Отзиви за Домове за стари хора около и в София!!!

• 84 541
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Искам да споделя мнението си за хоспис Свети Никола в София. Най-важното за възрастните хора е топлото отношение към тях. За съжаление в този хоспис се сблъскахме с хора студени и незаинтересовани. Вършеха работата си формално, с неприязън към болните.
Цената която плащаш е висока - 45 лева на ден. Освен това трябва да плащаш за консумативи (250 лева на месец), които по моите наблюдения никога не се изконсумирват. Например - всеки 10 дни - кутия с гумени ръкавици. Общата сума, която се плаща на месец възлиза на 1600 лева. При това положение се надяваш, че ще получиш добро и качествено обслужване. Нищо подобно. Хора, които гледат болните с погнуса и пренебрежение.
Хигиената също не е на необходимото ниво. Тоалетните не се мият достатъчно, миришат.
Съжалявам, че повярвах на думите на управителя, че грижите, която се полагат в този дом са професионални.

# 16
Здравейте!
Искам да оставя отзив за домът "Дълг за дълголетие" в София.Намира се между Бояна и Драгалевци.Смятам , че може да е от полза за някой, защото съм минала по този път и е доста трудно да се намери подходящо място.Аз обикалих доста домове в София и само там намерих прилични условия.Това беше единственото място на което като влезеш и не те лъха потресаваща миризма.Хигиента е на високо ниво, условията са доста добри, уютно е и условията са домашни.Отношеноето е приятелско, не е претъпкан и парите са приемливи, даже бих казала , че е евтино в сравнение с други домове и условията, които предлагаха.
Моята майка е от една година там.Преди това беше на друго място, където бях лъгана за посещения на лекар, беше и взет телефона и други неприятни истории.
В дома ,в който е сега срещнах разбиране, коректност, точност.
Майка ми се чувства по-добре сега, няма как да е перфектно защото вкъщи си е най добре, но понякога обстоятелствата те принуждават!
Успех!

# 17
Здравейте. А какви са цените в този "Дълг за дълголетие", защото в сайта им няма нищо.

# 18
Здравейте , днес и на мен ми се наложи да потърся услугите на хоспис за баба ми...този Хоспис "Дълг за дълголетие" казаха че вече не се намира между Бояна и Драгалевци . Може ли инфо къде са се намират ?

# 19
  • София (Възраждане)
Преместили са се в Божурище, на центъра с/у Фрешмаркет. Никакви други подробности не са ми известни.

# 20
 А дали имате впечатления за дома за възрастни хора при Александровска болница в Банкя  и някакъв дом към Военната болница?  Много ме интересува първият? Благодаря предварително.

# 21
Уважаеми приятели, пиша Ви във връзка с дом за стари хора "Божи Дар" (въпреки че не зная до колко той може да се нарече дом...)
Не мога да не обърна внимание на този „дом”, които се отнася освен нечовешки, неморално и недопустимо, то без каквито и да е принципни ценности.
Настанихме нашата мила баба, която в течение на обстоятелствата остава  почти напълно неподвижна, която не може да се грижи сама за себе си, като ни беше обещано, че през нейния престоѝ ще бъде направена необходимата рехабилитация, раздвижвания и масажи. Разбира се за „скромната сума” от 900 лева, това не беше направено. Дори напротив – отношението на хората там, в частност на д-р Йорданка Неферова (която е прочута с държането на възрастни хора под ключ, със смъртните случаѝ в Елин Пелин и куп други скандали) беше отвратително. Моята баба изкара в тези ужаси едва 7 дни. През този период само тя знае какво е преживяла. Но определено, след като я върнахме вкъщи , тя беше в силно емоционално разстройство.
Не мога да не обърна внимание и на юридическата част, тъй като това е моето професионално направление. Не знам, може би след като се представих – тя издави някакъв „договор”, който да попълним, но аз трудно бих могъл да го нарека така. Прие баба ми без никакво обвързване спрямо нея и нас. Това е недопустимо. След проверката ми установих, че на същия адрес съществуват два на брой дом за възрастни хора. Странно нали? Преди да отидем, въпросната д-р Неферова се представи за д-р Ангелова. Странно нали? Странно е още, че фирмата, чрез която е отворен домът, се води на г-жа Павлина Неферова, жена, която е 33-ти набор и може би майка на д-р Неферова. Но още по-странно е, че синът на д-р Неферова -  е съден за пране на пари в чужбина. Домът предлага и гледане срещу задължение за прехвърляне на недвижим имот. Доколко тези хора се гледат обаче, това е друг въпрос.
Всички врати в дома се заключват. Оградите са над 2 метра и не се вижда абсолютно нищо.
Според мен имаме чист случаѝ на абсолютна измама с болката и страданието на възрастните хора и техните семейства.
С уважение!

# 22
Здравейте,

Ако все още търсите дом за вашите близки, разгледайте "Абланица" - намира се на около 60км от София, в село Филиповци. Мога от личен опит да потвърдя, че отношението, базата, храната, грижите - всичко е на ниво! Собствениците са лекари, които лично идват поне веднъж седмично и преглеждат всички пациенти, а ако има нужда и по-често! В дома е много чисто, грижата за хигиената на дома и на самите възрастни е огромна. Базата е нова, като в хотел. Просто собствениците следят нещата много изкъсо и държат настатнените да се чувстват добре, правят всичко със сърце. Показателно е, че техните майки са настанени там! Според мен няма друго такова място, идете и се уверете лично.

Ето и сайта, разгледайте условията и галерията:
http://www.ablanitsa.com/

Не се рекламират, домът е пълен от информация от "уста на уста" само с препоръки от доволни кленти!

Цените ще ви ги кажат по телефона, около 700-750лв., но се определят спрямо нуждите на всеки, не са високи, особено за това, което се предлага.
Успех!

# 23
Моето мнение за хоспис Свети Никола, отвратително отношение на служителите. Настаних майка ми там, страхотна мизерия, рехабилитаторите не си вършат работата, храната е отвратителна. На всичкото отгоре собственика е супер нагъл и постоянно ни изнудваше за пари. В никакъв случай не водете близките си там. Това е най-ужасното място на което съм била. Преживяхме 10 дневен ужас  с тези хора.

# 24
Искам да напиша отзив за дом Гладиола, който се намира в Божурище. Настаних там майка ми в самостоятелна стая от начало и платих 950 лв. Двойните стаи са по 850 лв. Отначало уж беше добре, после се появиха проблемите . Тези хора се опитват да правят бизнес без да знаят как. Майка ми се оплака че искала кафе , а те и казали :тук да не е кафе сладкарница . Бяха я стресирали и и крещяли, че и на мен ми казаха че трябвало да я водя на психиатър защото изпадала понякога в нерви и почвала да се стряска и говорела много . Викали лекар да и слага успокоителни. Много арогантно отношение . Накрая я преместиха в стая с друга жена с тежка деменция - уж било по добре за нея. Не ми върнаха разликата в парите, а накрая ме накараха да им плащам викането на частен доктор да и слага успокоителна инжекция. Защо не са викнали бърза помощ щом толкова трябвало да викат лекар. Крещяха ми и на мен, че тя не била добре, и аз им казах че ако е напълно добре, няма да я държа в дом и да плащам толкова много пари. Крайно съм недоволна и не препоръчвам дом Гладиола . По добър е от дома на ужасите Божидар в Банкя, но горещо не го препоръчвам

Общи условия

Активация на акаунт