През СЕПТЕМВРИ ще бъда мама, няма радост от тази по-голяма!

• 37 487
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Към мамите от Пловдив - вие къде се записахте на ЖК. Аз все още се чудя между двама достора  newsm78 

Аз съм при Мерджанов - пуска ми всички изследвания, има хубава апаратура и разбира и няма никакви проблеми да ме праща на ЛКК ...  Абе готин човек е  Flutter

# 556
Здравейте и от мен Simple Smile
И аз искам да попитам мамите от Варна има ли от вас някоя на ЖК в МЦ Олимед? Ако вече сте го обсъждали.. моля да ме извините.. Аз имам час за записване там следващия понеделник. Там наблюдаваха първата ми бременност (д-р Симеонова) и бях много доволна.
За мазането - и аз се чудя какво да си купя.. предната бременност ползвах Мустелла и в 8ми месец буквално за 4-5 дни целият ми корем се нацепи Sad все едно ме бяха драли котки.. Може би за в началото става, но за по-късно ще трябва нещо по-добро.
Относно дрехите и аз знам магазините "Рени" - бях доволна от тях, а и както е казала Тинтири_минтири, могат да се регулират с нарастването на коремчето  Wink
Хайде, лека вечер, коремчета, и до утре! Heart Eyes

# 557
по въпроса за мазането - четох някъде, че тъй като стриите се дължат на рязко разтягане или свиване на кожата, с каквото и да се мажем, ако се качват килограми скоростно, просто няма спасение. като пример беше дадено, че ако се качат повече от 5 кг за месец, гарантирано нацепване.  newsm78 не знам до колко е вярно, предстои да проверя.  Rolling Eyes

# 558
  • Варна
Здравейте  Simple Smile
За ФМ защо всички се натискат толкова упорито за Балев? Миналата бременност ходих 3 пъти при него, ами имаше доста разминавания. Апаратът му е доста стар. На мои познати е "пропуснал" проблеми при някои органи.. Д-р Яков може да ви свърши чудесна работа , както и доста оплютия от повечето Давидков.
За дрехите, днес си взех блуза от Уайкики, стои доста добре. Този магазин Рени още не съм го посетила, но и аз не обичам много бременни дрехи.

# 559
При предната бременност качих 8кг за 9м и имах ужасни стрии. Не зависи според мен от кг, а от големината на корема може би.

# 560
  • shumen
За стриите и аз да Ви кажа мисля да ползвам Мустела.Досега съм ползвала гелове на Ейвън за стрии,но ми идват скъпи сега,а и не са ефикасни според мен.Тази вечер ми се гади,но засега стискам фронта.

# 561
Благодаря за  информацията за магазините Simple Smile за "Рени" съм чувала хубави неща –ще отида тези дни. От уайкики-то си взех панталон на много добра цена-27лв(беше намален) Но платката е огромна и още ми е голям... После ще докладвам за "Рени" Grinning

# 562
  • Бургас
Момичета и моят доктор ми препоръча да отида при Калчева за ФМ, но аз не съм сигурна дали ще имаме финансовата възможност да го направим Sad Както и да е,  каза ми само:"в никакъв случай в Девата".Аз се записах при доктор Кироваков за Ж.К. и засега съм много доволна. Докато бях в болницата той работеше долу в Родилно, а аз бях в Гинекологията идваше да ме вижда всеки ден и да пита как съм. Доктора е млад и не е бургаски кадър , ами е някъде от Плевен или нещо такова ( това леко ме успокоява, че с легендите за бургаските доктори .........)

# 563
Добро утро милички!
Първо, искам много да Ви благодаря за хубавите думи за двете ни бъдещи бебчета, да Ви се връщат и на Вас и да сте много щастливи с вашите бебоци. При мен е почти сигурно, че ще съм септемврийка, защото термина е 1 октомври, но лекарката ми обясни, че близначетата обикновено се раждат малко по-раничко Simple Smile Много сме развълнувани и щастливи и чакаме следващия преглед с нетърпение  Peace
Виждам, че си говорите за дрехи за бременни, аз още нямам проблем с дрешките и всички ми стават, но като дойде момента мисля да взема тези на кака ми, тя роди преди  година и е мой размер, в смисъл, че в крачетата е слабичка и би трябвало панталоните да са ми добре (а какъв тумбак беше направила, леле ... ама да не се шашкам много много, че моя със сигурност ще е по-голям Simple SmileLaughing
За стриите аз почнах да се мажа сутрин и вечер, макар че не съм качила още никакви кила, но кожата трябва да се поддържа еластична, а и тази сутрин забелязах лекичко коремче, явно матката като нараства и си личи определено при мен, защото обикновено корема ми е залепнал на гърба, а сега е един обличък, симпатичен  Peace Мажа се след баня с хидратиращ лосион на Нивеа, а сутрин и вечер с някакво френско за стрии ...трябва да му видя името Simple Smile
Аз имам един малко тъп въпрос : задължително ли е записването на ЖК по ЗК, ако ходим на частно, аз ходя при моята гинеколожка от доста години и съм доволна, а и работата ми поема следене на бременност, та затова се чудех ... Моля да ми дадете съвет  Hug
Относно спортуването, аз съм ЗА, но без претоварване, колкото да има раздвижване и да е приятно...Аз съм свикнала цял живот със спорта (бивша лекоатлетка съм) и винаги е бил част от живота ми. По-нагоре бях писала, че сега ходя на плуване, колкото да се раздвижвам и на разходки уикендите, по 6-7 километра без зор, с пауза за пийване на сок в някое заведение с приятели и т.н. или на Витоша, без раница (мъжа я носи)  Laughing Определено се чувствам добре и четох, че умереното движение по време на бременност предотвратява по-нататък силни болки в гърба и т.н.
И последно да Ви кажа, една моя позната ми даде една книга "Какво те чака, когато чакаш или нещо такова" да я прегледам, е хвърлих един поглед, но не смятам да я чета, има такива глупости...Първо е писана за САЩ и много неща стоят по коренно различен начин, второ има въпроси от някакви жени, които са толкова безумни и някакви абсурдни ситуации, например за една жена, която се притеснявала да не и изтекат водите на обществено място и постоянно носела в себе си 2 буркана туршия, за да ги счупи в случай, че и изтекат водите, сякаш от тях е течността. Rolling Eyes Shocked И цялата е пълна с такива неща...Определено не ми трябват такива глупости да чета... Grinning
Ох, тея дни трябва да кача и аз малко снимки в албумчето! Много сте хубави и милички всички, цунки и усмихнат ден! Hug

# 564
И аз като sky* качих само 9 кг, обаче имах и корем все едно нося цяло котило  Mr. Green До последно щяха да ме режат, защото бебето било огромно. В крайна сметка родих бебе 3.100. Както и да е, нямам стрии, мазах се с бебешкото олио на Евент (не Авент) за 3.30 лв, някъде от 5 месец. Така че стриите си зависят от кожата на мамата. Сега мисля да си взема масло от карите от някой био магазин, ще пиша как влияе
Слънчев ден от мен, тумбита

# 565
Здравейте бъдещи мамчета, не съм се включвала отдавна, но откакто се прибрах в бг все не остава време, имам две племенници на 4 и 6 г. и не ме оставят да дишам Grinning, ходих предната седмица на доктор - всичко е наред с бебенцето видях му пак сърчицето,разказах на докторката за моите преживявания и само като и казах в кой град съм и стана  ясно(просто ткава им е практиката там - без хапчета и лечения каквото се случи ). Промени ми се термина каза ми 27. 09 - все пак ще е септемврийче  Laughing.
Много искам да отида на 4Д преди да трагна за Англия, аз ще съм някъде 12 г. с. мисля че ще мога  Confused
Сега съм си пуснала изследвания и петък ще ги взема, дано и те да са добри.
smiley_girl честито , септември да гушкаш два сладки бебока  Hug

# 566
Здравейте на всички мами,и аз очаквам второто си дете през септември,живот и здраве.Темата е супер,да питам има ли някоя мама от Младост и при кой лекар се е записала на ЖК,предстои ми и се чудя накъде да се ориентирам,някакви препоръки и съвети?Благодаря и хубав ден:)))

# 567
И аз имам въпрос към мамите от Пловдив.  Hug
Записала съм се на ЖК в София, но мисля да раждам в Пловдив и искам да посещавам тамошен лекар паралелно, които също така и изражда. Ако някои има информация нека я сподели. Simple Smile

# 568
smiley - не е задължително да се записваш на ЖК по ЗК, аз съм от 2 месеца в БГ и довечера заминавам за Украйна при мъжа си, въпреки, че няма да си следя бремеността в БГ, ми се искаше да мина безплатните изследвания по ЗК, затова се и записах, като обясних на лекаря, че няма да идвам често.
На мен лично ми допадна ЗК - много неща изследват, но без частни прегледи ми се струва страшно. Аз досега съм ходила на 4 ехографа - а уж не съм притеснителна  Hug

# 569
unforgiven, в Младост имаше много добри отзиви за Папукчиев, работи по ЗК, за частен лекар там не знам.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 10:53 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт