Обичам Топлофикация

• 66 603
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Нашите топломери са с дистанционно отчитане.Би трябвало да си ги отчетат от вън,нали?Нови са и още не са го правили.Днес имат дата за отчитане и ще видим какво ще стане.Изобщо няма да ги чакам.

# 91
  • София
Рекапитулация:
ноември - 200 лв.
декември - 252 лв.
януари - 306 лв.
февруари - 336 лв.
март - 218 лв.
април - 123 лв.
Общо: 1435 лв. за 66 кв. м. южно тухлено жилище.

Платени до февруари включително. Чудя се дали да оставя март и април и да чакам изравняването или да ги платя?  Thinking
Миналата година през отоплителния сезон сметките бяха около 120 до 150 лв., но на изравняването събраха още 600 лв.
Сега се притеснявам да не ми тръснат пак 600 лв.+ март и април... Наемателят е врътнал парното на 5, когато са пуснали парното и не знам дали го е намалявал, макар и след съвет да го направи.
Приемам идеи и съвети. Simple Smile  

# 92
  • София
Аз просто не мога да си платя сметките от февруари насам.
Затова ще чакам изравняването и ще се моля.

# 93
  • София
L'Agent, стискам палци Топлофикация да има да връща!  Hug

# 94
  • София
Любов ли бе да го опишеш!

Но от последните изяви на Техем ме избива отново на псувни.
Ето: "Техем предлага и БЕЗПЛАТЕН месечен отчет (за Софийска вода) при монтирани 100% радиоводомери за топла и студена вода в сградата."

Безплатен? Верно?
А колко струват тия радиоводомери за цяла сграда?
А колко ви струва рекламната кампания с популярни актьори в най-гледаното време?
А защо не можете, като Софийска вода, да въведете регистриране и самоотчитане на обикновените водомери на вашия интернет сайт, което ще струва 1000 пъти по-евтино и на вас, и е безплатно за клиентите ви?
 #Cussing out

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 09:24 от L'Agent

# 95

Момичета, знаете ли дали са излезли изравнителни сметки вече? Принципно си плащам през Ипей на 14/15 всеки месец, но този месец сметката ми още не е излязла  newsm78

# 96
  • София
cherry_dream , още не са излязли изравнителните. Сега ще платим само топла вода за май.
Днес зареждат сметките в базата на Топлоф., сигурно понеделник ще може да ги платим.
Обикновено края на юни изпращат писмо с прогнозна изравн. сметка. След това има 1 месец някой от блока да обжалва. След това има преизчисление и след 17 август може да дойде и изравнителната. поне в нашия блок/Дианабад/ е така. А веднъж имахме и обжалващи втори път та се изравнихме след 17 септември.

# 97
Много благодаря за разясненията. За първи път се сблъсквам с Топлофикация и не зная какво да очаквам  Hug

# 98
  • София
Общо потребление за сезон 2012 за 90кв. апартамент- 2400лв.
Допълнително пускане на климатици, защото не беше достатъчно топло.
При сметки от 400лв. през студените месеци сега имаме да доплащаме 560лв., въпреки, че си сложихме топломери с дистанционно отчитане, които обаче забравили да отчитат дистанционно и сметките ни и този сезон са на база.

# 99
въпреки, че си сложихме топломери с дистанционно отчитане, които обаче забравили да отчитат дистанционно

Много тъпо. Явно идеята им е била чисто и просто да си продадат новите уреди, пък отчитането - когато те си решат.

# 100
На нас имат да ни връщат 180 лв. Сметките ни бяха около 120-140 лв в най-студените месеци и винаги ни е било много топло. Смея да кажа, че съм доволна. Става въпрос за тристаен, на среден етаж, изцяло вътрешен и всички стаи са южни. 

# 101
  • София (Възраждане)
Става въпрос за тристаен, на среден етаж, изцяло вътрешен и всички стаи са южни. 

Ето това е идеалното статукво за през отоплителния сезон, поздравления!

# 102
За съжаление е само квартира и скоро ще го сменяме с нещо, което да си е наше. Но не мога да се оплача определено, в толкова топло жилище, с минимални средства, не бях живяла.

# 103
Здравейте Simple Smile Извинявайте за глупавия въпрос, но какво точно влиза в сградното отопление Embarassed Просто ми прави впечатление по сметките, че все е повече и по-скъпо от отоплението на имота (макар че ползвахме парно в три стаи). Предполагам е защото сме малка сграда - 8 апартамента - а се има предвид някакви общи тръби и инсталации, така ли е? Embarassed

Иначееее при нас все ми се струва, че плащаме доста за мръзненето, което измръзнах тая зима, но хайде... (и други фактори има за последното). Сметките варираха от 80 до 180 лв, но тъй като тази година навъртяхме повече цифрички, очаквам и някоя тлъста изравнителна  Tired

# 104
  • София
Винаги съм казвала, че най-големият проблем е топлата вода, а не отоплението. Бях чувала за цена 20 и няколко лева на кубик, но това минава всякакви граници: Как пенсионерка трябва да плати "златен" кубик топла водаMoney  При нас кубик топла вода е около 13 лева, което пак ми се вижда много, но това минава всякакви граници.  Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт