Кюретаж и забременяване след това - 30

• 32 160
  • 742
  •   2
Отговори
# 30
абе мен защо никой не ме контролира ooooh! аз си мислех за Една от нас, а съм сбъркала никовете ПАК hahaha ужас, просто не видях Една от нас в списъка! Тота, дано да съм ти на късмет все пак Joy Тони, друг път ще си мълча... ooooh!

# 31
  • Варна
Много се радвам, че с Теди ме включихте в списъка, но и да съм бременна, то все още не съм разбрала Hug Честно казано, много се зарадвах, че се видях там, защото случайни неща няма Simple Smile Ха дано да ми е на късмет това вписване Flowers Four Leaf Clover

Тота, искам да ти се извиня за объркването. Hug Миналата седмица имах много работа и четях темата малко по диагонал и си помислих, че съм изпуснала твоята новина, та Теди като каза и аз веднага те включих. Извинявам се за грешката и се надявам това объркване да ти е на късмет. Praynig Praynig Praynig

ТедиHug Heart Eyes

# 32
Пожелавам на всички до края на темата да има два пъти повече EFP!
Светле,как е ентусиазмът,владее ли те още? newsm18 Hug
Мимка,наистина "търпение и спокойствие" са ключовите думи за нашата групичка,и всекидневно се борим да се сдобием с тях Peace.А тази твоя бременност планирана ли беше?
Каролка,права си душа-що са овулации,все са пред тебе! Mr. Green Hug
Vnd,радвам се за лелката! PeaceПадна ти едно камъче и на тебе от сърцето. Hug
Ники,дано с микробиологията да е наред всичко!
Нимфичка,честита дъщеричка!Радвам се,че след всички премеждия най-накрая мечтата ти е сбъдната! Hug
За Тота като казахте,и аз се позачудих малко... newsm78Тота,дано да ти е наистина на късмет!
Иначе моята травма наистина не пречи на бебеправенето Crazy,но като цяло съм много потисната и изнервена заради нея. Banghead

# 33
  • Близо до морето :)))
Тони страхотна темичка, както винаги   bouquet

Благодаря на всички за подкрепата  Hug

# 34
Здравейте, с голямо нежелание се записвам тук, въпреки, че следя темата от септември миналата година, когато направих спонтанен аборт Sad . След това цикълът ми дойде като по часовник точно месец след това, а след него и втори и трети, пак редовно, впрочем винаги ми е бил редовен с +–1-2 дни от време на време. И така декември бях на контролен, дадоха ми зелена светлина, дойде четвърти цикъл и от тогава нищо. След близо три седмично закъснение ми изписаха Дуфастон за 10 дни, за предизвикване на цикъла и противозачатъчни Ясмин за 3 месеца, за регулиране на цикъла. Та въпросът ми е, а също и притеснението ми дали няма съвсем да ми се разбъркат хормоните с тези противозачатъчни след Дуфастона, при положение, че всичко ми е било наред до скоро. Пропуснах да пиша, че при последния цикъл пусках и хормонални изследвания и си бяха супер наред. Някой ако има моя опит нека сподели, моля. Дали е наложително приема на Ясмин, и защо точно за 3 месеца, 1 месец примерно не е ли достатъчен? Общо взето съм гола вода с противозачатъчните, тъй като никога не съм пила и си ме е страх.
Простете ако не съм за тук с питането си. Ако е така може да ме насочите към правилната тема  Simple Smile

# 35
Фани, добре дошла..за съжаление..вероятно не ти се пият противозачатъчни, за да не отлагате бебеправенето? ще ти кажа аз какво научих от моя опит- несполучливата ми бременност стана сравнително бързо- след 3-4 месеца опити, но след кюретажа се оказа че задържам фоликули и имам пкя,  и преди това са ми го казвали лекари, но никой не ми е обръщал внимание...тъй де, август месец почнах Жанин за 3 месеца, като всеки месец бях на узи, за да се види дали кистите се резорбират, има ли нови и тн, положението според док беше че много трудно ще забременея отново с тях, така че трябваше да се действа, октомври месец ми дойде първия цикъл без противозачатъчните, ходих на узи, но тогава нямаше изгледи за овулация, която вероятно е настъпила по- късно от календарите и така забременях от първия месец опити, вярно с късна ову, но все пак нещата станаха

за това дали трябва да е точно Ясмин- важно е лекаря да ти напасне точните, аз доколкото знам тези които пих са един вид "силни", защото док ме предупреди че ще ги смени ако не ми повлияят добре, свършиха чудеса Laughing

за това дали трябва да е 3 месеца- това се нарича форсиране на яйчниците- прилага се при луф синдром, задържани фоликули и пкя, предполагам е имало основания за предписване Peace

# 36
Теди, благодаря за бързия отговор. Бебеправенете не е проблем да изчака с няколко месеца, притеснението ми е да не се разбърка съвсем организмът ми от противозачатъчни като ги спра, тъй като до сега не съм имала проблем. Нямам кисти за сега, само удебелена лигавица. А това закъснение каза, че е на психична основа ( почувствах се като психопат Simple Smile ), заради желанието за бебе.
Имам и доверие и ще си изпълня предписанието, просто ме шокира този три месечен курс на противозачатъчни. Тя също обясни, че след 3 месечно подтискане се отделя по-годна яйцеклетка, поне аз така го разбрах. А защо точно три, не ми е ясно Simple Smile
Сега съм на Дуфастон и ми е по важно да дойде цикъла

# 37
Здравейте момичета,

нека се запиша и аз в темичката. Нямам време напоследък да пиша, но всеки ден минавам да прочета какво се случва с вас. Много съжалявам, че имаме нови попълнения в редиците и дано по-скоро да изчезнем всички оттук, къш къш къш  smile3513

при мен нещата принципно са си Ок, днес трябва да ми дойде първия МЦ, ноооо даже и симптом си нямам.

за всички ви   bouquet

# 38
Тони,мерси за темичката!  bouquet
Фани,не мога да помогна за твоя проблем,но дано всичко след 3 месеца е наред и ти като Теди на 4-тия месец се запишеш в отчетните!
Мимка,съжалявам,че се записваш-бързо да напуснеш темата!
За Тота и аз се замислих кога съм пропуснала новината Laughing,но нищо случайно няма-вярвам,че скоро ще е на първа страничка. Hug
Карола fingerscrossed за другия месец.
Луничка ,кутрето пречи ли ти на работата?Коя ръка контузи?
Дион,не ти трябват симптоми-бременей си без екстри LaughingВажното е,че всичко е наред!Светле и за теб важи същото Hug
Ставам да готвя,че цял ден не намерих време Laughing

# 39
Мимка,наистина "търпение и спокойствие" са ключовите думи за нашата групичка,и всекидневно се борим да се сдобием с тях Peace.А тази твоя бременност планирана ли беше?
Да напълно желана е. След 2 месеца опити на третия бях заченала.

# 40
Фани, сигурна ли си че само удебелена лигавица е причина за дуфастона и противозачатъчните newsm78 може би по- компетентните от мен трябва да се включат, но тази удебелена лигавица може да означава че утре ще има М... Rolling Eyes аз пих дуфастон, когато бях задържала фоликул, не помня в каква дозировка, но мисля че 5 дни го пих и 2-3 дни след като го спрях дойде цикъла, имаш ли болки някъде, вляво, вдясно? много ми е странно, че ще трябва да вземаш противозачатъчни 'на психична основа', но вероятно твоя док знае какво прави, след като му вярваш- изпълни предписанията Peace

Мименце, моя първи цикъл дойде на 30-32 ден от кюретажа, но много момичета са чакали по 60-70 дни ooooh!

# 41
Теди, аз няколко пъти я попитах дали има друг проблем, дали има киста или някаква друга причина за липсата на цикъл и тя каза, че няма. Тя ме следи от много години, знае ми положението и преди и след аборта и и имам доверие. Болки имам като преди цикъл, в корема и в кръста, както и гърдите. След аборта цикъла ми стана по-болезнен и този месец няма нищо по-различно от преди, с тази разлика, че не ми идва. Дуфастона е за 10 дни 2х1. Аз също си мисля, че има задържан фоликул, но може би за нея не е толкова сериозно, затова не го  спомена. Знам ли вече. Аз затова се зачудих да Ясмина, тъй като чета, че в повечето случай с предизвикването на цикъла нещата се нормализират. Още повече, че преди няколко години имах период, в който веднъж на година, година и половина просто един месец цикъла ми прескачаше, а на следващия месец си идваше точно. Сега си помислих, че пак ще имам такъв месец с прескачане, но за всеки случай реших да ида на лекар, тъй като бебеправим, и то виж какво стана-лекарства и притеснения Sad
Може би за доки това си е стандартната процедура липсата на цикъл знам ли. Чудя се дали на своя глава да приема Ясмина ссамо 2 месеца примерно вместо 3. Наистина ми е притеснено да не ми се разбърка всичко с тези хормонални хапчета.
Съжалявам, че ви натоварвам допълнително.

# 42
Да напълно желана е. След 2 месеца опити на третия бях заченала.
Разбирам те много добре-и мен след кюретажа ме беше завладяло едно много странно спокойствие,някакси философски ги приех нещата от самото начало.Когато разбрахме лошата вест,първата ми задача беше да успокоя децата;после ги нахраних,преспах ги,изгладих си прането,поразтребих къде-що имаше из къщи,изкъпах се и отидох в болницата.А когато започнаха да ми звънят близки и познати да ми изказват съчувствие,аз тях по-скоро успокоявах отколкото те мен WinkМоже би защото в такъв момент човек се мобилизира психически на максимум и особено ако има хора,които зависят от теб-не можеш да си позволиш слабост.Стискам палци следващият път всичко да е перфектно! Hug
Фани,може би съм пропуснала нещо в постовете ти,но да те питам все пак-прави ли си тест?... newsm78
Danip,за късмет е на лявата ръка ooooh!.Трудно ми е да работя,но понеже съм си упорито магаре и не се отказвам лесно-успявам,макар и по-бавничко... Mr. Green

# 43
  • Калифорния
fannyy, щом питаш във форума, значи нямаш пълно доверие на лекарката си Wink Според мен в това няма нищо лошо и ако бях на твое място бих отишла за консултация на друг гинеколог, просто да видиш дали и той ще предложи същото лечение. Това не означава, че лекарката ти не я бива по принцип, но може по този въпрос да пресилва нещата, щом и по-рано ти се е случвало да пропускаш цикъл.

mimka_8, и аз съм като теб - в началото ми беше тъжно, но сега мисля за аборта, просто като за неуспешен опит. Предполагам, че това е защото и при нас бременноста се получи на 3-тия месец от започването на опитите. Аз дори не очаквах, че ще стане толкова бързо и още не бях започнала да си представям бебето и да правя планове. Усещам обаче, че ако бяхме опитвали дълго или пък ако ми се случи за втори път ще го преживея много по-тежко.

# 44
Фани спокойно и на мен ми бяха предписали противозачатъчни и точно същите. По принцип те могат да се предписват по различни причини. А са за три месеца защото това е минимума за да подействат, но със сигурност знам, че след противозачатъчни се забременява много бързо. Ако ти действат добре специално тези хапчета няма да ти навредят само ще ти помогнат ще ти нормализират всички хормонални и други дисбаланси в тялото. Аз моите ги пих един месец обаче ме дразнеха и ги спрях после не ми идваше доктора ми каза, че не мога така да ги спирам когато си искам и каза когато ми дойде да ги почна пак и да си направя три месечния курс. Дойде ми пак ги почнах обаче пак полудях сякаш нещо ме изнервяха незнам и ги спрях и това беше. Не постъпих правилно може би, но така го чувствах и това е. Пожелавам ти успех.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт