ШЕСТОКЛАСНИЦИ - тема № 33

• 57 882
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте,

Моята шестокласничка има да пише фантастично съчинение за утре. Някой има ли идея какво е това? Вероятно нейни лични разсъждания на фантастична тематика, а не фантастичен разказ, както на нея й се иска...
Защо да не е точно фантастичен разказ? Rolling Eyes  Точно това бих накарала да напишат моите шестокласнички, ако имат такова домашно.Аз пък тъкмо обратното не си представям - какво ще рече лични   разсъждения на фантастична тематика newsm78 Имаш предвид  да  обоснове собствената си позиция  примерно  по темата   дали има или няма зелени човечета. Не мисля, че на този етап биха им искали подобни разсъждения. Thinking

Ами вече и аз не знам - казала е съчинение госпожата, а не разказ. Може и да съм обременена, завършила съм за учител по същото и се хващам за жанровите определения буквално. Съчинението предполага лични разсъждения.

# 646
  • в тристайна гарсониера :)
А ние от четири часа решаваме задачи  ooooh! Това степенуване ми взе здравето, нищо не разбирам, ще видим утре на теста какво ще направи. Уж като чета примерите ми е ясно, а като почнем задачите и греда. Оплаках се... По БЕЛ не са ги карали още да пишат нищо.

# 647
А ние от четири часа решаваме задачи  ooooh! Това степенуване ми взе здравето, нищо не разбирам, ще видим утре на теста какво ще направи. Уж като чета примерите ми е ясно, а като почнем задачите и греда. Оплаках се... По БЕЛ не са ги карали още да пишат нищо.

Ние сме така вече четвърти ден с процентите. Тъкмо решим, че сме ги разбрали и като видим малко по-завъртяно условие и нулираме пак брояча. Торти рязахме, намаления в мола смятахме и няма проумяване.  ooooh!

# 648
По БЕЛ пишем  продължение на разказа Косачи.Много полезно според мен -за развиване способностите за описване чувствата на героите.

# 649
  • София

Ние сме така вече четвърти ден с процентите. Тъкмо решим, че сме ги разбрали и като видим малко по-завъртяно условие и нулираме пак брояча. Торти рязахме, намаления в мола смятахме и няма проумяване.  ooooh!

Значи ли това, че сте още на преговор? Rolling Eyes Процентите се учат още  в 5 клас. Нашите приключват с дяла
"Степенуване" и във вторник ще правят контролно. Ах, купонът със сборника  ни зове в събота и неделя. Laughing Но засега са навити, сами се убедиха покрай подготовката за входното и последвалото решаване на задачки от степенуване, че след достатъчен тренинг нещата са лесни и разбираеми.

bambulka, пускай тук неясните задачи. Винаги има готови да напишат и обяснят решението. За себе си поне отговарям, ще го правя с  удоволствие.

# 650
Преговора го минаха, и входното ниво също. Но в събота на курса задачите са били с проценти и тръгнахме да ги пререшаваме, после и домашно да пишем. Уж беше затворена страница този материал, обаче на курса им дали едни задачи, изискващи по-широки комплексни знания и започнахме старата песен  Mr. Green  В тази връзка искам да помоля, ако някой е с нас в една група в събота от 10.30 при А. Александров в СМГ, дали може да ми сканира после задачите, че ни се налага да пътуваме. Това ще е по изключение, после цяла година (надявам се) сме на линия е ще се реванширам  Peace Щели да учат степени, а другата седмица имат контролно в училище и не ми се иска да изпускаме материала. Засега уж са ни ясни, пък да видим.........

# 651
  • в тристайна гарсониера :)
Благоодаря eine in Rente gegangene Nixe  Hug, не се сетих за този вариант.

# 652
Преговора го минаха, и входното ниво също. Но в събота на курса задачите са били с проценти и тръгнахме да ги пререшаваме, после и домашно да пишем. Уж беше затворена страница този материал, обаче на курса им дали едни задачи, изискващи по-широки комплексни знания и започнахме старата песен  Mr. Green  В тази връзка искам да помоля, ако някой е с нас в една група в събота от 10.30 при А. Александров в СМГ, дали може да ми сканира после задачите, че ни се налага да пътуваме. Това ще е по изключение, после цяла година (надявам се) сме на линия е ще се реванширам  Peace Щели да учат степени, а другата седмица имат контролно в училище и не ми се иска да изпускаме материала. Засега уж са ни ясни, пък да видим.........
Ние сме при Александров от 10.30. Нямам скенер, но няма да ми се изкривят пръстите да ти ги напиша. Ще ти ги пусна на лични.  Grinning

# 653
Ние сме при Александров от 10.30. Нямам скенер, но няма да ми се изкривят пръстите да ти ги напиша. Ще ти ги пусна на лични.  Grinning

Предварително благодаря   bouquet Много съм ти задължена. Малко ме притеснява обаче да си губиш времето да пишеш на ръка, доста задачки дават  Simple Smile  Само да уточня, че не знам дали се разбра - става въпрос за задачите, които ще вземат идната събота (20.09.). Дъщеря ми каза, че ще учат степени, та идеята ми беше да ги "поразцъкаме" и тях преди контролното. Много интересни задачки дават на този курс.  Сега оценям, че в училище смята само папагалски по едни готови модели и формули, и ако не улучиш формулата - отидЕ..... Laughing  Направо са изгубили способността си да мислят и анализират. Дъщеря ми се стресира само като види текстова задача.

# 654
Яна правиха вече контролно на степените. Не са ги върнали още , но уж ги била решила. Ще видим...И тя ходи на уроци по мат. веднъж седмично.
eaglet , това съчинение към 'Приказка без край' ли имате да го пишете ?
Яна правиха контролно на 'Косачи' - има 5,25 , объркала някакви определения...
Вчера започнаха 'фантастичният' раздел. Може би и те ще имат да пишат такова съчинение скоро  newsm78
Такива  помагала на PONS взехме от библиотеката , но Яна още не е дала отзиви за тях. Ще я попитам довечера как и се виждат. ПОмагала не купувам - в библиотеката има по всички предмети на всякакви издателства. Вземаме някакви , ако не и допаднат ги сменяме за други. Има поне по 2-3 сборника по предмет.

Яна ще ходят на 1-2.11 на екскурзия до КОтел-Жеравна - Сливен- Ямбол- Ст. Загора. Ще спят в Сливен. Тя в ходила навсякъде , но заради купона ще отиде пак. Много е развълнувана. Лошото е , че момчетата им биха отбой и сега ще са дамска компания + класната   Mr. Green

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 09:48 от minimo

# 655
  • някъде ... тук ...
И Радо писа фантастично съчинение. Не съм видяла още отзив от госпожата, но четох съчинението. Беше писал за космически портали, роботи, машини, ловци на глави и подобни. Да видим.

# 656
  • София
Споделям моята идея как да накарам детето да запомни формулите по математика. Тъй като моето е с дислексия е целта е да се направи колкото може по-атрактивно. Та затова съм ги направила на едни картони, написани с шарено, които му стоят пред очите.

действия с десетични дроби
действия със степени

# 657
  • Русе

bambulka, пускай тук неясните задачи. Винаги има готови да напишат и обяснят решението. За себе си поне отговарям, ще го правя с  удоволствие.
Подкрепям и аз ще помагам колкото мога. Peace
моята госпожица тотално не може да влезе в час - още е в голямо лятно междучасие - с "любовни проблеми" целия клас. иде ми да и извия врата. занизала ми едни петици  ooooh! снощи я заплаших че ще и спра интернета на тел. и даже се наложи да и взема всички неща с интернет - лаптопа, тел. - обсъждали урока и задачите.  newsm78 хептен за идиот ме мисли  Crazy
иначе по мат. сме на степени и нямаме проблеми за сега с тях. между другото процентите са много важни и ще се дъвчат дълго - почти всяка година има такива задачи в изпита след 7-ми клас, а наистина са им трудни на децата.

# 658
  • дядовата ръкавичка
Sash, така изрисувано и аз го разбрах  Wink. Да си призная, и аз решавах задачи - НОК и НОД степенувани числа намирах. То се оказа много лесно, ама нали някой трябва да внимава в час и да си попоглежда уроците  Naughty.

# 659
Успокоих се, мислех че само ние се затрудняваме със тези степени. Пак добре, от понеделник започват да учат рационални числа. Разгледах и учебника, такива трудни задачи, то на нас едно време ни даваха такива задачи в 8 и 9 клас. #Crazy
Сега като и е нередовен цикъла още идва когато си поиска, днес стана голям гаф. Тръгна тя на училище сутринта с един бананово жълт клин, почти бял беше. След първия час и дошло колкото да се изцапа много. ooooh! Отишла в тоалетната и ми звъни по телефона и плаче, обадих се на госпожата да кажа че малко ще закъснее за втория час. Взех аз един червен клин и превръзка и бегом към училище, в тоалетната беше се заключила.Преоблече се, аз после и се обадих да я питам как е и беше спокойна. Чакам я сега да се прибере излезе с приятелките си на центъра.
Относно излизането. Пускате ли ги да излизат с приятели? Кога и за колко време? и Колко пари им давате когато излизат? Малко като лексикон стана но ми е любопитно, понеже аз само сега в петък направо след училище я пускам най-късно до 5. Тя настоява да излиза и през седмицата но им е много тежка програмата и едвам смогва с домашните. Само в петък я пускам. И давам по +2.50 от джобните защото направо след училище излиза. Peace

Общи условия

Активация на акаунт