Обичам Топлофикация

• 66 808
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
За декември сметката ни 156 лв. Не знам включена ли е топлата вода или не, защото от два месеца не щат да ми я пишат във фактурата... Crossing Arms Обаждах се - нищо, щели да почнат....Сега чакам хартиената фактура да видя дали е станало или сметката е само за парно. Отопляваме три стаи + лира в банята. Топло е, не се оплаквам. Не пада под 23-24 градуса. Всички стаи са ни южни и има ли слънце през деня стига до 29... Crazy Със сменена дограма и изолация сме.
Е направо ми се дорева  Confused
А ние 155лв за десет дни от декември .И при нас беше сравнително топло ,но радиаторите не са били на макс ,а на 3 .И ние сме с изолация и пвц дограма,но ние сме външен апартамент и две от стаите са североизточни /бих казала слънце не ги огрява Sad/ ,само хола е югозападен-следобяд грейва когато има слънце..усеща се в целия апартамент .Но въпреки това за тия десет дни имахме като единици по малко от 800киловат часа,което е около 80 лв.другите до 155 трябва да са за сградна (за десет дни пак) и за топла вода (която явно ни е много скъпа) , но дано е поне до 15лв ..иначе ще мисля за бойлер.
И ние сме три стаи + две лири /но лирите са на 1/ .
Вие среден апартамент ли сте?
Как така не ти пишат топлата вода?
Аз си проверих сметката по абонатния номер в сайта на топлофикация..там излиза всичко нали?Господи ако е само за парно,направо още тоя месец ще ида да пусна молба да спират всичко  Crazy и да пломбират.
А за ноември колко Ви беше сметката /ако е удобно да споделиш/

# 286

Катя, стига се самонавива. Като видиш и сметката за януари тогава ще го мислиш. При всички положения каквото и отопление да избереш, пак около 150 лева ще се движиш. Имам приятели, които се оплакват от големи сметки с газ, а тези които са на ток, въобще не ги слагам.
А топлата вода можете да я засечете само лятото като няма отопление и разходи за общи части.

# 287
8 кубика в предната сметка - 102 лв, 8 кубика топла вода от сметката от днес - 151 лв.... е**ти водата.... защо са 8, това е една друга тема, топлофикация не се кефи на водомера... и не ще да го отчита. Парно няма, такса мощност няма. Реве ми се  Shocked

# 288
Тук има нещо гнило. Това е просто ненормална цифра за топла вода. На мен за 5 куб. ми взимат 20 лева.

# 289
Зайко,едно е 150лв дори и 200лв за цял месец ,а съвсем друго за десет дни.Това ме е притеснило толкова ,че за цял месец ще дойде 450-500.Много е.
За сравнение ноември само на ток с климатици в трите стаи и температура 24 градуса ,сметка 207лв.Като тя включва печка,хладилник,сушилн /тя хаби много/ ..всички ел.уреди.
Ако само парното с топлата вода ни е 450-500 ,като сложа и 100 за ток -става непосилно за плащане.
Докато 200лв ток /ако се отопляваме с климатиците-недостатък е студеня баня,коридор и под/ + 100лв топла вода е около 300лв .Къде е 300 ,къде е 500.. ooooh!
А и как може като чета тук да има сметки по 150-250 лв за цял месец /на подобни апартаменти/ ,а на нас да ни е топлкова за една трета от месеца.
Иначе си права,януари ще е по ясно.Знае ли се,може да са збравили,че са стартирали на 21.12 и да е за цял месец начислена сума  newsm78 /макар и да се съмнявам/ .Може и да са сложили високи прогнозни суми на парното /дано,това лесно ще се коригира на изравняването,ако мога и преди това/..Ще видим утре какво и дали ще разяснят.
Доскоро.
Много Благодаря на всички за мненията и помоща .

# 290
8 кубика в предната сметка - 102 лв, 8 кубика топла вода от сметката от днес - 151 лв.... е**ти водата.... защо са 8, това е една друга тема, топлофикация не се кефи на водомера... и не ще да го отчита. Парно няма, такса мощност няма. Реве ми се  Shocked
Почти 20лв кубика  Confused
А всички в сградата ли ползват топла вода.Защото на мен ми обясниха,че ако ползват много малко апартаменти понякога е много скъпа..стигала до 20 лв. Twisted Evil

# 291
Тук има нещо гнило. Това е просто ненормална цифра за топла вода. На мен за 5 куб. ми взимат 20 лева.
При нас със сигурност ще е много повече /казаха ни го от топлинния счетоводител/ ..надявах се да е до 10лв кубика ,но вече се чудя дали може да е над 20  Laughing .. сигурно може.. Sick

# 292
8 кубика в предната сметка - 102 лв, 8 кубика топла вода от сметката от днес - 151 лв.... е**ти водата.... защо са 8, това е една друга тема, топлофикация не се кефи на водомера... и не ще да го отчита. Парно няма, такса мощност няма. Реве ми се  Shocked
Почти 20лв кубика  Confused
А всички в сградата ли ползват топла вода.Защото на мен ми обясниха,че ако ползват много малко апартаменти понякога е много скъпа..стигала до 20 лв. Twisted Evil

Да, всички ползват и много се краде в този вход. По фактура - обща консумация 65 кубика, заявени за предварително разпределение - 45. Добре, ама в този вход има 21 апартамента, ако разпределим уж верната консумация от 65, това са 2-3 кубика на апартамент, ха-ха-хаааа.

Това е апартамент на мой близък, затова съм толкова шокирана. Най-добрият начин, за мен поне, е да се ползва бойлер, поне винаги може да се прецени какво се ползва. Но за да се изчисти с топлофикация всичко, трябва измервателния уред да е изправен според тях. Това е свързано с викане на Софийска вода, смяна на водомер, и спиранетлен кран, за да е сигурно, че и 2те са изправни, носене на протокол в топлофикация, след това, евентуално пломба на крана от топлофикация и тотален отказ.

# 293
  • Пловдив
Слжи си бойлер и не ползвай вода. Ние ще ползваме парно, но няма да ползваме топла вода. На мен не ми харесва температурата и, сръчках половинката и имам бойлер. Има си кранче, кеф ми бойлер, кеф ми топла вода от теца. Естествено - водомера е пломбиран от тях.

# 294
Слжи си бойлер и не ползвай вода. Ние ще ползваме парно, но няма да ползваме топла вода. На мен не ми харесва температурата и, сръчках половинката и имам бойлер. Има си кранче, кеф ми бойлер, кеф ми топла вода от теца. Естествено - водомера е пломбиран от тях.
Янтра, точно това ще направя, въпреки че аз не живея там, просто не може това безумие да продължава повече. За съжаление, още една такава рошава сметка ще пристигне, поне за половината януари, и ще трябва за нея една студена вода да се пие, набутването е пълно... а там живеят хора с ниски доходи, дето едвам за ядене имат... какво да ти кажа, от мъката на хората крадат, това е

*Водомер има и е пломбиран, но е стар, и затова те отказват да го отчитат, Софийска вода си го отчита обаче.

# 295
  • 1st floor

Вие среден апартамент ли сте?
Как така не ти пишат топлата вода?
Аз си проверих сметката по абонатния номер в сайта на топлофикация..там излиза всичко нали?Господи ако е само за парно,направо още тоя месец ще ида да пусна молба да спират всичко  Crazy и да пломбират.
А за ноември колко Ви беше сметката /ако е удобно да споделиш/
Да, среден апартамент сме. Само стените с прозорците и около един метър от едната стена на хола са външни.
Не знам защо спряха да ми пращат сметки за топлата вода.  Rolling Eyes Обаждах се още първия месец - и те не знаят...  Mr. Green Ще ме друснат на куп после, като засекат водомера.
В сайта на топлофикация ми излиза само сумата, без разпечатка кое за какво и колко, както на хартиената фактура.
За ноември без топла вода, само парно , имахме 50-60 лв., не помня точно. Пуснаха парното на 10-11. Не е спирано и всичко е на макс, защото в сградата всички ползват парно без топломери. С изключение на осем апратамента, от общо 60. Тоест , няма смисъл да го намалявам. Сградата е топла, даже зелето ми се развали в мазето, където няма парно!!!  Crossing Arms
Топлата вода съм я засичала лятото - за четири кубика  плащам към 20-22 лв. Ама защо спряха да ми пращат сметка за нея , така и не разбрах. Само знам, че и на още няколко човека от входа са спрели, не сме само ние... newsm78
Доволна съм от сметките за сега, дано и при изравнителната се чувствам така!!!  Mr. Green Но комшии споделиха, че не са кой знае какви...за парното говоря, не за топлата вода...

Момичета, четох една статия в нет-а , че 2014 г. Топлофикация може би ще стане собственик на топломерите. Трябва само да се приеме. Хайде, примерно аз нямам, тя ще си сложи. Но хората с вече поставени такива какво правят? Тя ги изкупува или си слага нови?  newsm78

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 10:09 от НеПоКоРнА

# 296
  • София
Топлата вода се проверява в сайта на Софийска вода!

Направете си регистрация, погледнете си номерата на водомерите и можете да си ги гледате колкото си искате в сайта, раздел Водомери - до 24 месеца назад!
Месец-кубици, всичко точно!
Аз така ги ловнах Техем, че ми надписват вода!

В сайта на Топлофикация сметката е за всичко - и парно, и вода.
На хартиената фактура пише всичко - колко парно, колко вода, колко сградна инсталация.

# 297
  • 1st floor
При нас не е така. В сайта на Софийска вода виждам реалното потребление на топла и студена като кубици. Но сметките за топлата вода са ми на база цяла година и после ги изравняват. Тоест би трябвало да получава всеки месец сметка за заявените кубици от мен. Но нещо спряха да ми ги пращат. От там пък идва и чуденката ми дали тия 156 лв. са само парно или вече са ми включили и водата, както би трябвало да е... Thinking Това мога да разгадая или като си дочакам фактурата , или като се обадя на Ястребец. А там хич не са ми приятни говорителките по телефона. Още не съм казала Ало! Добър ден...! и те вече бързат да ми затворят!!!  Crossing Arms

# 298
  • София
Е почакай - то така или иначе тия дни трябва да ни пратят фактурите.
Ай, нашата сметка е 139 лв! Shocked #2gunfire
Те казаха по ТВ, че ще е повече заради това, че Декември бил студен, ама чак пък двойна!
Ужааас!

# 299
  • 1st floor
Е почакай - то така или иначе тия дни трябва да ни пратят фактурите.
Ай, нашата сметка е 139 лв! Shocked #2gunfire
Те казаха по ТВ, че ще е повече заради това, че Декември бил студен, ама чак пък двойна!
Ужааас!
Успокояват ни, че пък тази за януари ще бъде по-ниска, щото паднала цената със седем процента.
http://www.toplo.bg/novini/2013/01/11/Syobshtenie_11_01_2013g.

После сигурно ще си изтрият ръцете, че пък е бил много студен месеца и затова не сме усетили намалението!!!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт