Обичам Топлофикация

• 66 768
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
За Т на водата, има си норма, мисля е беше 55-60 градуса, ако имате проблем, причината е в абонатното. При нас е гореща, много, не знам колко градуса е, но си иска сериозно разреждане. В предното ни жилище беше хладка, смениха абонатното (безплатно) и всичко се оправи.

# 196
Изолирането на твоите тръби как точно ще се отрази на затоплянето на цялата сграда? Прочети пак какво е писано по-горе и тогава пак помисли  Peace

Ами логично е да се отрази Simple Smile ако не се сещаш да ти обясня  -> изолираш тръбите и те спират да отдават топлина, която те начисляват на всеки един потребителпод формата на сградна инсталация, т.е. плащаш им загубите и кражбите защото с нищо не се мери, нито на килограм нито на кубик нито на литър нито с топломер нито с фазомер Simple Smile
Следователно не може Топлофикация да иска от мен да им заплащам за сградна инсталация, която не отдава топлина в моя имот и да им плащам за това, че отопляват примерно втори етаж или 15-ия етаж при условие, че аз живея на седмия етаж в блок етажна собственост.

# 197
Предположението , че парното излиза евтино в блокове с над 100 апартемента е абсолютно невярно, защото в тези блокове кражбите са най-много. При нас се оказа , че дължим при изравняване 250 лв., като цяла зима сме студували - буквално. В сметките ми по-голямата част е за сградна инсталация, а по-малка за отопление на имота. И какво мога аз да направя в този случай?
И още нещо, пре нас топлата вода изобщо не мога да я нарека топла, защото в много редки случаи ми се налага да я разреждам със студена., а за да потече т.нар. топла вода източвам по 10 мин. студена. Писах на Топлофикация, а те ми отговарят до сега нямаме регистрирани сигнали за влошено качество на топлоподаването за битово ГОРЕЩО водоснабдяване в сградата.При смущения да съм била предала на еди кой си тел.
Забелязвам едно умело прехвърляне на вината от топлофикация, кам топлинен счетоводител и техничиски отдели и обратното..., като в крайна сметка няма решен проблем , а само високи сметки.
Ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми и ги е решил, моля да ми пише.

Кражби има ама от Топлофикация не ги е.е изобщо. Ето на днешната дата в блока има съобщение от Домоуправителя както всяка година, че парната инсталация е източена и ще пуснат водата едва вдругиден..... мислиш си за профилактика в абонатната станция,.....да ама не, Simple Smile сега се почва една смяна на радиатори от тарикатите и подготовка за зимния сезон Simple Smile После по медийте раздухват за лов на вещици и крадеца вика дръжте крадеца а всъщност в края на зимния сезон дебелите сметки идват на мой адрес и на хората като мен дето са си спрели радиаторите и само тръбите минават през имота им. Затова не плащам и няма да плащам, вече 4-та година съм свободен и независим Simple Smile

# 198
Предположението , че парното излиза евтино в блокове с над 100 апартемента е абсолютно невярно, защото в тези блокове кражбите са най-много. При нас се оказа , че дължим при изравняване 250 лв., като цяла зима сме студували - буквално. В сметките ми по-голямата част е за сградна инсталация, а по-малка за отопление на имота. И какво мога аз да направя в този случай?
И още нещо, пре нас топлата вода изобщо не мога да я нарека топла, защото в много редки случаи ми се налага да я разреждам със студена., а за да потече т.нар. топла вода източвам по 10 мин. студена. Писах на Топлофикация, а те ми отговарят до сега нямаме регистрирани сигнали за влошено качество на топлоподаването за битово ГОРЕЩО водоснабдяване в сградата.При смущения да съм била предала на еди кой си тел.
Забелязвам едно умело прехвърляне на вината от топлофикация, кам топлинен счетоводител и техничиски отдели и обратното..., като в крайна сметка няма решен проблем , а само високи сметки.
Ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми и ги е решил, моля да ми пише.

Кражби има ама от Топлофикация не ги е.е изобщо. Ето на днешната дата в блока има съобщение от Домоуправителя както всяка година, че парната инсталация е източена и ще пуснат водата едва вдругиден..... мислиш си за профилактика в абонатната станция,.....да ама не, Simple Smile сега се почва една смяна на радиатори от тарикатите и подготовка за зимния сезон Simple Smile После по медийте раздухват за лов на вещици и крадеца вика дръжте крадеца а всъщност в края на зимния сезон дебелите сметки идват на мой адрес и на хората като мен дето са си спрели радиаторите и само тръбите минават през имота им. Затова не плащам и няма да плащам, вече 4-та година съм свободен и независим Simple Smile

Не си свободен и независим, пращат ти сметки сградна инсталация нали? Колкото повече кражби, толкова повече и за теб.

# 199
А какви са ви приблизително сметките към Топлофикация за подгряване на вода месечно?
Досега бяхме на бойлер и сега съм в чуденка какви сметки ще идват... и ан колко време минават да отчитат водомерите?

# 200
  • София
Ами нашите са от 36 до 50лв. за 5 кубика топла вода.Иначе засичат 1 път в годината.

# 201
Ами нашите са от 36 до 50лв. за 5 кубика топла вода.Иначе засичат 1 път в годината.

Благодаря!

# 202
  • София
Един кубик топла вода върви към 10 лева.
По принцип нормално потребление на човек е към 2 кубика, значи за 3 членно семейство е 60 лв топлата вода за месец.
А ти колко ток плащаш само за бойлера?
Имаш ли представа?
Че аз тук си правя едни сметки.

# 203
  • София
То с увеличението на тока не знам дали вече ще е толкова евтино,нашата сметка за август е 37лв,а сме двама работи хладилник,печка и пералня.А и не готвя всеки ден и пера 3 пъти в седмицата.

# 204
Един кубик топла вода върви към 10 лева.
По принцип нормално потребление на човек е към 2 кубика, значи за 3 членно семейство е 60 лв топлата вода за месец.
А ти колко ток плащаш само за бойлера?
Имаш ли представа?
Че аз тук си правя едни сметки.

За ток плащахме лятото към 80лв, но бойлера стои нон стоп включен,  фризер, хладилник, пералня, телевизор, няколко компютъра. Готвя всяка вечер, пералня през 2 дни пускам. Дано ти помогне да си направиш приблизителна сметка...

# 205
  • 1st floor
Момичета, имам въпрос относно Топлофикация София. Моля помагайте, ако знаете нещо.  Praynig Във огромния ни вход, състоящ се от повече от 60 апартамента, се развива истинска война. Блокът е що-годе нов и проектиран така, че да има външни топломери. Тоест един топломер, който стои във входа до вратата на всяко жилище. Част от блока искат такива топломери, защото така няма да се откачат радиатори и няма да има кражби. Друга част си искат нормалните топломери на всеки радиатор в апартамента. Трета част, в това число май и аз  newsm78, не искат никакви топломери. Нали уж излиза по-евтино, когато се затопля постоянно цялата сграда на макс. За миналата година на нашето жилище, което е 70 квадрата, най-голямата сметка само за парно без топла вода е била 160 лв. Става въпрос за три радиатора и една лира в банята на максимално пуснати. Сумата не ми се вижда огромна, за да ти бъде топло в три стаи и баня, през най-студения месец от зимата. Права ли съм по това си решение или греша?  newsm78
И още един въпрос - чувам доста противоречиви мнения. Едни ми казват, че целия блок трябва да са с вътрешни , външни или никакви топломери. Други ми казват, че всеки може да си сложи каквото си иска. Трети ми сервират, че от Топлофикация нямало да пуснат парно, ако не си сложат всички задължително топломери. Къде е истината? Записала съм си номерата на Топлофикация към моя район и още утре ще пробвам да се свържа, но ще съм благодарна и на вашето мнение по въпросите ми.  Hug

# 206
  • София
Първо виж коя фирма ви е топлинният счетоводител за района и питай тях.
По мое мнение най-добре е топломер на всеки радиатор, може и с дистанционно отчитане.
Скоро ще почнат да ги отчитат по-често и така ще е по-добре.

# 207
  • 1st floor
Звънях в Топлофикация сутринта. От там и на двата телефона  Blush ми отговориха, че не е възможно част от абонатите да са с топломери, а други да не са. И понеже много от хората не желаят поради различни причини топломери, май ще останем без.

По мое мнение най-добре е топломер на всеки радиатор.
Защо? Така няма ли по-голяма вероятност от кражби?  newsm78

# 208
  • 1st floor
Въпреки уверението, че не може само част от абонатите да са с топломери, а останалите без, на практика се оказа, че може.  ooooh! Осем жилища от общо 60 си сложиха. Не мога да разбера, как така на сто процента ме уверяват по телефона, че това няма как да стане, пък реално става... newsm78
И още един въпрос - топломери само преди отоплителния сезон ли могат да се слагат или може и докато има парно? Тук ще питам, защото от телефоните на Топлото май няма смисъл... Tired

# 209
  • София
Непокорна, по всички въпроси за топломерите питай топлинния счетоводител, към който  е блока.
Ако имаш време да отидеш лично в  офис, за мене би било по-добре. По тел. ще кажат едно, после ще се измъкнат, че не си доразбрала.
ТЕЦа не ги боли колко от вас имат и къде са им топломерите. За тях е важно да подават топло до сградата. В абонатната има 1 общ измервател за влязлата топлина и за водата. От там нататък те си искат своето, пък как ще го разпределя счетоводителя ...
Топломери могат да се сменят и слагат и след пускане на парното. В нашия блок предишните ги слагахме декември. Просто в деня на монтажа спира парното на блока. Но трябва да има достъп до всички апартаменти.  По спомени - няколко апартамента отказаха да си сложат топломери. Развиваха теория, че те не ползват нищо, щели да си плащат на база. В края на сезона им начислиха максимално потребление и имаха доста проблеми докато го намалят.
Пък дали са крадили или са се отоплявали с друго не разбрахме. За следващия сезон и те си монтираха топломери.

Общи условия

Активация на акаунт