Обичам Топлофикация

• 66 729
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • 1st floor
Мерси. Тъкмо се чудех какво толкова смятат 15 дена, като всичко е на база...може би среднодневната температура... Tired

# 541
  • гр.София
Мерси. Тъкмо се чудех какво толкова смятат 15 дена, като всичко е на база...може би среднодневната температура... Tired
Чудят се колко да ни излъжат този път  Mr. Green

# 542
  • 1st floor
Чудят се колко да ни излъжат този път  Mr. Green
Peace Най-вероятно!!!

# 543
  • София
http://sofia.dir.bg/news.php?id=13044451

Сметките за парно на абонатите на "Топлофикация София" за януари ще са средно с 12% по-ниски от декемврийските.

това пише накратко, то си беше пролет януари, ама сметките хич няма да са пролетни явно  Close

# 544
Аз подадох в Топлофикация за кубиците. Мнение на съседите не са търсили. За радиаторите знам, че идват да ги откачат и пломбират...
            Т.е. отивам в Топлофикация и заявявам 0 кубици, колкото в момента е реалното потребление. А те ли ще уведомяват Техем? 

# 545
  • 1st floor
По-добре питай по тел. Аз си смених кубиците в Топлото по район, не в Централата на Ястребец. В същото време Топлофикация ни е топлинен счетоводител, но топлинното счетоводство се намира в Централата, не там където си смених кубиците топла вода. Като имах проблеми и звънях по тел. , ми обясниха, че от районния ни офис подават заявените данни на Счетоводителя. Та предполагам, че и с др. фирми така се процедира. Но за да не се разкарваш , звънни първо един телефон ...

# 546
Когато топлинния счетоводител е различен от топлофикация заявления за 0 потребление или за смяна на прогнозен дял се подават при счетоводителя! Peace

# 547
  • Бургас
Лелеее, ама то в София е голям ужас. Аз в Бургас съм много доволна. Взеки месец ни отчитат реално, няма прогнози, няма изравняване. Благодарение на домоуправителите сведохме кражбите до 0. Всеки радиатор си има топломер и се отчита реално. Имаме два радиатора, единия работи денонощно, другия само вечер на 3-4. Сметката за декември е 102лв, от които 20лв са за топла вода.

# 548
Е, и в София има блокове, където нещата са ок  Peace . Просто болшинството не са доволни. Confused

# 549
  • София
Лелеее, ама то в София е голям ужас. Аз в Бургас съм много доволна. Взеки месец ни отчитат реално, няма прогнози, няма изравняване. Благодарение на домоуправителите сведохме кражбите до 0. Всеки радиатор си има топломер и се отчита реално. Имаме два радиатора, единия работи денонощно, другия само вечер на 3-4. Сметката за декември е 102лв, от които 20лв са за топла вода.

И в нашия вход от софийска панелка радиаторите се отчитат ежемесечно - с дистанционно засичане. Спокойни сме, че кражбите са сведени до 0. Но сумите за общите щрангове са  Shocked Колкото по-малко потребление в имотите, толкова по-високи сметки за общите ч.  Mr. Green

# 550
И в нашия вход от софийска панелка радиаторите се отчитат ежемесечно - с дистанционно засичане. Спокойни сме, че кражбите са сведени до 0. Но сумите за общите щрангове са  Shocked Колкото по-малко потребление в имотите, толкова по-високи сметки за общите ч.  Mr. Green

На нас ни казаха, че да, засичат всеки месец, но изравняване не правят, т.е. пак общите части са прогнозни  Laughing

Благодарение на домоуправителите сведохме кражбите до 0

Как?
Тук софиянци претендират, че никой нямал право да им нарушава спокойствието - как така щял някой си да влиза!!!  Laughing
Аз съм доволна, предоволна, прогнозни, прогнозни, но даже с лихвата ми е толкова евтино, че не мога да го сравня с др. вид отопление.
Но се чудя да го предложа ли в нашия вход това с обикалянето по апартаментите ежемесечно Rolling Eyes

# 551
..
Тук софиянци претендират, че никой нямал право да им нарушава спокойствието - как така щял някой си да влиза!!!  Laughing
..
Аз съм от тези софиянци дето са против. И незащото крадем /ние сме с външни топломери/ , даже като сменяваме водомерите ще сложа такива с дистанционно, точно за да не ми влиза съвсем никой /сега просто не съм знаела че има такива  Confused и много ме е яд /  Peace.
Не желая и не ми е приятно да ми влизат непознати и изобщо външни хора. Незнам кое е толкова странно .

# 552
Благодаря за отговорите, момичета!
Не се сърди, човече, на теб не съм спряла да ти завиждам  Hug
         Някои софиянци не сме толкова претенциозни дали някой ще ни влиза в дома. Да не "изкелефелчваме" темата "по местоживеене", еднакво сме го закършили. Само че в големите блокове тип село, където не познаваш и комшията си на етажа, е много по-лесно да се краде. Вярвате ли или не, но познавам по-малко от половината живущи в нашия вход. Такава ми е работата, че почти не се засичам със съседите. И именно поради работата на график много добре чувам, когато започне едно тропане по тръбите и уж аварийно се източва водата от  системата. Или пък с аргумент, че се  допълва заради въздушна възглавница.
       Пусне ли се отоплението /и след като е минала процедурата по монтирането на радиаторите/ е абсурд да посетиш жилището на двама съкооператори  Confused.  /На една площадка живеят, единия държи ключа от абонатната  Mr. Green
       Имаше една идея  да се правят проверки с топлинни сензори за кражби  newsm78, ама какво стана с тази инициатива и с тези машинки...., до сега не съм чула за нито един уловен  Laughing
       И така - не ми е рентабилно да отсъствам два дни месечно от работа, за да чакам да дойдат да ми засичат парното, пък после и водата. Кой ще ме търпи и как ще ги плащам после тези сметки? Rolling Eyes
       Моето предложение е за монтиране на уреди за дистанционно отчитане на ВСИЧКО, но тези уреди да са собственост на Топлофикация и на Софийска вода /що ли ги пиша с главна буква???/  и тогава съответно ежемесечно отчитане!!! А не като сега, да извиват ръцете на хората да купуват такива уреди. И какво се оказа  -  започнаха кражбите на топломери, които са монтирани извън апартаментите! Ми как няма, преди две години цената на един такъв топломер беше 360 лева! Чудо на техниката, като че ще го използвам в космически кораб!!!

# 553
И още нещо да допълня, че съм набрала инерция сега. #2gunfire
     Гарсониерата е 40 квадрата. Среден апартамент, южен, изолиран. В банята има лира, ама кранчето е спряно /включително и миналата зима/, едната стая почти не се отоплява /чат-пат, колкото да не се получава конденз/. И на базата на това икономично миналогодишно потребление сега да ми дойде сметка от 200 лева само за парно! Егати гарсониерата.
      На фона на всичко това, когато цяла България се тресе от любов и към ЧЕЗ, EVN и другите подобни, аз имам сметка за ток в двойно по-голямо жилище, отоплявано с климатик в размер на....120 лв. Поддържана температура - около  21 градуса.
          За двеста лева ток в гарсониерата сигурно щях не само да се сваря, ами и тен да хвана!!!!!!!!!

# 554
Не се сърди, човече , аз не разбрах - ти нали не пускаш радиаторите. Тоест на теб ти е евтино защото имаш нисък процент общи части, но не и евтино като отопление  newsm78, защото не отопляваш имота. Не се заяждам изобщо, но не е коректно да наричаш минаващите тръби през апартамента отопление. Евтино му е на момичето дето даде пример май за Стара Загора, че работещ радиатор на макс струва х пари (май 50 лева или нещо такова). Ние сме в стар, тухлен блок, на който външните стени са от 2 ката единични тухли с по 5 см между двата ката мазилка и по 5 см от двете страни мазилна (не са жалили материал едно време строителни войски). Имаме външна санировка навсякъде, сложили сме хубава дограма навсякъде. Понеже сме на първия етаж та гледахме и изолацията на пода при ремонтите... Ми има 25 см сгурия под замазката за изолация. Демек, бетопирали сме се отвсякъде с каквото можем за да е топъл апартамента. Но като спра отоплението и оставя само на тръбите като се прибера пингвини щъкат из апартамента, защото от нито една страна никой от съседите не отоплява стаите, граничещи с имота ми - отдол мазе, отгоре баба, която не се топли, от ляво и от дясно хора, също неползващи топлофикация и седящи с шапки у тях. Само на тръбите в апартамента ако оставя температурата пада до 17-18 градуса в студените дни въпреки всичко, което ти описах като изолации. Та...Не е коректно да наричаш липсата на отопление евтино отопление.

Общи условия

Активация на акаунт