ШЕСТОКЛАСНИЦИ - тема № 33

• 57 892
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте   bouquet
Моят шестокласник се отказа от ходенето в Телерик, било му скучно и безинтересно. По този повод вчера реши над 20 теста със задачи по математика за пети клас  Mr. Green Имаше предложение за екскурзия на Боровец, но ми се видя доста скъпо и няма да ходи. За една нощувка, вечеря и закуска, и два дена обикаляне по Самоков, Долна Баня, и Костенец 70 лв. maichence ако е удобно да попитам вашата екскурзия колко струва?

# 616
  • Дива Индия
Привет. Всички изглежда изполвате някакви допълнителни помагала, които купувате по ваше усмотрение. Почувствах се малко недобре от това, че аз не съм снабдила малкия човек с такива. Разгледах препратките и много ми допаднаха "Помагалник по Б.ез." и "Помагалник по история" на ПОНС. Защо ли са толкова скъпи изданията на ПОНС, се чудя...

Да споделя, че нашите не са писали преразкази. Миналата година правиха описание на Грозданка, а миналата седмица трябваше да правят описание Лазо от Косачи. Какво прави тази учителка по литература... нямам никаква идея. Аз следих материала и наливах в главата на детето. Добре, че е схватливо, милото... ОТносно математиката ми се иска ако мого да събера теорията за тая година, формули, определения и пр. и нещо като подсказвачка да си имаме. Ще трябва да се поровя.
Един доста дълъг запис направих май...

# 617
  • София
Здравейте   bouquet
Моят шестокласник се отказа от ходенето в Телерик, било му скучно и безинтересно. По този повод вчера реши над 20 теста със задачи по математика за пети клас  Mr. Green Имаше предложение за екскурзия на Боровец, но ми се видя доста скъпо и няма да ходи. За една нощувка, вечеря и закуска, и два дена обикаляне по Самоков, Долна Баня, и Костенец 70 лв. maichence ако е удобно да попитам вашата екскурзия колко струва?

На нашите им предлагат екскурзия до Леденика - заминават сутринта и се връщат същия ден на обяд. Цена - 30 лв. и отделно за вход в пещерата, храна, разбира се, не е подсигурена  Confused.

Наистина помагалото на ПОНС по БЕЛ е по-скъпо от другите, обаче го поръчах предвид препоръките тук и предвид отвратително написания учебник на Просвета, по който учат.

Инди, учителката по математика, при която ходи моя син, му е дала един лист с формули. Казала му е, че ще са му полезни не само тази, но и следващата година. Доколкото схванах, май се отнасят за геометричните фигури. Ако не забравя довечера, ще го взема с мен, за да го сканирам и ще го кача.

# 618
Нашите продължават с преразказите. Почти всеки ден пишат. И тази сутрин я събудих рано, че имали поправка на един и един нов доста голям да пишат. С българския не знам все още как стои въпроса и колко учат (освен трансформиращ преразказ, разбира се Simple Smile). Нямам време да седна да й разгледам учебника. За математиката, след като й видях контролното, стигнах до извода, че само задачите от помагалото са недостатъчни, т.е. стигат за четворка, примерно. Ако искат повече - трябва да решава допълнително доста по-сложни. Може би такива, каквито дават на курса. Доста са заплетени и интересни - в събота смятаха с баща си, докато ги проумее. Просто в училище е доста ниско летвата и колкото и да си мислим, че сме подготвени, се оказва крайно недостатъчно за целите, които сме си поставили.
Bambulka, жалко, че сте се отказали от курса. И ние имахме в началото един такъв период, но сега им е доста интересно и ходят с голямо желание. Даже остават и с втората група. Вече говорят за игри. Най-добрите в групата сега правели една и ще ползват дизайнер да й придаде "човешки вид", за да се продава. Моите са много впечатлени. Обещали са им до 2 месеца и те да могат сами да си правят по-елементарни игрички  Simple Smile.

# 619
  • дядовата ръкавичка

Инди, учителката по математика, при която ходи моя син, му е дала един лист с формули. Казала му е, че ще са му полезни не само тази, но и следващата година. Доколкото схванах, май се отнасят за геометричните фигури. Ако не забравя довечера, ще го взема с мен, за да го сканирам и ще го кача.

Вени, и аз ще съм много благодарна, ако не забравиш Simple Smile.

Нашата екскурзия е еднодневна до Карлово, Калофер за двадесет и няколко лева. Мисля, че е нормална цена.

За преразказите: Имаха за домашно да направят сбит преразказ на Косачи. Измъчихме се - и аз, и детето. Разказът е наситен с много емоция и ми се струва доста труден за преразказване с тези любовни задявки, особено от момче.

И моят син се отказа от Телерик миналата година. Явно е трябвало да бъда по-настоятелна,  докато стигне до интересното  Wink

# 620
  • София
Здравейте   bouquet

Bambulka , нашата екскурзия е 65 лв., като се включва транспорта, нощувката в хотел в Пампорово и храната. Ще ходят до Планетариума в Смолян и Обсерваторията на Рожен.

# 621
Айяла,  maichence, вашите цени са нормални и според мен. Къде е Смолян, къде е Самоков...За Телерик, той като няма основата едва ли ще може да прави по - сложните неща. Още от втория път мрънкаше, че не му е интересно и вчера вече не издържах, то насила хубост не става.

# 622
Здравейте момичета. Аз събота решавах с моята госпожица задачи със степени, че изобщо не ги разбирала. По принцип математиката и е толкова трудна (така казва тя), че аз чак започвам да се притеснявам за кандидатстването следващата година. То е ясно, че ще ходи на курсове, ама не съм сигурна дали и там ще научи нещо или просто ще ходи по задължение.

maichence
Много ми е познато това,което пишеш.При дъщеря ми е същата работа...
И досега не можах да измисля мотив да я накарам да учи по математика.Те че са и трудни задачите,разбирам,но и при нея ученето никак не  е приоритет.Поне не стои много на компютъра /защото нямаме интернет в момента/,но и телевизия не гледа много.Но постоянно с колелото навън.... И аз се притеснявам за кандидатстването,но все се надявам до другата година да се променят нещата Simple Smile

# 623
  • София
Съвсем нормални цени, даже!
А, как ви се струва екскурзия до с. Лозен на дъщеря ми във 2ри клас за 25лв. #Crazy newsm78 Сутринта в 10ч ходят, отиват до манастирчето и се прибират обратно към 16:30ч, за да могат да си ги вземта родителите в 17ч.
Отделно пари и храна се пращат.
Миналата седмица бяхме на пикник семейно там с децата. Традиция си ни е.
Не, че не е ходила там, искам да кажа, но иска с класа да бъде детето. Та така. 25лв си ги дадохме за ей тукТе. Wink

# 624
  • София
Съвсем нормални цени, даже!
А, как ви се струва екскурзия до с. Лозен на дъщеря ми във 2ри клас за 25лв. #Crazy newsm78 Сутринта в 10ч ходят, отиват до манастирчето и се прибират обратно към 16:30ч, за да могат да си ги вземта родителите в 17ч.
Отделно пари и храна се пращат.
Миналата седмица бяхме на пикник семейно там с децата. Традиция си ни е.
Не, че не е ходила там, искам да кажа, но иска с класа да бъде детето. Та така. 25лв си ги дадохме за ей тукТе. Wink
Не ми се струва добре  Wink. И за 5 лева могат да отидат до Лозен  newsm78. Това си е обир на родителите.

# 625
  • София
Именно!
И понеже детето иска, мама и тати са принудени да приемат.
'щото нали учим децата си-че не всичко е пари.... Grinning

# 626
  • Дива Индия
Неучебни дни ли ще има, че се организират екскурзии. Нашите не са ходили на екскурзии. Брей... всичко ни е "не".
Вени***   bouquet

# 627
  • някъде ... тук ...
а, неучебни...
Днес желаещите са на екскурзия до Рилския манастир. Другите си учат.
Разбрахме се с Радо, че няма нужда да ходи отново до там.

# 628
Нашата екскурзия е за 1-2. 11. В продавалника има доста помагала на половин цена, включително и на PONS.

# 629
  • Русе
Инди, това е много полезно - format.netne.net има формули за всички години след 5клас
 нашите ходиха на екскурзия събота и неделя като я съвместиха със състезанието по математика в Габрово. Цената ми се стори добра - 48лв. Русе - Габрово - Трявна (където нощуват, вечеря, закуска и обяд) - Русе + таксите за състезанието.

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 09:58 от kopche

Общи условия

Активация на акаунт