Обичам Топлофикация

• 66 705
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ако не са най-малко 90% - обезсмисля се реалното разпределение. Едни на база, други с дистанционни - как ще стане!!!

Преди сезона Техем предлагаше дистанционни на цените на обикновените и ние масово се втурнахме с надеждата, че поне крадците ще си проличат. Доволни сме, май  newsm78

# 601
la vida loca, при нас е Бруната и на мен пък ми казаха, че ако си сложа дистанционни водомери /топломерите са си такива/ , дори и само аз да съм във входа щели да ми ги отчитат , но на 3 мес и се заплащало нещо отгоре.. ще излъжа колко защото непомня.
Същевремнно предлагали услуга да предават показанията на ВИК , които иначе не признавали техните дистанционни водомери да ги отчитат.. /видях че ВИК имат дистанционни иначе, но дали ги отчитат .. всеки месец незнам..но така или иначе няма как да сложиш дистанционни от ВИК и да ги признае топлинния счетовподител, докато явно обратния вариант става, но по служебен път../
Гледат как повче такси да събират .
Ла вида Лока , а иначе тия 20 лв надолу.. горе долу 1/3 ли са от декемврийската сметка  newsm78 , защото някъде с толкова бяха завишени и нашат наистина е коригирана спрямо декември с 1/3 . Друг е въпроса че и тях не сме изразходили, но това ще се коригира после.

# 602
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Ла вида Лока , а иначе тия 20 лв надолу.. горе долу 1/3 ли са от декемврийската сметка  newsm78 , защото някъде с толкова бяха завишени и нашат наистина е коригирана спрямо декември с 1/3 . Друг е въпроса че и тях не сме изразходили, но това ще се коригира после.

Ами НЕ ... Декемврийската беше 200 лв., а януарската 180 ...

# 603
Ако не са най-малко 90% - обезсмисля се реалното разпределение. Едни на база, други с дистанционни - как ще стане!!!..
Мама Меца, защо да се обезмисля ?Ако и водомерите са ми дистанционни, поне начислените кубици , както и киловати ще са тези които съм изразходвала , а не прогнозни..
Единствените разлики ще дойдат от сградната /заради това че останалите съседи са прогнозно и чак след края на сезона ще се види колко остава за сградна на всички../, но ще е по-малка разликата в парите.. от колкото прогнозните разпределения ми се струва

# 604
..
Ами НЕ ... Декемврийската беше 200 лв., а януарската 180 ...
Ох, това защо ли е така?
Като гледам до момента в темата май само нашата е коригирана с една трета.
Или заради контролния отчет, където видяха че потреблението реално е по-малко и са преизчислили %-те или защото пуснах жалба и може да са направили вс епак проверка  newsm78. А може и заради двете.. Дано да не е нещо временно и следващия месец да наваксат  Twisted Evil

# 605
  • София
Ох, успокоихте ме, да не страдам, че не сложих дистанционни.
Добре де, но защо януарската е по-висока от декемврийската? На база миналогодишните сметки е, но съвсем ли не отчитат климатичните особености?

# 606
  • София
Катя, за водомерите не знам. Но как си представяш от счет.фирма да засекат няколко дистанционно, другите - на база - то става манджа с грозде  Laughing
Може и да има такава услуга, разбира се, платена - да идват всеки месец само за определена бройка по имотите им и да ги засичат  Rolling Eyes Поне аз не съм чула...

# 607
Не, не всеки месец.. казаха на три месеца  newsm78..

Иначе , манджата с грозде ще е за другите си мисля, защото мен ще ме коригират на всеки три месеца и актуализират %-тните прогнози, а само другите ще са на база..
Моите сметки съответно накрая няма да има какво да се изравнява.. освен евентуално сграднта /след като изравнят на всички съседи потребените киловати и кубици и остане разликата за сградна../.
Не е идеалния вариант - права си, ако са всички ще е най-добре. Ама под всички- разбирам 100% дистанционни , не само топломери , като при нас, но и водомери.. за да няма тоя го нямало..ония незнам си какво.. Но си мисля, че ако сложа дистанционни водомери + тази услуга да им заявя на тримесечие да ме отчитат - би било по-адекватно , от сега веднъж годишно.
Имам време, ще го мислим.. засега ще траем като всички .. и ще си чакаме лятото изравняването  Confused

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 12:36 от katia13

# 608
  • 1st floor
При нас няколкото апартамента, които си сложиха външни дистанционни топломери, плащат по 6 лв на месец за отчитане . Уж ги отчитат всеки месец, не знам. Топлинният счетоводител е Топлофикация. Интересно ми е обаче, как ще смятат сградната инталация, която им начисляват, като останалите намаме топломери?   newsm78

# 609
  • Бургас
Да разбирам ли, че в София има все още радиатори без топломери???

# 610
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Да разбирам ли, че в София има все още радиатори без топломери???
Да Simple Smile Така наречените: еднощрангови ... Не ме питай какво означава това, но в предишната квартира бяха такива и се плащаше на заявена кубатура директно към Топлофикация София без да се минава през топлинни счетоводители (обясниха, че не може да се сложат топломери на еднощранговите радиатори и вариантите са: или на заявена кубатура, или да се смени абонатната станция и щранговете на целия блок, което е хиляди, хиляди левове и няма как да стане). Да си кажа, че така беше много добре: минаваха от Топлофикация и засичаха всеки месец абонатната станция; разпределяха по кубатура и при изравнителните сметки се доплащаше само водата, там където имаше разлики. И не на последно място: сметките за почти същата квадратура апартамент бяха с 60-80 лв. по-ниски ...

# 611
  • София
Уф, тия как смятат сумите за плащане не знам #2gunfire

Декември, когато 20 дни бяхме с изключено парно (от крана, не от врътките на радиаторите) имахме 200лв., януари, когато го пуснахме и не сме го намаляли изобщо имаме 100 лв. Как става тоя номер...
Изключено е да е на база, защото това е първата зима за целия блок.

# 612
Уф, тия как смятат сумите за плащане не знам #2gunfire

Декември, когато 20 дни бяхме с изключено парно (от крана, не от врътките на радиаторите) имахме 200лв., януари, когато го пуснахме и не сме го намаляли изобщо имаме 100 лв. Как става тоя номер...
Изключено е да е на база, защото това е първата зима за целия блок.
Aз ти казах моето предположение - този дето е засичал е допуснал грешка в цифрите първия месец и втория я е коригирал.От там идва разликата  Peace

# 613
При нас няколкото апартамента, които си сложиха външни дистанционни топломери, плащат по 6 лв на месец за отчитане . Уж ги отчитат всеки месец, не знам. Топлинният счетоводител е Топлофикация. Интересно ми е обаче, как ще смятат сградната инталация, която им начисляват, като останалите намаме топломери?   newsm78
Да, но това е защото сте ново строителство /с кутии за външни топломери/ , второ счетоводител топлофикация. Peace
При нас като е друг счетоводителя, от самата топлофикация поискаха всички които ще ползват парно да сложат топломери, иначе не искаха да захранят сградата /затова се забави и топлофицирането и/ , а на останалите без топломери , са им сложени в кутиите пломби и тапи  Peace
И трябва всички да сме "за" , за да ни засичат месечно /тогава е май толкова 6 лв/ , ако сме един- два или друго.. може да ни засичат най-често на три месеца и пак се плаща такса, но е повече от 6 лв ..непомня обаче колко, защото в момента като водомерите ми не са дистанционни се обезмисля, само за топломерите да ги викам..

# 614
85.82 лв. (общо парно и топла вода), 60 квадрата апартамент, предната беше 97 лв.
Този път почти уцелиха, с около 10-15 лв. ни е надписана прогнозната по мои изчисления, но са все по-близо до истината  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт