Обичам Топлофикация

• 66 739
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Изолирането на твоите тръби как точно ще се отрази на затоплянето на цялата сграда? Прочети пак какво е писано по-горе и тогава пак помисли  Peace

# 166
Предположението , че парното излиза евтино в блокове с над 100 апартемента е абсолютно невярно, защото в тези блокове кражбите са най-много. При нас се оказа , че дължим при изравняване 250 лв., като цяла зима сме студували - буквално. В сметките ми по-голямата част е за сградна инсталация, а по-малка за отопление на имота. И какво мога аз да направя в този случай?
И още нещо, пре нас топлата вода изобщо не мога да я нарека топла, защото в много редки случаи ми се налага да я разреждам със студена., а за да потече т.нар. топла вода източвам по 10 мин. студена. Писах на Топлофикация, а те ми отговарят до сега нямаме регистрирани сигнали за влошено качество на топлоподаването за битово ГОРЕЩО водоснабдяване в сградата.При смущения да съм била предала на еди кой си тел.
Забелязвам едно умело прехвърляне на вината от топлофикация, кам топлинен счетоводител и техничиски отдели и обратното..., като в крайна сметка няма решен проблем , а само високи сметки.
Ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми и ги е решил, моля да ми пише.

# 167
  • гр.София
Здравей Радостина,
аз имах подобен проблем и също ми отговориха, че нямат подаден друг такъв сигнал, говорих с комшиите от нашия етаж и под нас и се оказа, че и те имат проблем и ги атакувахме с обаждания, звънях им всеки ден, опитваха се да ме прехвърлят но един ден просто изпаднах в нервна криза и се развиках по-тел. и проблема беше решен много бързо  Mr. Green нещо замерваха и накрая всичко се оправи, но с тия трябва да си твърда и настоятелна иначе не става  Wink
Хайде успех!

# 168
  • Sofia
Здравейте,
извинявам се, че не съм чела цялата тема, но не мога да смогна.
Искам да ви питам: колко МВтч е нормалното месечно потребление за 4ма души за подгряване на топла вода? И каква е цената на МВтч при вас?
В потрес съм от последната сметка за 76.93 лв (при цена 107.7 лв/МВтч), предния месец (и първи в жилището) беше около 45 лв, но бележка за количеството потребена енергия нямам и не мога да сравня.
Но навиците не сме си променяли и не сме изливали вода повече от обикновено. В предишната квартира със същото разпределение в съседния идентичен блок лятото сме плащали м/у 11 и 13 лв.
Защо е такава разликата и какво да правя, че да не ми се навъртат такива безумни сметки? Бойлер не желая да слагам...

# 169
Здравейте,
извинявам се, че не съм чела цялата тема, но не мога да смогна.
Искам да ви питам: колко МВтч е нормалното месечно потребление за 4ма души за подгряване на топла вода? И каква е цената на МВтч при вас?
В потрес съм от последната сметка за 76.93 лв (при цена 107.7 лв/МВтч), предния месец (и първи в жилището) беше около 45 лв, но бележка за количеството потребена енергия нямам и не мога да сравня.
Но навиците не сме си променяли и не сме изливали вода повече от обикновено. В предишната квартира със същото разпределение в съседния идентичен блок лятото сме плащали м/у 11 и 13 лв.
Защо е такава разликата и какво да правя, че да не ми се навъртат такива безумни сметки? Бойлер не желая да слагам...

Много просто, някой си краде топла вода или се води на база и точи топла вода безогледно. За колко кубика вода е тази сметка?

# 170
  • Sofia
Не пише кубици?!?! Пише колко МВтч съм изхарчила и колко е цената за 1 МВтч.  Close
Сега се загледах и това, което имам е съобщение към фактура, явно самата фактура са ми я взели предишните собственици (за да платят изравнителната сметка), там може и да пише кубиците.

Никакво спасение ли няма от това да ми крадат водата? Ако сложим от тия топломери, които се засичат дистанционно? Сигурно са ми доста наивни въпросите, но е безумие това нещо.

# 171
  • София
Намери фактура и погледни на гърба за кубиците.
Може и друго да е станало - след изравняванията това лято, топл. счетоводители да са сметнали една година назад и да са видели, че се е харчила повече вода и да са ви написали по-висока база кубици от сега нататък.
От кога сте в този апартамент?

# 172
  • Sofia
От 3 месеца сме тук.
Моят мъж сега е ходил да плати сметката, та на 8 кубика ни изчислявали.  ooooh! Ще ходи пак да ги променя...

# 173
Шунка, вие сте пак добре, ние сме двама и плащаме по 60-70 на месец за топла вода  ooooh!

# 174
Редовно изразходваме по 7-8 кубика топла +12-13 студена.
Топлата ни е намалена  Crazy от последния месец на 80 лв/МВтч .. преди беше 90 и нещо..

На месец плащаме по около 50 лв + изравнението още около 10-15..

10 лв/литър е горе-долу.. С намалението може и 8 да е.

# 175
  • Пловдив
Не ти ли излиза по-евтино да си сложиш бойлер?

# 176
Не ти ли излиза по-евтино да си сложиш бойлер?
Няма да ми стига 1 бойлер на къпане  Laughing
Вкъщи като се пусне душа в 8 и се спира в 9  Crazy - докато всеки се наплува и нажабурчи..
В никой случай не си заменям ТЕЦ водата за бойлер.. А и по-евтино с колко?
Сега ако ми е 60 лв - да стане 50 и да му треперя кога ще свърши? Няма нужда за 10 лв  Wink

# 177
  • София
Шунка, 8 кб.м. топла вода за 4 членно семейство е съвсем нормален разход.
А и удобството да не мислиш кога ще свърши топлата вода от бойлера, да се къпеш и да си миеш на воля - цена нямат.
Преди години живях с ключен на нощна тарифа бойлер, освен него постоянно работеше хладилник, готвехме рядко -само аламинути и вечер по 2 ч. ТВ. Сметката лятно време беше пак около 80лв/2002г - цени на тока/. отделно треперех дали водата ще ни стигне да се измием  с дъщерята.
Цената на затопляне на водата е различна във всеки блок. Зависи от много неща - крадливи съседи, обявили по-малко кб.м. вода, течове в мазето. В моя блок е около 12 лв на кб.м, в съседни 8 лв и 6 лв.
Като ти праснат и ДДС и сметката нараства. Но не са ни високи цените - доходите ни са ниски.

# 178
  • Sofia
Аз мислех, че 8 е много, сравнявайки със студената вода, която ни е ок. 4 кубика.
Бойлер абсолютно го изключвам от сметките - вярно, че сега нямам време да се кисна по час под душа, както едно време, но и не искам да се ограничавам, ако ми се отдаде възможност.

Просто не ми се мисли зимата какво ще бъде, като ще има и парно отгоре на всичко.

# 179
  • София
За зимата си приготви около 250 лв на месец. Ако са по-малко ще им намериш приложение.
Първата зимна сметка ще дойде чак декември месец. Но то и с ток едва ли ще е по-евтино, а за по-студено е сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт