"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 824
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
момичета, искам да попитам има ли някоя мама, която живее около парка свети петър и павел или парка на света троица?
търся си дружки за разходка
днес бяхме навън с таткото, но от утре сама трябва да бутам количката, а това ми се струва доста скучно

# 406
За нищо, момичета! Hug
Пожелавам си всички да успеем да си класираме децата, когато дойде момента. Каката сега ходи на възможно най-евтината частна градина, която открихме. Много съм доволна от госпожите там, малко деца са и им обръщат много внимание. Страшно се промени, откакто се адаптира там, но не знам финансово до кога ще издържим. А двете деца на частно ми е абсурдно. Затова сега се надявам да я приемат Ния, защото тогава и Лили ще успее да влезе в същата градина след време.

# 407
на мен Ники ми е първо детенце и мисля, след година и половина да го пусна на ясла, но мис е иска частна, мисля, че за по-малките дечица, т.е., които ще ходят на ясли този вариант е по-добър, а и за държавна изобщо не тая надежда....

# 408
а всъщност колко парички е тази частна градина, на която ходи Ния и къде се намира?

# 409
Нинотка, плащаме 350лв на месец с включена храна вътре. Стартирахме на 300, но след като въведоха БДС-храните, качиха таксата. Иначе са общо около 15 деца между годинак и 4-5. Персоналът е от 4 жени. Всеки ден, като я прибираме се дава пълен отчет за детето, може да споделиш твои притеснения и т.н. Учат много песни, стихчета, англиски, народни танци. Отделно всеки ден ми показва какво е правила- рисунки разни, картички и т.н. Връщат ми я във вида, в който съм я оставила- на моя приятелка е омазана до ушите. само добри неща мога да кажа, ако можем да си го позволим, бих пуснала и двете си деца там.
Намира се в Младост 1, близост до подлеза на Карфур, т страната на метростанция Младост.

Последна редакция: нд, 26 фев 2012, 18:21 от Lyubi

# 410
Lyubi много добре звучи, наистина е важно как се гледат децата, а цената е повече от добра
страхотно е, че си намерила, това което търсиш и дано можете да водите и двете принцеси там Simple Smile

# 411
  Здравейте мамчета.
 Отдавна не съм се включвала,но за сметка на това всеки ден Ви чета.Иначе ние сме добре,малката наддава вече е 5,170кг. и 55,5см.На нас скоро ще започне да ни се бели скалпа,вече доста се е нецепила кожичката .Мами, сблъсквала  ли се е някоя от Вас с хемангиом на бебчо.На нас ни се появи малък такъв над горната устна.Педиатърката каза че ще чакаме да се скрие сам,но мен доста ме притесни Sad
 Ninotka добре дошла и от мен.Моето Нинче също е родено на 19.12.
 Желая Ви приятна вечер.

# 412
  • София
 Здравейте мамчета.
 Отдавна не съм се включвала,но за сметка на това всеки ден Ви чета.Иначе ние сме добре,малката наддава вече е 5,170кг. и 55,5см.На нас скоро ще започне да ни се бели скалпа,вече доста се е нецепила кожичката .Мами, сблъсквала  ли се е някоя от Вас с хемангиом на бебчо.На нас ни се появи малък такъв над горната устна.Педиатърката каза че ще чакаме да се скрие сам,но мен доста ме притесни Sad
 Ninotka добре дошла и от мен.Моето Нинче също е родено на 19.12.
 Желая Ви приятна вечер.

Племенникът м имаше на единия клепач. Някой лекари искаха да го режат - касапи. Изчезна и сега му няма нищо на детенцето. Но стоя бая време, няколко години. Всичко ще е наред  Praynig Мисля, че Дивнето на Чипче има, може и тя да се включи по въпроса.

# 413
 Благодаря за отговора, Селфче..Аз също четох че в доста от случаите изчезват,но не сме се консултирали все още с дерматолог и незнаем от кой вид ни е хемангиома.

# 414
Нинотка, плащаме 350лв на месец с включена храна вътре. Стартирахме на 300, но след като въведоха БДС-храните, качиха таксата. Иначе са общо около 15 деца между годинак и 4-5. Персоналът е от 4 жени. Всеки ден, като я прибираме се дава пълен отчет за детето, може да споделиш твои притеснения и т.н. Учат много песни, стихчета, англиски, народни танци. Отделно всеки ден ми показва какво е правила- рисунки разни, картички и т.н. Връщат ми я във вида, в който съм я оставила- на моя приятелка е омазана до ушите. само добри неща мога да кажа, ако можем да си го позволим, бих пуснала и двете си деца там.
Намира се в Младост 1, близост до подлеза на Карфур, т страната на метростанция Младост.

Люби много ме заинтригува с тая ясла:) би ли споделила коя е и от колко годинки взимат бебоци ?аз много искам от януари да тръгваме , а за държавна и мене много ме съмнява , че ще ни вземат (и ние сме в Младост), колко по-рано трябва да се запише човек , защото 350 лв звучи много добре сигурно имат много кандидати? да не би трябва и за частната от сега да стане записването ? сигурно е в някакъв апартамент нали ?

# 415
Таничка, Макс и Мони се казва, имаха сайт, но не знам дали са го обновявали скоро. Децата ги вземат след годинката мисля. Трябва да се пита на място дали имат свободни места в момента. Иначе ние успяхме да се запишем лесно юли месец миналата година, но септември вече нямаше места. Иначе представлява наистина обединени апартаменти. На мен мн ми допадна вътре. Сега като се стопли очаквам да започнат и да ги извеждат на една квартална площадка, която е мн стара, но поне ще е разнообразие. Ако решиш, можеш да идеш на място да попиташ. Много са любезни, няма да откажат информация Wink

# 416
Люби мерси много:) някакъв знак от съдбата е това даже е и с нашето име яслата Simple Smileопределено ще  проуча Simple Smile  bouquet

# 417
Момичета какви документи се подават за ясла?В смисъл като е толкова рано още?

# 418
Момичета какви документи се подават за ясла?В смисъл като е толкова рано още?
Варират според яслите, но в общи линии Попълва се заявление за постъпване, носят се и служени бележки на родителито от работата им и се носи акта за раждане, после, когато решиш, че ще го пускаш детето отиваш да потвърдиш и непосредствено преди започването носиш медицинските документи - изследвания, бележка от педи

# 419
А колко време преди това трябва да се подадат документите? Най- вероятно догодина април-май ще се върна на работа, т.е. година и 4-5 месеца след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт