рингове, да сглобиш и да покриеш евентуално с глазура или облечеш във фондан. Мисля, че ще ти е по-лесно да направиш мъфини и вътре да шприцоваш или напълниш с крем. Това на снимката са рязани блатове с крем.

tuly, най-евтиния вариант е да слагаш мъфините по два, три в кутии от сладолед) плътно затворени с капак. Така могат и 500 км) да пропътуват. Другия вариант е да купиш кутия за торта, пластмасова, отново за да може да се затвори плътно. Да не е картонена.

Ели))), тъкмо да публикувам, и гледам нещо се промени))))))) Предните ти бяха в тортената библиотека) Добре дошла)

# 688
Ина, трудно се ориентирам в Бг-мамма, не я ползвам хич! Отскоро се мъча по форумите и все не налучквам темите! Момичета, след като открих темата за кексчетата, някой ще ми каже ли къде е темата и за бисквитките?  Grinning За да не ставе пак обърквация в темите с мен.....

# 689
Ели, аз поне незнам да има тема за бисквитки)

Ето и от мен едни постни мъфини със смокини. Рецептата и повече снимки утре.

Общи условия

Активация на акаунт