ШЕСТОКЛАСНИЦИ - тема № 33

• 58 603
  • 761
  •   1
Отговори
# 30
днес са я изпитали по история. Идеше ми да я удуша - четворка.
Госпожата е за удушаване. То е ясно, че ще почиват в изнвънредната ваканция.

Ааа, не! Моята си е за душене. Тя е длъжна да се яви в час с научен урок, независимо дали до предния ден е била във ваканция, или е било събота и неделя или не знам си какво. Ама нека да й е за обица на ухото!
В училището на децата ми са много пристрастени към зелените училища. Всяка година има. Сега ще е след пролетната ваканция. Синът ми ще ходи пък преди пролетната ваканция. Хитър ход, за да си удължат малко ваканцията. Няма лошо. Но и при нас цената е над 200 лв.

# 31
  • София
Русалке, по немски съм като Стоичков  Blush, не ми се смей много  Mr. Green!
Наистина е скъпо зеленото училище... Ще го пусна, защото много иска да ходи. Дано организацията поне е добра и успеят да разгледат и посетят всички неща, които са включили в програмата за престоя.
Класната им споменала, че част от тези дни всъщност са онзи въпросен допълнителен модул Туризъм или както там беше наречен.

# 32
  • София
Супер, значи тази съботна глупост с модула "Туризъм" от 1-ия срок няма да я има. Grinning
Вени, нито малко, нито много ще ти се смея, а изобщо.  Като карах навремето каката да го учи като втори чужд в училище, някъде в 5-6 клас, тя ми казваше, че никой нормален човек Wink не можело да харесва този конски език. Но аз после й върнах тъпкано за намека, че съм ненормална. Като избра след 7 клас да учи в НЕГ я попитах защо се бута в редиците на лудите.Не, че точно това не исках и аз, но все пак изборът трябваше да си е неин, при положение, че тя ще го учи този език, не аз. А тя ми отговори с клишето, че всеки език е богатство, дори и грубо да звучал.. Joy И сега с малките същата работа.Защо не съм ги била записала на руски? Там било по-лесно, учителката била много мила и не ги тормозела с падежи, пък и руският звучал по-мелодично. Joy Паднах си от смях като им видях физиономиите след инфото от моя страна, че и в руския има падежи. Тогава  се изцепиха, че въобще нямало нужда от втори чужд език.Явно още не са стигнали до "прозрението" на каката.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 11:15 от eine in Rente gegangene Nixe

# 33
  • някъде ... тук ...
Кога изписахте 3 страници...
Много забавни обаче Simple Smile

Зеленото беше някъде октомври-ноември май, не помня. Радо не е ходил. Сега ще имат двудневна екскурзия до Търново и Арбанаси, но той пак няма да ходи. Така или иначе няколко дни преди екскурзията ще ходим на ски за седмица. Стигат му толкова отсъствия.

Иначе успехът му е средна хубост - май горе-долу по равно има 4, 5 и 6.
Географията и ЧП се очертават като любими. Атласът му е ОК, ама аз имам и други картни материали вкъщи - интересно му е.
Обаче историята е мъка голяма - дълги били уроците, много описателни били и т.н. негови причини да не ще да учи. Атлас нямат, само учебна тетрадка.
Помагам по английски. По немски се оправя сам - нямам идея как, но му харесва повече от английския от доста време насам.

# 34
  • София
Ах, тази история, тази история! И моят с такова отвращение гледа учебника /казвам гледа, не чете/ - хим, ама хич не му се подхващат тези уроци. Но те верно са ужасно написани - прескачат от един на друг владетел с по три-четири изречения. А колко хубави ни бяха едно време учебниците - направо си бяха увлекателни. Лошото е, че ги връщахме, иначе съм сигурна, че щеше да му е интересно да учи по тях!

# 35
  • София
Вярно е, че това е един от най-зле написаните им учебници
("първенството" за мен го държи Географията на Просвета  Sick),
а историята, особено средновековната история, която учат в момента,
може да бъде поднесена толкова интересно. Уви, и преподавателката
им е изключително слаб педагог и разказвач  Confused

# 36
  • Русе
Момичета малоко помощ моля! Щерката днес се спънала в чанта и намерила шкафа - резултат сцепена вежда - по дължина на веждата. gP-то каза че няма нужда от шев и аз съм на същото мнение, но космите са залепнали и не мога да ги махна с риванол, а и я боли и много кърви. някой имал ли е подобен случай, какво да направя, притеснявам се да не попречат на затварянето или да останат в раната. сори ако пиша глупости, но не ми е ясно. дайте акъл - личната нищо не каза, камо да го промиваме с риванол.

# 37
И мен доста ме озадачава точно учебника по история  newsm78 от зор да направиш един интересен предмет абсолютно нечетлив и скучен  ooooh!. Недоумявам !

То важи за всички предмети де, те са умни деца с гооолямо въображение, имат на разположение толкова технологии и информация, че тоя сух материал в учебниците просто няма как да им привлече вниманието, насила го учат докато все още са отговорни и старателни, голяма досада и от там го и намразват..........а като скокнем в оназ мила възраст - тиин  ooooh!

# 38
Момичета малоко помощ моля! Щерката днес се спънала в чанта и намерила шкафа - резултат сцепена вежда - по дължина на веждата. gP-то каза че няма нужда от шев и аз съм на същото мнение, но космите са залепнали и не мога да ги махна с риванол, а и я боли и много кърви. някой имал ли е подобен случай, какво да направя, притеснявам се да не попречат на затварянето или да останат в раната. сори ако пиша глупости, но не ми е ясно. дайте акъл - личната нищо не каза, камо да го промиваме с риванол.

С марличка!- никога с памук- понакисваш там да се размекне положението с кръвта и нежно по посока косъма гладиш до измиване .............егати обяснението дано ме разбра и да се оправяте бързо и безболезнено  Hug

По принцип дори да влезе косъмче организма го избутва така да се каже.

# 39
  • София
Елан, моят син си разби миналата година главата - поду му се слепоочието, затвори се окото -  изобщо ужас,  и тогава му налагахме лед. Но ти имаш рана, не съм сигурна, че това е решението. Но ако е подуто - ледът е спасението.

Кармела, за преподавателката им по история изобщо не ми се говори ooooh! , че ако почна няма да спра .......

# 40
  • София
elan, не знам какво да те посъветвам, и двете ми деца са цепили скалпа -
обикновено раната е много страшна и кървава, но стига да няма сътресение,
всичко е просто сцепена кожа. На малчугана се наложи да му лепят челото и
за съжаление му остана лек белег, малко в стил "Хари Потър" (без очилцата),
въпреки че след зарастването усилено мазахме с някакво лекарство за
заличаване на белези.
На каката раната беше в косата и просто й отрязаха кичура, почистиха с риванол
и оставиха да зарасне. Не си спомням космите да са пречили, но беше преди поне
десетина години, забравила съм подробностите ...
Все пак мисля, че трябва да продължиш да почистваш раната, а ако ти се струва дълбока,
директно отиди при хирург да я залепи. И бързо оправяне!  Hug

# 41
  • София
Един тъп въпрос - с тази нова страница не мога да намеря откъде да изляза от профила си Embarassed

# 42
  • някъде ... тук ...
кликаш на Профил горе в дясно и най-отдолу - изход

# 43
  • София
Елан, не зная какво да те посъветвам, но желая бързо възстановяване на детето ти!

ПП: а катинарчето, което се появява горе в дясно знаете ли за какво е  Blush?

# 44
  • София
Ох, благодаря! Кликвах там, но ми излизаше собственият профил - абе срам!!! Уж съм на Ти с РС-то!

Общи условия

Активация на акаунт