"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 746
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Нещо ви изпуснах следите. Само тичам след вас  animal037, не мога да ви изчета, чак сега наваксах.
Марса, Чипче Hug Hug Hug Бързо да оздравяват дечицата Praynig

# 511
Привет мамчета,
нещо не мога да сколасам да ви изчета и не съм се включвала от сума време.

Чипче, стискам палци с новото мляко да е по-добре положението и Дивнето да си папка и наддава хубаво, за да не се тревожи повече мама. Много ви се събра и на двете  Hug

Марса, бързо да се оправя Виолетка и да си се прибирате вкъщи Praynig

Ватци, пожелавам ви бързо оздравяване, знам колко е неприятно като са хремави, много се мъчат миличките  Hug

Ние днес бяхме на дерматолог и ортопед. С ортопеда всичко е наред, само дето супер много ме издразни, егати вулгарния тип...нямам думи, а е супер прехвален, за 5 минути преглед - половин час празни приказки и то какви #Crazy
Дерматолога пък ни изписа някакви нови кремчета за дупето, че не знам дали бях споделяла, но Яна е с много подсечено дупе почти от момента в който се прибрахме вкъщи след болницата. Това са два месеца в които сменихме какви ли не кремове, но на дупето си има сълзящи ранички, които не минават. В тази връзка е и възмущението ми от нашата педиатърка. Според нея проблема е, че детето било на кърма и съответно акало след всяко хранене. Ми дай тогава да не го храним, а??? #Crazy
А като я попитах за ротавирусната ваксина, ми каза, че нямала мнение и ако искам да си я купя и да си я поставим сами, нали била през устата.
Иначе да се отчета на последната консултация в петък установихме, че сме пораснали с 4см. и 900гр. и вече сме 56см. и 5100гр.

А тази нощ беше кошмарна - малкото се събуди в 1.30 и заспа чак в 4, нещо беше много нервна, затова пък майка и беше с кръвно 95/80. Не знам как не колабирах. Добре че беше таткото да се включи по някое време, че просто не знам...

Уф, много дълго стана, ма така е като не съм се писала от 100 години.

Прегръдки на всички момичета и малки сладкишчета и дано усмивките са повече от притеснените муцунки.

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 15:28 от Denita84

# 512
Нори лентичката се е бъгнала, вчера показваше вярно  newsm78
Denita84 аз използвам Baby tan. Струва 1,20 лв. до 1,50 лв. в зависимост от аптеката. Не сме се подсичали досега, но кремчето е много хубаво и явно ни предпазва  Peace

# 513
  • София
Ватци,дано да е лек вариант вашите сополки и кашлица.Хубаво е,чеще го водиш на доктор да си каже мнението.Така ще си по-спокойна.
Аз също купих от новата партида на хип,но още не съм я отворила,че Вили предимно суче и по-рядко дохранвам.Дано не са го развалили.

# 514
Здравейте ! За първи път пиша тук. Искам да споделя моят случай с АМ Хип Комбиотик.Моето бебе е на два месеца и от раждането си е на Хип Комбиотик, но от 17.02 първо се обрина / храната беше от старата партида , тъй като я нямаше и ние се запасихме с 4 кутии по 800гр./ педиатърката каза че е алергия към белтъка на кравето мляко и ни я смени на Хип НА Комбиотик.Седем дни нямахме никакви проблеми обрива изчезна, но от събота започна да има слуз в изпражненията, а от днес и разстройство.Педиатърката днес каза че ще го сменим на Фризопеп, защото според нея със сигорност е алергия.

# 515
  • Пловдив
Здравейте и от нас. Вчера бяхме на консултация и е пораснал с 1 кг и 3 см - 5960, 58см. Сложиха му  двете ваксини и охлаждащите лепенки и като мъж плака съвсем малко  Simple Smile. Направи ми впечатление, че му сложиха INFANRIX , а не Пентаксим и при вас ли е така?  newsm78
За люлките той се заседява засега, но активната гимнастика още не съм му я извадила.
Моята миялна е Аристон вградена 45см - доволна съм от нея.
Бързо да се оправят болните мъници  Hug

# 516
  • София
Денита84, да не сте били при Драганов - ние с таткото направо бяхме шокирани от езика му Shocked
Аз напоследък не мога да се оплача от Пресиян - откакто коликите ни отшумяха / да не чува дявола Mr. Green/ е доста по-спокоен, седи си в шезлонга през деня, явно доста му допада, спи си нощем и имаме проблеми само ако през нощта повърне, защото явно му става гадно и после по-трудно заспива отново.
За подсичането - аз съм с кремчето на Бочко и съм много доволна. Дори на моменти, ако му е леко зачервено дупето, когато го намажа с кремчето, на следващата смяна няма нищо Wink Не така е положението с олиото на Бочко, което за съжаление не ни върши работа и кожичката му е доста суха, като на места се бели Sad На последната консултация доки ни препоръча лосиона на Себамед и днес ми го пратиха по куриер, така че надявам се да има ефект и по-добре да го овлажнява Simple Smile

На всички болни бебчета силно стискам палци бързо да оздравяват Praynig

# 517
tanja80, как определи акането като разстройство? Питам, защото ние също увеличихме броя на изхожданията, но пък не е воднисто.

# 518
  • София
Ето тук се публикуват записи на изминалите уебинари на Ла Лече Лига. Удобно е за който е изпуснал или иска нещо да си припомни. Минусът е, че се губи атмосферата и не може да се включи човек с въпроси.

зелено човече (.)(.) благодаря ти! Винаги имаш полезна информация.
Напоследък ние имаме малко проблеми с кърменето - по-любопитен е младежа и забравя да се храни.  #Crazy

Благодаря и аз! Усмихна деня ми  Hug
Мда, любопитството не прощава  Mr. Green Някои майки са доволни от т.нар. гердан за кърмене. Не е нещо специално, а просто шаренийка на врата, която да задържа вниманието на любопитковците в правилната посока - лице към гърдата. Много майки споделят добрия ефект от кърменето в тихо помещение, спират звука на телевизора (избирайки филм със субтитри, все пак и майката е човек) или пък пускат тиха нежна музика. В някои особено "тежки" случаи се оказва, че кърменето в много затъмнено помещение е чудесно решение - за през деня вариант е напр. банята без осветление или стая с плътни завеси.

И ние имаме проблеми със сълзене на очички, но нашата педи отлага направление за очен. Казва, че само щяло да си отмине.  #Cussing out Смятам обаче да го заведа на часно, че вече 3-месеца се мъчим с очичките. Слънчев и успешен ден от мен !

По време на прегледа очната притисна нещо и каза "Добре". После спомена, че нямало задържане. Показа масажите и вярвате ли, очичките са вече направо чисти  Shocked Да видим в петък какво ще каже, но май се вижда краят на нашата очна одисея. Интересно, че едновременно с това спряха и сополите! Горещо съветвам за преглед при специалист, ако има още секрети. Ние взехме направление и предварително направените изследвания на секретите. Дано се съгласи вашата лекарка да отпусне направление и да уцелите добър специалист. Може би ако откаже, и частен прием е вариант. Аз съжалявам, че не отидохме по-рано, може би щяхме да спестим поне единия, ако не и двата курса с лекарства.

Marsa, стискам палци бързо да оздравявате  Praynig

chip4ePraynig Hug Praynig

Maria_Dr
, аз ползвам слинг шал и я държа във вертикална поза (лицето към мен) отдавна. За кърмене я вадя, и без туй нали е добре да се поразкършва. Иначе за кърмене в слинг трябва да е хоризонтална поза - тя не я харесва и бързо я зарязахме  Peace

Denita84
, обмисляла ли си ползването на многократни пелени? Едно от изтъкваните им предимства е именно при проблеми с кожата на дупето  Peace

И накрая, тези дни се присетих за Киара Тиара, че май бяхме на един термин с нея, както и за други майки, които вече не пишат. Ако четете, дайте знак, че сте добре, ще се радваме! 

# 519
Здравейте, мами. Пожелавам скорошно оздравяване на всички болни дечица.

Искам да попитам мамите от София, за класирането в детските ясли. Нали сега са излезнали свободните места за детски ясли за набор 2011 г. Подаването на Документи аз класиране за прием м. Септември през Информационната система за обслужване ли може да стане или се подават на място в детските ясли. Аз се опитах да подам, чрез интернет, първо ми излезе с входящ номер, но на следващия ден този номер изчезна. Моля ви , някой който е наясно как стои въпроса с документите да ми помогне.

# 520
Даринанда може да не съм правилно преценила , но преди да сменим млякото изхожданията бяха 2-3 пъти на ден и гъсти, а сега 5 - 6 пъти като много се напъва а са доста по-редки от преди. Днес даже само се напъва и ходи по много малко, като пак има слуз. Аз не издържам вече така да се мъчи и му дадох последното хранене Хип Комбиотик.Утре педиатърката ще ни даде направление за гастро- ентеролог и чак след като ни прегледа мисля да започнем с Фризопеп.Не знам вече какво да мисля, но май след смяната на млякото нещата се влошиха.

# 521
Ванчето, през интернет е класирането вече и за яслите. Аз също не мога да добавя кандидатури за малката, предполагам заради възрастта- няма да има 10 месеца тогава. Ако искаш иди си провери на място как стоят нещата.

# 522
Ванчето, през интернет е класирането вече и за яслите. Аз също не мога да добавя кандидатури за малката, предполагам заради възрастта- няма да има 10 месеца тогава. Ако искаш иди си провери на място как стоят нещата.

Благодаря ти за отговора. Да, май най-добре ще е да отида на място да проверя.

# 523
  • София
Ванче, Люби проверете си пак регистрациите... аз кандидатствах вече през интернет страницата. за София само така се кандидатства.

# 524
момичета, чета, че обсъждате АМ , малкият е на Нан от началото на 2-рия месец.почти нямам кърма и основно се храни с него и до този момент нямам никакви оплаквания.
на 24 ден влязохме в болница, заради тежка жълтеница и там ни дадоха аптамил, но той не искаше да го яде, а нанчето мн му харесва

Общи условия

Активация на акаунт