"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 714
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз скоро не съм слагала бебето в кенгуру,но определено не я кефише.Сега може да се е променило положението.
Ватци,радвам се че Дани е добре.

# 616
Ватци, много хубави новини! Чакаме сега и от Марса и Чипче такива Wink
Лили харесва кенгуруто. За слингът имах голям мерак. Сама си направих такъв с халки, сума време търсих подходящ плат и самите халки. Е, на Лили и е адски неудобно вътре. Направо е сгъната  започва да плаче веднага щом я сложа. Може би позите за пораснали деца ще се по-добре...  По-натам пак ще пробвам

# 617
  • София
Момичета, благодаря за отговорите. Аз си питам и се чудя за броя на кърменията, защото като ви чета как наддавате и малко се депресирам, защото Пресиян първия месец наддаде 650 гр, а втория 870 гр, като на втората консултация още не беше достигнал заветните 5 кг та ми е малко притеснено Sad

# 618
  • Варна
Чипче, съвета за памперсите Хъджис беше добър до тези дни - изпускат отстрани на крачетата и то всеки път. Размер 3 ползвам. Дали да взема размер 4 или да сменям марката  newsm78 Идеи? Либеро как са?
Явно всички бебета са на фаза носене на ръце и разглеждане. Марти доста постояваше сам в кошарата си или на шезлонга, но от 2 дни само да го сложа по гръб и все едно че го слагам на иглички.
Тези дни и аз чакам слинг, че да видим. Голям мерак имах и то и аз заради кърменето навън. Както се храним на по 2ч то не мога да изляза за повече от 1ч  ooooh! Иначе кърменията са ни около 10. 1-2 през ноща. Все си мисля, че вече трябва да се поразредят, ама.....момчето не мисли така!

# 619
От 5-6 дни започна да спи по 7-8 часа през нощта. Първо се зарадвах, че най-после ще спим, но сега съм по-скоро притеснена, защото това са само 6 хранения, дано не ми намалее кърмата. И ние се храним на поискване и сме изцяло на кърма.

# 620
pipi2, не се притеснявай! Щом детето наддава е добре. Пък и не е никак малко според мен. Напълно в норма.  Peace

Мишела, сменяй докато стигнеш до непропускащ, но при мен тези бяха фаворит. И те са ми пропускали понякога, но ако си с Памперс е старшно. Катето е имала ако от врата до чорапите. Laughing Laughing Laughing

Един съвет от мен - гушкайте си бебетата! Те имат нужда от вашата топлина и ласка. Пък ако ще и другите да казват, че ги глезите. За мен това е най-прекрасното усещане. Бебешката топлина е чудно нещо!
 Отивам, че Дивна ме вика! Wink

# 621
  • София
Един съвет от мен - гушкайте си бебетата! Те имат нужда от вашата топлина и ласка. Пък ако ще и другите да казват, че ги глезите. За мен това е най-прекрасното усещане. Бебешката топлина е чудно нещо!
Особено,ако не планирате да имате повече деца Wink!То следващите бебета,които ще хушкаме ще са нашите внуци и то,ако ни ги дават Laughing.

# 622
Момичета, благодаря за отговорите. Аз си питам и се чудя за броя на кърменията, защото като ви чета как наддавате и малко се депресирам, защото Пресиян първия месец наддаде 650 гр, а втория 870 гр, като на втората консултация още не беше достигнал заветните 5 кг та ми е малко притеснено Sad
pipi2 Момчи също на втората консултация беше 4615 гр, първия месец 650, втория 965, но педи каза, че добре се развива детето.
В кенгуруто недоволства, докато го сложа, после настава тишина и започва да разглежда наоколо с интерес.
Стискам палци на всички мами с проблеми, Люби, Чипче  Hug

# 623
  • София
зелено човече (.)(.), слинг ми даде една приятелка, обаче нещо не го слагам явно както трябва и не ни е удобен. Бебето мрънка, сякаш се чувства притиснато и че му е тясно Ето този с халка http://sling.bg/pozicii.html Имам чувството, че пречат големите ми гърди Embarassed Около мен няма мама, ползваща/ла слинг да ми даде съвет на живо как да го ползваме

А приятелката ти дали няма да се зарадва да ви види с бебето, междувременно подсказвайки малко за слингоносенето  newsm78 Ето тук има доста събрана информация, вкл. видео клипове. Аз ползвам слинг - шал и съм много доволна. Хем не ми тежи, хем ръцете ми свободни  Peace Имам стара травма на едното рамо и при предварителните си проучвания знаех, че слинг с халки няма да ми е удобен за редовно ползване  Peace

MariyannaK, виждам, че си от София. Чудесен вариант да получиш информация за кърменето, вкл. за дискретното кърмене, са събитията, организирани от Ла Лече Лига. Би могла да следиш графика на сайта на Ла Лече Лига, раздел Срещи и лекции, във форума, а и във фейсбук страницата на Ла Лече Лига или конкретно във фейсбук страницата на Ла Лече Лига София.

наскоро обсъждахме в темата, ето някои идеи:
много майки намятат бебето с тъничка пелена, напр. тензухена, когато им се наложи да кърмят навън, а съпругът е по-консервартивен (или те самите се притесняват). Други ползват дрехи със специални отвори за кърмене. Някои намират за чудесен вариант да се упражнят вкъщи пред огледалото с два слоя дрехи - горният се надига, а долният се смъква. Ето още идеи: Кърменето навън – как е най-добре да го правим
А много майки просто намират за странно който и да е да се възмущава от сучещото наоколо бебе, след като не е проблем всички останали да се хранят на публично място, било то от шише или предъвквайки баничка...

# 624
Добро утро и честит празник  bg Днес е Тодоровден.Честит имен ден на Теодора на мама GJK, Теодор на мама miki_ad,Тодор на мама deepocean,а също така на Teddy*  и *Teddy*.  bouquet  bouquet  bouquet

# 625
Ха, изненада! Mr. Green Някой се е сетил преди да успея да почерпя (за разлика от ММ, който още не е загрял Laughing). Благодаря, delphi_5! Hug Хайде една виртуална за мое здраве:

Честито и на останалите (с) именници - да са живи и здрави! beer2 И да не забравя - честит Национален празник! bg

# 626
Честит 3-ти март, мами!

*Mishela*  Аз започнах с Памперс, но после по препоръки купих един пакет Либеро. Не съм доволна. Сменям ги на около 4 часа, но са много по-мокри на пипане от Памперс. От Памперс съм ползвала Актив бейби и Премиум. Първите не попиват добре акито. Фаворит са ми Памперс Премиум. Доста по-леки, по-тънки и най-вече дупето е сухичко. За сравнение Премиум са 20 гр., а Либеро 35 гр. нето тегло. Либерото са и по-обемни и стоят по-грубо върху дупето. Добре, че днес сложих последния брой Либеро. Нямам търпение да ползвам Премиума. А най- се забавлявам като всеки път обяснявам на Николета върху какво животинче ще ака Wink (заради картинката отпред).

chip4e И аз обичам да се гушкаме, особено след кърмене, когато подремва на рамото ми, изпаднала в млечен дилириум Wink С онази размазана от опиянение физиономия. Как да не я гушкам и мачкам?!  Party

зелено човече (.)(.)   Мерси за инфото. Следя за срещи от скоро. Иска ми се вече да се виждам с други мами. Малко се притеснявам, че все още не сме излизали навън и не знам Николета как ще се държи при подобни срещи, след като не е свикнала сред хора. И не на последно място - времето ми се струва още студено за дълги излизания. Но ще се включа със сигурност в бъдещи срещи.

# 627
Добър ден и от нас! Честит национален празник на всички ни! А също да са живи и здрави всички именници днес! Напоследък и ние се разнасяме постоянно на ръце,  и то с лице напред в поза тип "Столче". Преди малко ми идеше вече да го мятам в количката и навън въпреки вятъра, че вече не си усещам кръста, но най-накрая се успа човека. Ние вчера направихме това упражнение - излязохме на разходка от 14 до 17 ч, въпреки смръщеното време. Борис спа непробудно от началото до края Laughing Вчера бяхме на консултация и съм доволна от резултатите - придал е 1кг и 3 см. За кърменето - аз също съм за принципа "на поискване", но Боби от родилния дом още сам си определи ориентировъчен режим на хранене през 3 ч, та сега през деня се храним 5 пъти и нощем 2. Аз също напоследък се бях попритеснила, че намали много времето на сукане /за 10-тина минути е гонов/, но явно добре си хапва. За кенгуруто - ортопеда ми каза, че може да го слагам като навърши 4 месеца.Каката май по-рано я бях слагала в кенгуру, ама тя определено не му беше фен. За слинга - вчера се разхождахме с една мама, която също сподели, че слинга й е с халки и не й е удобен. Същите отзиви бях чела и в нета, та явно като вариант остава слинга-шал. Тази мама ми даде идея направо с бебето да отида в магазина и заедно да пробаме и изберем слинг, който ще ни е удобен. В тази връзка ще ми препоръчате ли магазин за слингове в София?зелено човече (.)(.) - за съжаление приятелката ми също не е ползвала слинга, защото не й е удобен За памперсите - ползвам оранжевите Памперс "Слийп енд плей" и съм доволна. Тънички са и не запарват дупето. Май се изчерпах засега Grinning Моя мъж ще работи през уикенда, а каката гостува у баба й, та ние с малчо ще се гушкаме самички. Ако вятърът се поуспокои ще излезам на разходка, а сега ще подхващам нещо из къщи, че и готвене ме чака. Желая ви усмихнат и спокоен ден!

# 628
  • София
Честит празник !Честитя ви и двата празника-националния и Тодоров ден!

# 629
Честит празник!
Честит имен ден на празнуващите днес  bouquet Да пребъде името Ви!
Честито месечинки!

Общи условия

Активация на акаунт