През СЕПТЕМВРИ ще бъда мама, няма радост от тази по-голяма!

• 37 488
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Днес си пуснах кръв,урина заради проблем с пишкането.Резултатите са мн добри.След малко ще ходя при доки да ги покажа.Правих и токсоплазма:
Токсоплазма Ig G                     4.85                     IU/mL < 6.5 - Отр.;6.5-8.0 -Гранична; >8.0-Пол.
това да се надявам са отр. стойности  newsm78

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 13:41 от danaya80

# 541
denym aз от скоро си взех  масло специално за бременни на Sanctuary Mam To Be Stretch Mark Oil..много прехвалвано...дано и аз да съм доволна. Иначе преди, след баня винаги се мажа с крем за тяло.
Мартичка браво за добрите новини  Simple Smile

[/quote]
 Ако продължи да расте с тия изпреварващи темпове, като нищо да се измъкне от "Девата" малкото диваненце  Joy
[/quote]  Joy Joy Joy

# 542
Аз също съм от Бургас!Гледам,че този път доста мами сме се събрали оттук,може и срещичка да си спретнем по-нататък,какво ще кажете?
Моето момченце днес е с температура и ми е притеснено...На моменти направо забравям,че съм бременна от мисли по него...Иначе продължава все така да ми се гади,особено вечер коремът ми адски се издува и почти не вечерям.Другият понеделник съм на преглед-ще се записвам на ЖК,а на 13.03 ще ми е първата ФМ.
Петрина,как си,мила?
Smiley_girl,честита да ти е двойната радост!Прекрасна новина!

# 543
  • Бургас
Другият понеделник съм на преглед-ще се записвам на ЖК,а на 13.03 ще ми е първата ФМ.

Tolinka
, къде ще я правиш ФМ? Thinking
И моео дете беше с висока Т преди две седмици. Искаха да ни вземат в болницата ooooh! Само като влязох в Окръжна и ми стана лошо. Дръпнах една молба на тамошната едиатърка, която има последната дума. И като чуха , че съм ранна бременност решиха, че е о-добре да сме в къщи. Praynig Слава Богу, че ни се размина.

# 544
Melly.G,при Калчева ще я правя,не че имам много вяра на който и да било тук от нашите"светила",но именно тя видя малформациите на малката при първата ми бременност.

# 545
Радвам се на всички за добрите новини  Hug

Мартичка вечи дишай спокойно  Heart Eyes

По въпроса за терминетие -  няма всеки път да ги сменям, защото те постоянно ще се местят   Flutter Така или иначе, повечето няма да се родят на термините си, така, че когато стане време ще записваме датата на раждане, дори и да е в по предни месеци, не се притеснявайте Hug

danaya80 Стойностите са ти отрицателни, не се притеснявай  Hug

# 546
За мамите от Бургас, бих искала да споделя, че за мое огромно нещастие предишната ми неуспешна бременност се водеше там.
Посетих няколко "светила"..
Но наистина мога да дам препоръки за Д-Р Парушева,от клиниката на Д-Р Калчева.За съжаление я срещнах много късно.И също така Д-Р Гамишев.

Надявам се да съм била полезна. Hug

Много усмихнат ден на всички мамчета baby_neutral

# 547
  • Варна
Аз  да попитам знаете ли къде във Варна има магазини за бременни?Имам чувството,че сега всеки ден тялото ми се променя  smile3518  ,така че предпочитам "око да види ръка да пипне"

Аз съм си купувала джинси за бременни от магазини Рени - с миналата бременност ги носих непрекъснато, сега отново съм в тях и не са мръднали. Дрехите им са мноооого удобни, регулират се на кръста и могат да ''растат'' заедно с коремчето.  Wink Преди правеха и безплатни поправки, ако се налага корекция на дрехата. Имат магазин срещу Окръжна болница, някъде до аптека Санита се падаше. Също и на Бенковска, след Ботевата градинка. Знам и за още едно магазинче, което се намира в една малка уличка(Марко Балабанов) до църквата Св. Николай - в центъра.

В магазин ''LC Waikiki''(в моловете) също имат панталони за бременни. Няколко модела в различни разцветки.  Peace

# 548
  • Бургас
fuure-maman, аз раждах при Добрева и съм доволна. Тогава беше още в Девата. Обаче сега съм в чуденка къде да си правя ФМ newsm78
Много "котки дера" с тази бременност и не ми се пътува, но...ако се наложи и до София ще се добера.
А за Димитрова о Поморие (също е в клиниката на Калчева), някой мнение по отношение на Фм да има?

# 549
Точно за ФМ още нямам отзиви , но иначе е много добър специалист. Аз бях при нея с предната бременност и родих при нея ( и при д-р Попов , секцио) и съм изключително доволна. Сега пак ходя при нея , но не сме правили ФМ още.

За мазането - аз се мажа с лосион за тяло все още. Ще си взема на Мама дона (Чико),че бях доволна от него.
Днес бях на преглед и пуснахме БХС. Говорих с док за кг и тя ми каза ,че е възможно от Утрогестана да качвам повече (+2 -2 и половина съм). Намали ми дозата вече. Беб отговаря на 13г.с. всико му е ок .

МОмичета терминът ви е един - според последен месечен цикъл. Това е датата според която се ръководят лекарите ( ще дам и пример -термин по ПМЦ ако е 01.01 . бебето се развива с 1 седмица напред , но ще се ражда със секцио. Док няма да гледа размера  и "новият"термин , а ще насрочи секциото спрямо 01.01 - това е само образно ) Всички тези "нови"термини , които споменавате, са спрямо размера на бебето (което почти никога не върви абсолютно точно , винаги има отклонения) . На всеки ехограф дава различни размери и т.н. Това ,че бебето отговаря на по-голяма седмица , не означава ,че ще се роди по-рано и ,че ще се роди по-едро  примерно.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 15:24 от rossy-pm

# 550
Melly.G , аз бях именно при Нина Добрева.В частния й кабинет.
Викаше ме през 1 седмица на преглед и ми взимаше по 30 лв.
Също при Сияна  Драгнева в Дева Мария- която ми каза,че това е киста,а не нещо друго.И тогава направихме кръвен тест за потвърждение.
Според мен отиди в клиниката на Д-Р КАЛЧЕВА.НЯМА ДА СГРЕШИШ.
Имам няколко приятелки от Бургас, които именно там правиха всички необходими прегледи.Но имам и такива, които идваха в София за ФМ.

Успех Praynig

# 551
  • Бургас
Future-maman, то хубаво д аида, ама при кой там?! Laughing Майтап, росто са няколко специалистите. Препоръчаха ми именно Димитрова (от Поморие) за ФМ, вече няколко човека.
Знам ли.....
Иначе ще се опиам за Балев да запазя час, но много ме съмнява да успея с този наплив там.
 Peace

# 552
Melly.G и аз знам за Балев, че е лудница.Успех!
За клиниката на д-р Калчева, мога да кажа само за д-р Парушева.Лично аз бих и се доверила отново ако бях там и ми се налагаше.
Помисли и събери още мнения.
Стискам палци! newsm17 newsm17

# 553
ееее, споко и вие! Simple Smile не е чак толкова зле с часовете при Балев. просто трябва да се звъни рано сутрин, веднага след осем. аз успях от първия път.

# 554
Към мамите от Пловдив - вие къде се записахте на ЖК. Аз все още се чудя между двама достора  newsm78  С предната ми бременност бях при Петров, но той не ми пускаше всички изследвания, а е много добър специалист и за това се чудя.
Относно спортуването - аз съм на мнение че трябва да се внимава със спорта особено ако преди това не е спортувала жената, ако е спортувала активно може да продължи но по-лекичко.

Общи условия

Активация на акаунт