Веганството - да споделим опит - 9

  • 46 278
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 12 379
Love&Light, съвсем простичко и на око - задуших с малко вода лук и моркови (в Цептер готвя), после добавих елдата (кафява, аз само нея приготвям термично) за кратко, долях вода, като понабъбна, стрих сухата коприва, добавих й 2 стръка пресен чесън, съвсем малко продължи готвенето, изключих и добавих по някое време зехтин (вървят и маслинки малко). Никакви подправки не сложих, достатъчно специфични са и елдата, и копривата, а и цветово.. Ако твоята е прясна, можеш накрая малко да пасираш цялата манджичка, или предварително да обработиш копривата, за да не я разпознава, иначе на вкус не доминира (а моята беше доста 4-5 шепи). Децата хапнаха доста, аз от миналата пролет комбинирам елда със зелении, добре се приема! Peace

Soleil*, не мога да помогна..

# 436
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Галче, Сиси, радвам се, че сте си намерили нещо вкусно из моите рецепти  Mr. Green

Soleil* , аз имам надлъжни  newsm78
май беше нещо с бъбреците, но не съм сигурна.

много е интересно при бебето забелязах, че се е получила на всички 10 нокти на ръцете по една напречна "вълничка". т.е. има разлика между ноктите расли в утробата ми и тези, които сега растат Thinking

# 437
  • Мнения: 3 743
Сиси, още една идейка за нахут, аз така и не съм стигнала още до нея, т.е. не съм я пробвала: http://www.dailybitesblog.com/2012/02/16/crunchy-chili-chickpea-chips/

Солей, не знам и аз. По принцип нацепването може да се дължи на по-меки нокти, така бях чела на времето, особено при децата. Ако сигнализира за липса, то може да е липса на цинк Peace

И да попитам, вашите мъже, които не са карнивьори с какво количество храна се нахранват. Моят мъж като яде постно, яде два пъти повече като количество, отколкото като има нещо месно. Чудя се дали е внушение от негова страна, че не може да се нахрани с постно или месото наистина насища повече. За себе си и щерката не съм забелязала нещо подобно Thinking

# 438
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 353
Докато открия къде писах за тези пуканки голямо търсене беше. Ето темата, последния коментар:
Вегетарианство - Тема 2
newsm78Уф, ами не разбрах как се правят точно пуканките? Напиши моля

# 439
  • Мнения: 1 725
Не знам къде са коментирани рецептите на Ася, но открих чипса, ако става въпрос за нахутен чипс. Обаче "яйцата" от нахут не мога да намеря, моля за линк.

danilu, по-добре напиши кое не ти е ясно, защото по-подробно от това няма как да обясня. Нали четеш последния коментар от линка, който съм дала, защото там има два мои коментара?

# 440
  • Мнения: 3 743
Палиа, аз направих нахутените "яйца" така: смесих нахутено брашно с равно количество вода /такива препоръки намерих за заместване на яйцата/ и после както се пържат яйца. Аз лично разстелих сместа като палачинка върху леко намазнен тиган и изпържих от двете страни. Разбира се първо сложих разни подправки, които обикновено слагам на омлета  chef

# 441
  • София
  • Мнения: 5 347
Запазете спокойствие с напречните "черти" на ноктите Simple Smile
Отразяват спадовете в имунитета. Закле ми се  д-р Ангелова, дерматолог в 29та п-ка (и частен), една от най, най-, най-...
не са недоимък на нещо или зараза.
примерно отразяват грип

# 442
  • Мнения: 7 678
 А надлъжните?

# 443
  • София
  • Мнения: 5 347
Детето ми  имаше само напречни, изглеждаха ми много страшни и затова разпитвах.

# 444
  • Мнения: 86
Извинете, че така от  нищото.., но за ноктите и аз се инересувам и съм попадала на това: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b3/nokti.htm както и на друга противоречива информация, но няма до кого да се допитам(специалист).

# 445
  • Мнения: 19 996
Много притеснително звучат всички причини. Чудя се на какъв лекар да я заведа да я погледне. Може би дерматолог? При нея е само на ноктите на краката. Тези на ръцете са нормални.
Това се появи отскоро, но се сещам, че и миналата година го имаше, но тогава не се замислих. После изчезна. Дали може да е от алергия някаква. Пак започна сърбежът по лицето и явно няма да се разминем без тест за алергии и др Мустаков.

# 446
  • София
  • Мнения: 5 347
Нека ви поканя пак на нещо, този път в друга посока Simple Smile Евентуално можем да се видим преди събитиетона Музикалната детска площадка, в градинката, точно зад Мавзолея.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=650182.msg21571736#msg21571736
Моля ви, драснете в темата, за да е на първите страници !

# 447
  • Мнения: 1 725
Да раздвижа малко темата  Simple Smile.
Отдавна се канех да чета темите за здравословното хранене на децата от 3 до 7 години и накрая взех, че започнах и сега чета първата. Ако знаете колко ми е интересно да ви чета там преди около четири години писане. Как се умува за Е-тата, после за разделното хранене, как споделяте за храната в детските градини - любимо ми е "Вафла Морени и айрян за следобедна закуска".
А днес така се смях на написаното от I see you - "А Менделеев ако можеше да си види таблицата, побрана в една кифла, сигурно щеше да се преквалифицира в готвач."  Laughing

И още нещо исках да споделя. В тази или предната тема писахме за осиновяването на животинка от Спасителния център Зелени Балкани, което може да бъде подходящо и за подарък. Аз се възползвах от тази идея и да ви кажа какво изпращат. Два документа са и са поставени в рамки ръчна изработка - единият е свидетелството за осиновяване с името на човека, правещ дарението, а другото е снимка на животинката и на гърба с кратко описание. Бих правила и занапред такива подаръци.

# 448
  • Мнения: 3 869
Сиси, спретнах снощи твоята рецепта с елда и коприва - страшно вкусно!!! И детето яде с удоволствие!!!   bouquet Сложих само полин пакет накълцана в кухненкия робот от страх, че целия може да дойде множко за детето, но тя копривата бързо се размива в манджя и почти не се забелязваше. С повечко пресен чесън стана страхотно!!

Палиа, благодаря за споделеното за осиновяването на животни; много добре звучи!!

# 449
  • Мнения: 405

По принцип само ви чета Blush, но днес реших и да споделя.
Днес беше пробата ми за печене на вегански козунак. Стана много сполучлив и реших, че може на някой да му е интересно.

Смесих 150мл оризово мляко, 50г вегански бутер (Alsan), 1 ванилия, една с.л.олио. Затоплих колкото Т° на сместа да е хладка и бърках докато се разтопи захарта. Добавих пакетче мая на прах (за 500г брашно) и разбърках да се разтвори добре. След това добавих 300г бяло брашно и месих около 7 минути на ръка. Оплетох на плитка и пъхнах във фурната на 40° да втасва. След като си удвои обема го намазах с разтопено вег. масло, поръсих половината със големите захарчета половината с филирани бадеми и пекох 20 минути на 170°.
Стана много вкусен, и го изядохме веднага.  Mr. Green
Не е на конци, но пък става бързо и е вкусен. В неделя на ВеликДен ще си опечем пак, да ни е топъл.
На който му е интересно рецептата е от един немски блог http://totallyveg.blogspot.de/2010/03/veganer-osterstriezel.html

Общи условия

Активация на акаунт