Чакат с трепет пролетта ясленчетата сега :) - 4

• 39 680
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
La vida loca, лично моето мнение е да не напускате градината в която сте, заради  вашето лично удобство,за сметка на детето! Аз държа на хубавата градина, без значение в кой квартал е, ще си пътувам и така и сега детето го приеха по първо желание в  градина,която по принцип ни е по-близо от яслата, но е страхотна, със отлични отзиви, голям страхотен двор, също ,като вашата градина,която посещавате в момента и най-вече много държат на здравния статус на децата,които посещават яслата, това за мен беше много важно! Peace

# 616
la vida loca, и ние сме така и ще опитаме в по-близката градина, макар да не знам какво ни очаква там, а тази сега да е супер група, лели и т.н.
но просто пътят ми идва много, а я взимам все последна или предпоследна (или татко й, няма кой толкова далече)...

# 617
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ох, somebody, нали за нейното удобство мисля Simple Smile - ако я преместя сутрин ще спи до 7,30, а няма да я будя в 6,50 и да пътуваме заспали, а и зимата с вирусите е зле работата Simple Smile; а вечер ще мога да я вземам в 17, 30, а не към 18 ... Не знам ... не знам ... Казвам си: местя я - там ще е по-добре за нея ... След 1/2 час: няма да я местя - вече е свикнала, обича си сестрите, градината е прекрасна, ние сме на квартира и може да ни се наложи да се преместим, та все е тая ... След още 1/2 час ... пак се връщам на първото ... Ще лудна  #Crazy А като се сетя, че имаше към 50 деца за 8 места и въобще не се надявах, че ще стане нещо - пък тя да изтегли 3-тото най-малко номерче ... мислех, че късмета й за ДГ се е изчерпил, след като миналата година в подобна ситуация изтегли ама най-малкото число ... Ще мисля и утре и трябва да реша вече ... Но ми е много трудно ...

# 618
la vida loca ,разбира се вие си преценявате Hug, 127 ОДЗ, ако сте в централната нова  сграда изглежда уникално на външен вид , много готин басейн също, дъщерята,като я прибирах от ясла все минавахме от там да гледаме през прозорците ,как  плуват дечицата Mr. Green . Пък за филиала аз съм минавала съм край един от тях, но  никак не ми допада ,като обстановка , едно малко и тясно ,вижда се отвън и затова така и нали знаеш,че аз съм пристрастна за ЗВънче Wink, но за нея нямахме никакъв шанс! Дано вземете най-правилното решение! Peace

# 619
Ходих в "любимата" ясла за бележка ,че  е бил там 6 месеца и ми отказаха такава-нямало нужда то си пишело в системата от кога е записан там.Нещо май ме поизлъгаха  Rolling Eyes

# 620
  • София
la vida loca, аз съм за по-близка градина  Peace
След мъкненето тази година в снега на 2 хлапета много го оцених това.

А за квартирата - ако се наложи местене, винаги може да се търси нещо в околността на ДГ. Пък и не е речено, че ще ви се наложи да се местите, гледай по-оптимистично  Hug

Сядате с татето и говорите - вие най-добре може да прецените кое положение повече ви устройва.

Когато приеха щерката в ОДЗ-то зад болка лееко се зачудих (но само за малко) - беше със стара дограма, нямаше отвън изолция, дворът не е пипнат от построяването -  със стари катерушки е.
В чистата ясла, която бях избрала и щеше да е бъде приета щото подадох молбата когато беше на 3м   ooooh!  - ремонтиран двор, с готини плочки, новички пързалки, сменена дограма, щеше да е с брат'чедката в група.
Но мъжът правилно отбеляза - сградата може да се ремонтира, но не може да се премести по-близо до нас.
Записах я в ОДЗ-то и есента почна подмяна на дограмата, боядисваха и сменяха креватчета и гардеробчета... Е дворът е малко кофти, но поне е голям Simple Smile

Вчера младежът се е преставил добре като цяло. Е имало е рев, но то се очкваше.
Изненадаха ме приятно - сменено панталонче, защото неговия го беше намазал с храна. Не беше много изцапаното, но ми стана едно хубаво такова Simple Smile

# 621
Ходих в "любимата" ясла за бележка ,че  е бил там 6 месеца и ми отказаха такава-нямало нужда то си пишело в системата от кога е записан там.Нещо май ме поизлъгаха  Rolling Eyes

Е и на мен ми отказаха такава, разпространене е имейл до всички директори на детски заведения,че вече няма нужда от такива бележки и аз звъннах в градината,която е прието детето, и им казах и те ми казаха,че щом не са ми дали бележка ок, няма проблем,но все пак било хубаво да има,че досега всички записани деца носели такава бележка-  е ние няма да носим, щото от яслата не им се занимава,но по принцип не са  те излъгали! Crazy

# 622
la vida loca, малки са и бързо свикват. По добре е да си поспива до късно, а удобството да я водиш и взимаш пеша е незаменимо. И v_spasova е права, ако се наложи смяна на квартира не пречи новата да е пак в същия район Simple Smile
Все пак много деца сменят ясла с градина и свикват.

гъбка и аз мисля, че бележките не са необходими. Като си разпечатах формуляра за заявка от системата и там са изброени документите, които трябва  да представя и в тях няма бележка от ясла.
По скоро се притеснявам за картона. Казаха, че трябвало да го взема в деня, в който ще я записвам и после веднага да го върна. Трябвало да е при тях, докато детето е в яслата.

# 623
и аз съм за по-близката, просто това мръзнене в студа зимата, да не може да поспи детето нищо че е от ранобудните, да ме чака да стържа леда по колата, питам я студено ли ти е - а тя в колата даа и ми се доплакваше честно.. за такси всеки ден не съм и мислила, не можем да смогнем.
пък дано да имаме късмет да свикнат с новата обстановка и пак да се апаптират безпроблемно Simple Smile
все пак - решавате вие с половинката Simple Smile

а за картона - за записването сега не мисля и да взимам от сегашното ОДЗ картона, само здравно-профилактична карта ще занеса в новото сега и сниман имунизационния паспорт, няма как да им замъкна документите от ОДЗ-то...
пък ако ме върнат - ще го мисля. а картон ще им трябва като тръгне реално наесен в новата градина живот и здраве.
не съм събрала още документите, но се надявам да няма проблеми, че и при педиатърката е лудница  #Crazy

# 624
  • гр. София
Здравейте момичета,

Извинявайте, че нахълтвам така в темата ви, но мама от вас ми препоръча да пиша тук. Аз се казвам Евгения и имам момченце на 1 годинка ( утре сме рожденици Simple Smile). Кандидатствахме за ясла и ни приеха в 21 -ва. От това, което чета обаче оставам с впечатление, че тази ясла не е особено "хубава". Сега се чудя дали въобще да го записвам. Какъв съвет ще ми дадете ? Толкова ли е лоша яслата. И ако не го запиша в тази ясла дали мога да кандидатстваме за някоя друга на 2-ро класиране. Коя ясла е добра според вас ? Иначе ние живеем в кв. Иван Вазов
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 625
Александра е в 21ва ясла...аз не бих определила яслата като лоша. Не е кой знае какво, но не е и чак зле. Приемат сополиви деца, извеждат ги по пантофи, ама то къде ли пък е като вкъщи...аз кой знае какви проблеми не съм имала...боледува детето покрай сополивите, но и в частните е същата работа и там пробвах...
Според мен майките чиито деца за първи път бяха отделени от вкъщи приеха обстановката доста тежко. На мен ми се наложи да започна работа когато Александра навърши годинка. Първо беше в частни, които сменях, защото си мислех, че щом аз плащам (и то не малко) значи мога да си позволя да имам изисквания и да се съобразят с тях, но уви сгреших...след това я водех при една жена която гледаше 2-3 дечица в къщата си с двор...не беше зле, но и там тя си знаеше нейното, аз бях без значение (и там хвърлях маса пари). И като дойде време за държавната ясла - о, чудо! За 60лв/месец същите условия...даже по-добри, защото детето беше научено на много неща за много кратко време за разлика от всички други места които беше обиколила...та туй то според мен. Има още доста майки на дечица от тази ясла, така че ако имат време и те ще драснат някой ред  Peace

П.П. живот и здраве и бебето там ще мятам като започне да ходи, защото според мен това е важно при посещаване на ясла...

# 626
genisi, ами те мамите ще Ви пишат, вече пишат.
иначе с колко точки сте?

# 627
  • гр. София
Привет пак от мен Simple Smile

Благодаря на мамата, която ми писа Teddy newsm20.
Ние сме с 10.1 точки приети

# 628
За 21- ясла: Аз бях от майките, които трудно приемаха немърливостта на персонала, лицемерието на директорката, безхаберните родители, водещи болни деца. Антибиотици, болести... Разменените дрехи, спането по дрехи, вместо по пижами, издаване на насрани дупета, гладни до побъркване, жадни, черни пантофи от двора.. Зяпащи телевизия детски муцунки вместо да ги занимават, вечно намусената недоволна физиономия на ниската леля Галя ли е, маля ли е, не я знам...... Събраните пари за ограда, които потънаха в нищото... 

Говоря в минало време, защото претръпнах вече: спрях аз да водя и да взимам от яслата и да обръщам внимание. Казват, че навсякъде ще има кусури.

В крайна сметка важно е детето да се чувства добре, а тя се чувства добре (вече). Да, трудно свикна, но това си е до детето, не до яслата или персонала. Научи много неща, песнички, танци, игри. Стана по-контактна, намери си приятели, с които няма търпение да се види всеки ден. Чисто е, базата е е прилична, локацията е добра (изключвам абсурдното разрешително за строеж на сградата до двора и праха от пътя).

genisi Не си го слагай на сърце толкова, свиква се и не е толкова страшно, колкото звучи. Щом сте приети и щом ви е близо, не се блъскай с други варианти.

# 629
  • Sofia
genisi, винаги ще има и положителни, и отрицателни мнения за яслата.
Погледни го от този ъгъл:
1. в района друга самостоятелна ясла - няма.
2. в ОДЗ за първа яслена група има адски малко места
3. ако Ви е близо - не виждам смисъл да разкарваш детето.
4. те са го написали Доро и Теди - затваряш си очите за някои неща. Важното е детето да е добре.

Моята госпожица свикна бързо - за 2 седмици. Сега си ходи с удоволствие. Там я научиха да пие от чаша, да се храни сама при това доста чисто (изключая супата Simple Smile), има си приятелчета (въпреки, че не говори разбираемо все още - те си я търсят и тя тях), прави все по-успешни опити да се облича и съблича сама. Големия до 3 годишен го гледаше жена, на която не плащахме никак малко - ами мога ти кажа, че тези умения ги нямаше и сега съжалявам, че не ходих да се редя и за него за ясла. Сега за малката решихме, да е сред връстници - и не съжалявам за нищо (е - не е като да си я гледам вкъщи, но все пак е сред връстниците си)

Това с болните деца - винаги го е имало и винаги ще го има като проблем. Синът ми първата година в ДГ ходеше за по 4 дни в месеца и след това - болен.

Общи условия

Активация на акаунт