Обичам Топлофикация

• 66 761
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Аз мислех, че 8 е много, сравнявайки със студената вода, която ни е ок. 4 кубика.
Бойлер абсолютно го изключвам от сметките - вярно, че сега нямам време да се кисна по час под душа, както едно време, но и не искам да се ограничавам, ако ми се отдаде възможност.

Просто не ми се мисли зимата какво ще бъде, като ще има и парно отгоре на всичко.
Как само 4 кубика студена  Rolling Eyes
Топлата поне не я ли разреждате със студена като се къпете newsm78
Аз като гледам - батерията на душа е винаги по средата като се къпем - значи отиват 50/50 топла/студена вода..
Отделно студена за тоалетната + разни други измивки (ръце, миялна)...

На 8 топла поне 10 студена трябва да имате  Thinking ... това само за 1 месец ли е или винаги ви е такова потреблението? Или нещо водомера на студената не е наред?

Или топлата е "топла", а не гореща  Thinking

# 181
  • София
Те не употребяват 8 кубика топла!
Нали в това е въпроса!
Че СВ гледат водомерите на всеки три месеца и дават точни данни, а скъпата Топлофикация ги гледа само 1 път годишно и пише глупости, най-често в своя полза! Като например тези 8 кубика.
На нас ни пишеха 10 цяла година!
А ние реално употребяваме 5-6 /4 членно семейство/.
Аз се къпя всяка сутрин, децата - всяка вечер.
Добре че накрая ми върнаха парите.

# 182
  • София

На 8 топла поне 10 студена трябва да имате  Thinking ... това само за 1 месец ли е или винаги ви е такова потреблението? Или нещо водомера на студената не е наред?

Или топлата е "топла", а не гореща  Thinking

Сигурно не е достатъчно топла, нашето потребление също е горе-долу толкова - 8 топла и 5 студена.

# 183
Те не употребяват 8 кубика топла!
Нали в това е въпроса!
Че СВ гледат водомерите на всеки три месеца и дават точни данни, а скъпата Топлофикация ги гледа само 1 път годишно и пише глупости, най-често в своя полза! Като например тези 8 кубика.
На нас ни пишеха 10 цяла година!
А ние реално употребяваме 5-6 /4 членно семейство/.
Аз се къпя всяка сутрин, децата - всяка вечер.
Добре че накрая ми върнаха парите.

Месечните сметки за вода са на база прогнозно потребление - каквото сам си посочиш.
Ако си писал 8 кубика, а не си ги ползвал - после връщат парите..
Ако си писал 2, а ползваш по 8 - много чсно, че ще доплащаш на изравнителната.

Да си оправят прогнозното потребление като не ги ползват толкова кубици..

То сме в различни градове, ама то топлофикациите и в различни блокове са им различни мурафетите  Rolling Eyes

# 184
  • София
Най-различни мурафети! Laughing
По-точно не са топлофикациите, а топлинните счетоводители. Наште Техем писали, че може да ни отчитат "безплатно" всеки месец и да пишат реално потребление, обаче ако си купим радио уреди от тях, които струват /по техни цени/ 60 кинта парчето. Аз би трябвало да си купя 5 уреда. Безплатно, а?

# 185
  • Sofia
duhi, puhi, толкова ни е винаги потреблението, 4-5 куб. Топлата е гореща, но малко я разреждаме, освен за децата.

# 186
  • София

По-точно не са топлофикациите, а топлинните счетоводители. Наште Техем писали, че може да ни отчитат "безплатно" всеки месец и да пишат реално потребление, обаче ако си купим радио уреди от тях, които струват /по техни цени/ 60 кинта парчето. Аз би трябвало да си купя 5 уреда. Безплатно, а?

Май нещо ви лъжат, ние преди 5 дена си взехме от тях радио топломери за по 33лв. А вие сте по-голям вход, би трябвало и по-голяма отстъпка да ви дадат. Проблемът с Техем е, че досега топломерите им бяха с несменяеми батерии, всеки момент ще сдадат багажа, и ако не си ги подмените, ще ви надписват яко сметките, а новите топломери, макар и с дистанционно отчитане, пак са с несменяеми батерии, така че след време пак ще искат пари. Единственият начин да се оправите с Техем е да ги смените, а на тъпите съседи не им се занимавало  #Cussing out

# 187
  • София
Е, добре - 33 лв за топломер. Може и да бъркам цената.
Ама трябва да си сменя и 2та топли водомера, които са почти нови /2010/ с техни.

# 188
  • София
Не си длъжна, освен ако не искаш дистанционно отчитане и за тях. И при нас повдигнаха въпроса за водомерите, но твърдо ги отрязахме. И без това отказаха да отчитат всеки месец, независимо от радио уредите, не виждам полза от смяната на новите водомери.

# 189
  • София

Май нещо ви лъжат, ние преди 5 дена си взехме от тях радио топломери за по 33лв. ...
И нашите топломери на техем са по 33лв парчето, но в тази цена не е включено активиране на радио-функцията  Crossing Arms За да го активират - искаха по 10 или 11лв/уред отгоре май...
Предлагаха ни и някакъв друг модел уреди, по 43лв/парчето, в които радио-функцията си била включена. Но нещо не ставало само няколко апартамента да са с радио-отчитане, а останалите да не са, явно им е сложно смятането, та оставаме на стария вариант .
Ние имаме 5 уреда, това си е крупна сума направо за смяната на уредите  ooooh!

# 190
  • София
Е що пък да не става част от уредите да са с радио-отчитане, а другите без? Нали би трябвало да отчитат еднакво, пък така или иначе винаги при годишното отчитане трябва да се осигури достъп до имота - заради пломби и т.н. В нашия вход не всички си сложиха нови топломери с радио-отчитане и всички си е ОК, но сме към Бруната.

# 191
  • София
Някои топлинни счетоводители искат всички апартаменти да са с топломери с дистанционно отчитане, не знам по каква причина. На нас също бяха казали от Директ, че трябва или всички 16 апартамента да са с дистанционно отчитане, или с обикновени.

# 192
Ние тази година преподписахме с Техем. Като стари клиенти ни дадоха цена 31лв. за бр. топломер и безплатно включване на дистанционното отчитане, както и 1 година безплатно ще ги засичат всеки месец. Идваха и от Бруната да ни предлагат да им станем клиенти, ама искаха по 10лв. за пускането на функцията за дистанционно отчитане и така един топломер се връзваше 40лв. и малко. Иначе много хора (включително и ние) сме със сравнително нови топломери и не искахме да го сменяме отново при положение че са си нови. От Техем казаха, че няма проблем и да си ги ползваме докато има живот.
От Бруната се отказахме и по още една причина: те ни рекламират смяна на батерията, а не на уреда, което обаче го предлагат само в България като услуга и никъде другаде. А и за 10 години тази техника ще е морално остаряла и ще са измислили друга схема, така че се спряхме отново на Техем.

P.S. ние също ползваме повече топла вода, отколкото студена, но това е напълно нормално след като четох някъде интервю на някой си от топлофикация. Той обясняваше как не пускали чак толкова топла вода с мисъл за хората и за това, че можели да се изгорят, ако водата била прекалено топла.....Та да знаете, че е "за наше добро"!  Laughing Laughing Laughing #2gunfire #Crazy

# 193
  • Пловдив
Е, затова не ползваме. Т.е. входа си има, ние не ползваме, имаме си бойлер. Имам водомер, имам кранче, спрях си я персонално на нас. Не понасям да се къпя със хладка вода.

# 194
Записвам се, защото и на нас ни предстои смяна на топломерите...как не ми се дават пари за това, след като вече 2 месец сме без топла вода , инвестирах в бойлер, бушон и си дупчих банята, сега и сума пара ще дам за ток...и за капак и нови топломери...всичко това ще ми се върже поне 2* минималната заплата, ама кой ме пита
И ние сме към Техем, оферирали са 33 лева цена, но не знаех това за радиоактивирането  Thinking Записвам си го като въпрос за събранието

Общи условия

Активация на акаунт