Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 120
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
labrex винаги си много отзивчива   bouquet Благодаря , сега ще прегледам рецептите да си харесвам нещо бързо и лесно  Laughing

# 661
  • София
Бърза питанка.
Искам да направя тези кексчета, които ставар като барни. Нямам шприц. Дали бих могла да ги напълня с нещо друго? Изрязана спринцовка? Дозатор от Нурофен? Ако не - да взема да ги намажа отгоре с ганаша?

# 662
Със спринцовка може - да. Дозатора от нурофена е по-дебел. Пробвай едно да намажеш и с ганаш отгоре, колкото да видиш, дали ще ти допадне.

# 663
Аз правих тези кексчета, и не ги пълних с нищо, мнооого вкусни станаха  Laughing Първият път беше по оригиналната рецепта и стояха някак по влажни, вторият път прибавих още брашно, пак не бяха лоши, но вкусът наподобяваше повече на кекс, а не на Барни.   chef

# 664
  • Пловдив
Като намеря резеца ще го пусна.
Днес от Кауфланд си взех прословутите фунийки за сладолед. 2,99 лв. с плоско дъно, не фунийка.

За какво ползвате тези фунийки?

# 665
  • нейде там, където ....
Като намеря резеца ще го пусна.
Днес от Кауфланд си взех прословутите фунийки за сладолед. 2,99 лв. с плоско дъно, не фунийка.

За какво ползвате тези фунийки?
Аз лично ги използвах за любимите в нас шоколадови кексчета. Украсата - ганаш и бита сметана, захарни пръчици.

# 666
  • у дома
Здравейте Simple Smile Извинявам се че нахлувам, но свекърва ми ми подари ето такива формички http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=1874 и се чудя какъв се очаква да е крайния резултат? Сервират се предполагам с "дупето" нагоре?  newsm78 Някой ако е пекъл в такава формичка с дупката в средата може ли да видя снимка на крайния резултат?   bouquet
Ето

# 667
  • София
Отчет от мен. Не стана със спринцовката. Много й е тясно отпред чучурчето и едвам-едвам влиза крем. Отрязах й върха - пак не стана. Но пък с пипетата от нурофена стана чудничко Mr. Green Инжектирах ги точно по средата на капачето и като махах пипетата, оставаше една дупчица, пълна с шоколад - красота Flutter

# 668
при мен,с шприца резултата е същия - дупка с шоколад, обаче пък количеството шоколад вътре в кексчето ми малнее,иска ми се повече...нямам,за съжаление,такъв уред ,който Ина Г показа,нито пък такава джиджавка за ябълки,но решила съм - ще дълбая,пък с нож или лъжичка,ще видим-с което стане Flutter   и после някаква украса отгоре за замазване на дупката Blush   и после-кантара ще е сърдит

# 669
при мен,с шприца резултата е същия - дупка с шоколад, обаче пък количеството шоколад вътре в кексчето ми малнее,иска ми се повече...нямам,за съжаление,такъв уред ,който Ина Г показа,нито пък такава джиджавка за ябълки,но решила съм - ще дълбая,пък с нож или лъжичка,ще видим-с което стане Flutter   и после някаква украса отгоре за замазване на дупката Blush   и после-кантара ще е сърдит

ee))))) ама поръчай го от китайците де)))))))

# 670
...нямам,за съжаление,такъв уред ,който Ина Г показа,нито пък такава джиджавка за ябълки,............

Ако имаш джиджавката за чушки, също върши работа. Моята е от по-широките, т.е.- с по широк отвор и с нея чистя и ябълките. Peace

Май не съм разбрала, за друго става въпрос...... newsm78

# 671
  • Бургас/Пз
Tuly, ето тези мъфини съм ги издълбавала с кафена лъжичка и после ги пълних с крем, пак със същата лъжичка и накрая ги залях с шоколадова глазура, много добре се получиха, ако искаш опитай Simple Smile

# 672
labrex, на предната страница съм показала уреда за дълбаене.

И едни брауни-мъфини с червени боровинки и сладкиш от същата смес)

http://inagg.blogspot.com/2012/11/2-1.html

# 673
  • София
Аз не разбирам идеята на дълбаенето. Извинявам се, сигурно сте коментирали на предни страници и аз не съм прочела. Но ако идеята е да има повече място за пълнеж, мисля, че няма нужда. Тестото на ina.gg е много хубаво, поресто едно такова, щом успях да вкарам по 5 мл. течен шоколад, без отвън въобще нищо да проличи...Дупчицата остава само там, дето е влизала пипетата, но вътре се пълни доста по голям обем. Мисля, че би събрало и по 10 мл., но ми досвидя нутелата Blush hahaha

# 674
belinda, някои нямат такъв шприц, за да могат да напълнят. А аз дълбая само когато слагам сладко, а не шоколад. Защото в сладкото обикновено има парченца плодове и няма как да шприцовам.

Общи условия

Активация на акаунт