Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 224
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Помогнете ми да си сглобя рецепта за солен мъфин с моцарела /количествата ме затрудниха/ и да е със сода, не с мая, аз до сега четох и горе-долу стигнах до:

1 чаша брашно, 2 яйца, 1 чаша к.мляко, 1/2 ч л  сода, 1 моцарела, 80 мл.мазнина

# 31
  • Бургас
Помогнете ми да си сглобя рецепта за солен мъфин с моцарела /количествата ме затрудниха/ и да е със сода, не с мая, аз до сега четох и горе-долу стигнах до:

Вместо сода аз ползвам бакпулвер във брашното и още нещо това количество к.мляко, отнесено към останалите продукти ми се вижда много. Сложи половин чаша.

# 32

Аз правих скоро - 2ч. брашно, 1 ч.л. сол, 1 ч.л.бакпулвер, 1/4 ч. разтопено масло, предполагам и олио става, 1 яйце, 1 ч. прясно мляко, 2-3 с.л. кис мляко, 1 ч. настъргана моцарела, 1/2-1 ч.л. риган и толкова босилек. Подправките си прецени според вкуса.

# 33
  • под тепетата
Реа, да споделя какво се получи. Станаха ми 25 бройки, но изглежда ги препекох и ми стоят сухи. Друго, което забелязах - на кекса цвета ми беше наситено кафяв и много ароматен, а сега се получиха по-бледи кексчета. Може би разликата идва от шоколада, който използвах - за кекса от кауфландския стила долче, а сега клевърски натурален черен шоколад. Много ме е яд, че не си сложих пак от него ! С две думи-  не се получиха толкова хубави както кекса, но май грешката е в мен.

# 34
donbonbon  Hug

bilqna_69 как обърка сместа за мъфините, мокра към суха или ги разби като за кекс ? Много ми хареса рецептата която пусна ,досега не съм правила мъфини с банан и мисля да направя точно тази кексовата,но съм в дилема как да я объркам   Thinking Черен шоколад използвам от Лидъл, най-много ми харесва на вкус и добре оцветява сместа  Peace

# 35

1 чаша брашно, 2 яйца, 1 чаша к.мляко, 1/2 ч л  сода, 1 моцарела, 80 мл.мазнина

Ти само един мъфин ли ще правиш? LaughingИ какво е количеството на 1 моцарела?

Ето ти изпитана рецепта за солени мъфини.Можеш да замениш бакпулвера със сода.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg85423.html#msg85423

# 36
  • под тепетата
Tani4ka*, обърках я като за кекса. Може и тук да ми е грешката, защото пак казвам - кекса беше страхотен. Питах тогава в темата правилите мъфини точно това за технологията, но никой не ми отговори. Явно ще се пробвам пак, така лесно няма да се откажа.

# 37
и аз тук Hug

# 38
И какво е количеството на 1 моцарела?

100 или 125 г, зависи от производителя  Simple Smile

# 39
Tani4ka*, обърках я като за кекса. Може и тук да ми е грешката, защото пак казвам - кекса беше страхотен. Питах тогава в темата правилите мъфини точно това за технологията, но никой не ми отговори. Явно ще се пробвам пак, така лесно няма да се откажа.

Билянче  аз ще я объркам като за мъфини и ще пиша резултата, мисля утре да ги ганаправя .

За солени мъфини бъркам една смес като за "бърза баница" ,получават се много вкусни мъфинки

тези са със сирене и кашкавал, моите мъже ги обужават за закуска .
Рецептата е малко на око ,но горе долу е е следната: 3 яйца ,половин кофичка кис.мляко, струйка олио,брашното е на око, слагам и бъркам докато се получи гъсто като за панировка, половин пакетче бакпулвер и съвсем мъничко сода. Натрошавам сиренето, обърквам и пълня формите, с тази смес пълня две шестици от силиконовите. Нарязвам 12 кубчета кашкавал и забучвам по едно във всяка формичка.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 09:34 от Tani4ka*

# 40
Станаха мъфините с моцарела, намалих млякото, както ме посъветваха. А вие по-колко бройки правите, аз с една чаша брашно изкарвам 9-10-11 бр., достатъчни са ми Laughing

За тази седмица стига толкова, че ще охраня децата от квартала, синът ми е изял един сладък и половин солен.

Следващото, което мисля да опитам е кокосовия кухен на Labrex
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.165
Само на поливането със сметaна се чудя, дали да е докато са във формичките или на извадени с лъжица да пробвам.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 09:50 от evhen

# 41
Станаха мъфините с моцарела, намалих млякото, както ме посъветваха. А вие по-колко бройки правите, аз с една чаша брашно изкарвам 9-10-11 бр., достатъчни са ми Laughing

Пак толкова.  Simple Smile Аз с 2 чаши брашно правя 20-тина.

# 42
  • Варна
Запалих се по мъфините от Вас   chef . Поздравления    bouquet  за чудесните неща, които правите. Шоколадовите мъфини горе-долу се получиха, но солените - не. Не мога да разбера защо залепват за хартиените чашки?

# 43
Таничка, чудни са ти и валентинските, и солените мъфини-слънчогледи! Много ми хареса украсата на валентинските!  Peace

От мен за запис, мъфини с банани и шоколадови парченца на Таннита от преди седмица:

# 44
  • под тепетата
Tani4ka*, слънчогледите са ти много слънчеви ! Ще чакам отзив, ако направиш експеримента. Днес има останали 5 мъфина, но ще режем и тортата, която спретнах за мъж ми, та има сладичко.
 dima76 , зависи от рецептата и от качеството на хартийките.

Общи условия

Активация на акаунт