Обичам Топлофикация

• 66 684
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Уф, тия как смятат сумите за плащане не знам #2gunfire

Декември, когато 20 дни бяхме с изключено парно (от крана, не от врътките на радиаторите) имахме 200лв., януари, когато го пуснахме и не сме го намаляли изобщо имаме 100 лв. Как става тоя номер...
Изключено е да е на база, защото това е първата зима за целия блок.
Aз ти казах моето предположение - този дето е засичал е допуснал грешка в цифрите първия месец и втория я е коригирал.От там идва разликата  Peace

Дам, все още твоето предположение ми се вижда най-логично, макар че този дето ги засича уж всеки път засича правилно, но си имам едно наум, защото иначе ми е напълно необяснимо =)

# 616
  • Някъде на път....
Нашата е само 30 лева по-малко.
Спирам да плащам от този месец, ще чакам изравняването - според мен с тия високи сметки дотук и малкото потребление от наша страна - трябва да сме на нула за сезона!  Peace

# 617
Да се "похваля" и аз - от 320 лв предният месец, този сме скромни - само 284 гроша, нищо че сме ползвали само 1 радиатор на практика през пролетния януари. Спираме плащанията и ние до изравняването Stop

# 618
..
Ами НЕ ... Декемврийската беше 200 лв., а януарската 180 ...
Ох, това защо ли е така?
Като гледам до момента в темата май само нашата е коригирана с една трета.
Или заради контролния отчет, където видяха че потреблението реално е по-малко и са преизчислили %-те или защото пуснах жалба и може да са направили вс епак проверка  newsm78. А може и заради двете.. Дано да не е нещо временно и следващия месец да наваксат  Twisted Evil
До къде пусна жалбата и след колко време ти направиха проверка?Може и на лични.
Благодаря ти предварително Simple Smile

# 619
..
До къде пусна жалбата и след колко време ти направиха проверка?Може и на лични.
Благодаря ти предварително Simple Smile
Тук в темата едно момиче беше пуснало имейл за жалби към топлофикация .. бяха го давали по телевизията , след като Фандъкова била разпоредила дву едмичн аревизия .. потърси го назад около 14-25 януари в тези дати и ще го намериш. Отговор още нямам на имейла, но не е минал едномесечния срок, като мине ще питам какво става ако все още нищо не са ми пратили.. иначе имах обратен имейл че са получили имейла и ще проверят случая /но това е стандартен отговор/.
Другата ми жалба беше към топлинния ни счетоводител, която касаеше техните служители конкретно.. и ме съмнява от това да е корекцията на сметката.
Ние обаче имахме и контролен отчет както казах и най-вероятно - това е причината за актуализираното потребление /което пак е в повече от това което сме изхабили де  Laughing/ .
Дано съм ти била полезна. Peace

# 620
katia13,благодаря Simple Smile
Сега ще напиша и аз една жалба .
А заявка за контролен отчет цялата кооперация ли подава или всеки индивидуално?

# 621
  • Някъде на път....
Дайте го моля този мейл пак ако го издирите - ще пусна и аз една!  Peace

# 622
katia13,благодаря Simple Smile
Сега ще напиша и аз една жалба .
А заявка за контролен отчет цялата кооперация ли подава или всеки индивидуално?

За нищо  Hug
Контролния отчет ме обвини домоуправителя, че бил заради мен, задето съм вдигнала олелия  Laughing. Но  от Бруната казаха, че на нови топлофицирани сгради си правят по-принцип първата година такъв около месец след присъединяването, точно за да видят % - ното потребление как е.. все пак няма минала година с която да сравнят.. за да е по-реална базата.. им трябват някакви данни . Peace

# 623
  • София
Аз пък съм доволна.

Със 100 лева ми е по-ниска сметката в сравнение с януари 2012 г.  Simple Smile

# 624
  • София
Сложиха ни радио-отчитаеми водомери и топломери.

Даже платихме и по 15 лв на сезон за ежемесечно отчитане.

Обаче във фактурата на топлофикация за топла вода ми пише мегават часи някакво число,

аз как да разбера то съответства ли на похарчените кубици топла вода от показанията

на топлия водомер?

# 625
Обаче във фактурата на топлофикация за топла вода ми пише мегават часи някакво число,

аз как да разбера то съответства ли на похарчените кубици топла вода от показанията

на топлия водомер?

На гърба на фактурата трябва да пише това колко кубика са ти. Изобщо там има подробна информация кое и как. При нашия топлинен счетоводител е така.
При теб на гърба пише ли нещо?

# 626
  • София

на топлия водомер?

На гърба на фактурата трябва да пише това колко кубика са ти. Изобщо там има подробна информация кое и как. При нашия топлинен счетоводител е така.
При теб на гърба пише ли нещо?
Ауууу, мерси много, е те там не бях погледнала,  ooooh!
има има всичко пише

# 627
И моята сметка дойде - 305 лева... Имам намаление спрямо декември с 45 лева. При тези пролетни температури и при намаляването на цената със 7.5% някак очаквах повече...

# 628
  • 1st floor
Хартиената ми фактура още не е дошла и не мога да кажа, кое е за парно и кое за топла вода, но сметката ми е с 20-тина лева от горе, като ми обещаха да включат вече топлата вода. Може би за това е по-висока, иначе щеше да е равна на декемврийската. А се надявах да е по-малко... Crossing Arms

Да питам още нещо - когато комшиите са заявили по-малко кубици топла вода, а ползват повече, какво се случва?  newsm78 От общият водомер се разпределя разликата на всички ? А после като минат и засекат водомера на комшията и той си доплати разликата, приспадали се нещо от общите комшийски сметки на общия водомер в края на отоплителния сезон? newsm78 Или просто два пъти си получават пари за тези кубици?  newsm78 Не обясних много правилно, но дано сте ме разбрали... Embarassed

# 629
  • София
Разбрах те! Би трябвало да се приспаднат, ама ние простосмъртните няма как да разберем от тайните формули и сложните фактури след изравняването Mr. Green

В моята фактура на гърба всичко е в кВтч. Няма единици на топломерите, няма кубици на водомерите - иди че ги разбери. До преди няколко години в старите фактури тази информация бе отразена, но я махнаха  #Cussing out съвсем да ни заслепят...

alpha_beta, наистина ли имаш конкретни единици и кубици?!

Общи условия

Активация на акаунт